Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Brak zasięgu poza miastem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 tezero

tezero
  • 41 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 13 grudnia 2010 - 17:39

Mam problem z 3G. Telefon przywieziony z USA, dopiero co zrobiony jailbreak i unlock. Mam kartę w orange i poza miastem zapomnij żeby złapać zasięg. W centrum działa jak trzeba, chociaż czasem jest problem poczas prowadzenia rozmowy- nie słychać rozmówcy. Jakieś sugestie poza najprostszymi rozwiązaniami typu nie dotykanie w konkretnych miejscach etc?

#2 Wojtas01

Wojtas01
  • 187 postów
  • SkądTarnów

Napisano 14 grudnia 2010 - 18:01

Jakieś sugestie poza najprostszymi rozwiązaniami typu nie dotykanie w konkretnych miejscach etc?

W iPhonie 3G nie występuje ani nigdy nie wystepował problem ze złym chwyceniem telefonu i straceniem zasięgu. A pozamiastami może występować słaby zasięg sieci. Miałem ostatnio przypadek że byłem na Mazurach w małej miejscowości. Sieć Orange. Marzeniem było żeby zlapał tam iPhone GPRS. taki słaby sygnał był. Więc to nie wina telefonu tylko operatora. A sprawdzałem ten zasięg tam na wszystkich trzech iPhonach.
Co do problemu nie słyszenia rozmówcy podczas rozmowy ten sam probelm u mnie wystepuje jednak jak zauważyłem wystepuje on w przypadku przeskoczenia sieci z EDGE na 3G i odwrotnie. Sprawdzałem to z kolegami na zagłuszaczu sygnałów GSM.

#3 cołkikol

cołkikol
  • 1 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 20:44

W iPhonie 3G nie występuje ani nigdy nie wystepował problem ze złym chwyceniem telefonu i straceniem zasięgu. A pozamiastami może występować słaby zasięg sieci. Miałem ostatnio przypadek że byłem na Mazurach w małej miejscowości. Sieć Orange. Marzeniem było żeby zlapał tam iPhone GPRS. taki słaby sygnał był. Więc to nie wina telefonu tylko operatora. A sprawdzałem ten zasięg tam na wszystkich trzech iPhonach.
Co do problemu nie słyszenia rozmówcy podczas rozmowy ten sam probelm u mnie wystepuje jednak jak zauważyłem wystepuje on w przypadku przeskoczenia sieci z EDGE na 3G i odwrotnie. Sprawdzałem to z kolegami na zagłuszaczu sygnałów GSM.

Ty w ogóle masz te Iphone 4, Ipady itd?? Bo zauważyłem, że zawsze odnosisz się tylko, że u ciebie iphone 3g, mój iphone 3g itd. Nigdy nie pisałeś nic konkretnego, że na twojej czwórce tak to działa czy tak. Z kolei potwierdzałeś kiedyś, że masz iphone 4. To trochę dziwne, że bawisz się chyba ciągle 3g, a niby masz 4. Tak samo wiadomości piszesz z windowsa. Chyba nie na macbooku??
Nawet wygląd springboarda masz w rozdzielczości iphone 3g. Naprawdę dziwne.
Sorry za offtop
Co do sygnału. No to pomyśl sam. Wyjechałeś za miasto sygnał spadł. W mieście jest. :D Proste.

#4 liroyek

liroyek
  • 530 postów
  • Skądslask

Napisano 14 grudnia 2010 - 20:52

hmmm nie wiem jak to jest teraz ale wiem ze kiedys byla roznica miedzy eu a usa w pasmach u nas chyba 900 i 1800 a tam 900 i 1900 ale moge sie mylic :) tak jak mowie tak bylo kiedys

#5 tezero

tezero
  • 41 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 14 grudnia 2010 - 20:56

nie wiem jak to jest teraz ale wiem ze kiedys byla roznica miedzy eu a usa w pasmach
u nas chyba 900 i 1800 a tam 900 i 1900 ale moge sie mylic :) tak jak mowie tak bylo kiedys

ale z tymi bandami to ja raczej sam nic nie poradzę, prawda? Bo wiem że coś takiego było ale wtedy chyba nie byłoby go w ogóle a nie "pływał"? Ostatni raz kupiłem coś ze Stanów! :P

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 14 grudnia 2010 - 20:57

nie wiem jak to jest teraz ale wiem ze kiedys byla roznica miedzy eu a usa w pasmach
u nas chyba 900 i 1800 a tam 900 i 1900 ale moge sie mylic :) tak jak mowie tak bylo kiedys

Nie ma znaczenia, iPhone obsluguje wszystko poza CDMA. Poza tym poza miastami jest 900MHz a w miastach 1800 (przynajmniej jezeli chodzi o GSM 2G

#7 tezero

tezero
  • 41 postów
  • SkądLublin, PL

Napisano 16 grudnia 2010 - 10:41

A może nakieruje Was na coś komunikat, który wyskakuje co jakiś czas: to akcesorium nie jest zoptymalizowane to pracy z tym iPhonem... ?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych