Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ipad przebarwienia ekranu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 szymek

szymek
  • 49 postów
  • Skądszczecin

Napisano 13 grudnia 2010 - 17:47

Witam
Ostatnio zauważyłem małe (ok 4 x 10mm) przebarwienie wpadające w odcień żółty na jednym z rogów Ipada. Widoczne jest jedynie gdy ekran jest czarny (ale włączony). Przy innych kolorach czegoś takiego nie zauważam... W tym miejscu ekran dotykowy działa normalnie. Czy ktoś wie co to może być? Ipad pierwszej generacji wyprodukowany we wrześniu. Pozdrawiam

http://forums.macrum...ad.php?t=930708 mam coś takiego jak na pierwszym zdjęciu pod linkiem, ale tylko troszeczke w jednym rogu.....

#2 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 17:58

nie tylko Ty się nad tym zastanawiasz..

serwis/ zwrot polecam ASAP

#3 szymek

szymek
  • 49 postów
  • Skądszczecin

Napisano 13 grudnia 2010 - 18:26

dzięki. Chociaż patrząc na inne przypadki to ewidentnie walnięte ekrany. U mnie na innych kolorach niż czarny wszystko jest ok. Też w sumie patrząc pod różnymi kątami widać to bardziej lub mniej. A w ogóle jak w tym miejscu mocniej nacisne ekran, to tak jakby ta plamka sie rozchodziła trochę. Może to ten jakiś klej jak w przypadkach iphonow? Podobno to schodzi :P

#4 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 grudnia 2010 - 19:54

Ja mam podobnie. W dwóch miejscach, przy prawej krawędzi ekranu, widać coś na kształt podświetlenia (jak podświetlenie diodą tarczy w starych zegarkach) i też widać to tylko przy całkowicie czarnym ekranie, w ciemnym pokoju. Jak lekko przycisnę, to się lekko powiększa. Wcześniej nie oddałem na gwarancji bo kupiłem go w stanach i szkoda mi było zachodu, a teraz to sam już nie wiem. W iSpocie i tak jest chyba za jasno żeby to udowodnić :/

#5 szymek

szymek
  • 49 postów
  • Skądszczecin

Napisano 13 grudnia 2010 - 20:13

może to jest spowodowane zbyt dużym dociskaniem ekranu w danym miejscu? Szczerze mówiąc wolałbym rozwiązanie z klejem :P

#6 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 grudnia 2010 - 20:21

może to jest spowodowane zbyt dużym dociskaniem ekranu w danym miejscu?

Miałem tak od nowości, ale nie przeszkadza mi to. Jeśli by wymienili na nowy to chyba warto, gorzej jak dostaniemy refurbished.

PS. Jutro przejdę się do iSpotu i zobaczę co powiedzą :P

#7 szymek

szymek
  • 49 postów
  • Skądszczecin

Napisano 13 grudnia 2010 - 20:32

W moim przypadku Ipad był nagrodą i nie mam paragonu :/ Mi to jakoś nie przeszkadza ale chciałem się upewnić. Swoją drogą po włączeniu za pierwszym razem, dokładnie przyglądałem się ekranowi. Odkryłem to po paru dniach dopiero, aż dziwne że nie zauważyłem wcześniej. Daj znać co na to iSpot :) pozdr

#8 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 grudnia 2010 - 20:38

po włączeniu za pierwszym razem, dokładnie przyglądałem się ekranowi. Odkryłem to po paru dniach dopiero, aż dziwne że nie zauważyłem wcześniej.

Ja też zauważyłem dopiero po jakimś czasie (bo kto się gapi na czarny ekran będąc w ciemnym pokoju :P). Co do paragonu to podobno nie problem, Apple to Apple.

#9 Balin0

Balin0
  • 1 448 postów
  • SkądKraków

Napisano 14 grudnia 2010 - 17:38

Dziś byłem w iSpocie. Powiedziano mi, że reklamacje niestety tylko przez iSource i oni nic do tego nie mają :P

#10 szymek

szymek
  • 49 postów
  • Skądszczecin

Napisano 15 grudnia 2010 - 00:57

uu no ja musze pomyśleć co z tym robić i czy w ogóle coś, te przebarwienie na czarnym widzę tylko troche, ale nie powiem denerwuje to ;P Ehh jakoś nie mam szczęścia do ekranów. W macbooku mam pare rozjaśnionych pixeli :/

#11 szymek

szymek
  • 49 postów
  • Skądszczecin

Napisano 31 stycznia 2011 - 20:34

Witam ponownie. Oddałem Ipada do serwisu Cortlanda, serwis stwierdził usterkę i przysłali mi nowego. W nowym co gorsza też widzę niewielkie przebarwienia na czarnym tle w ciemnym pokoju, ale jakoś teraz mi nie przeszkadza tak mocno. Proponuję wszystkim zrobienie "testu" i obejrzenia najlepiej ekranu startowego w ciemnym pokoju :)

#12 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 31 stycznia 2011 - 21:58

Może klej jeszcze nie wysechł? ;)

#13 szymek

szymek
  • 49 postów
  • Skądszczecin

Napisano 31 stycznia 2011 - 22:30

Może, ale z tego co się zorientowałem w temacie Ipady nie mają takiego kleju jak w Iphone. Dziwna sprawa z tymi przebarwienami.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych