Brak zasięgu poza miastem
Posted 13 December 2010 - 17:39
Posted 14 December 2010 - 18:01
Jakieś sugestie poza najprostszymi rozwiązaniami typu nie dotykanie w konkretnych miejscach etc?
W iPhonie 3G nie występuje ani nigdy nie wystepował problem ze złym chwyceniem telefonu i straceniem zasięgu. A pozamiastami może występować słaby zasięg sieci. Miałem ostatnio przypadek że byłem na Mazurach w małej miejscowości. Sieć Orange. Marzeniem było żeby zlapał tam iPhone GPRS. taki słaby sygnał był. Więc to nie wina telefonu tylko operatora. A sprawdzałem ten zasięg tam na wszystkich trzech iPhonach.
Co do problemu nie słyszenia rozmówcy podczas rozmowy ten sam probelm u mnie wystepuje jednak jak zauważyłem wystepuje on w przypadku przeskoczenia sieci z EDGE na 3G i odwrotnie. Sprawdzałem to z kolegami na zagłuszaczu sygnałów GSM.
Posted 14 December 2010 - 20:44
W iPhonie 3G nie występuje ani nigdy nie wystepował problem ze złym chwyceniem telefonu i straceniem zasięgu. A pozamiastami może występować słaby zasięg sieci. Miałem ostatnio przypadek że byłem na Mazurach w małej miejscowości. Sieć Orange. Marzeniem było żeby zlapał tam iPhone GPRS. taki słaby sygnał był. Więc to nie wina telefonu tylko operatora. A sprawdzałem ten zasięg tam na wszystkich trzech iPhonach.
Co do problemu nie słyszenia rozmówcy podczas rozmowy ten sam probelm u mnie wystepuje jednak jak zauważyłem wystepuje on w przypadku przeskoczenia sieci z EDGE na 3G i odwrotnie. Sprawdzałem to z kolegami na zagłuszaczu sygnałów GSM.
Ty w ogóle masz te Iphone 4, Ipady itd?? Bo zauważyłem, że zawsze odnosisz się tylko, że u ciebie iphone 3g, mój iphone 3g itd. Nigdy nie pisałeś nic konkretnego, że na twojej czwórce tak to działa czy tak. Z kolei potwierdzałeś kiedyś, że masz iphone 4. To trochę dziwne, że bawisz się chyba ciągle 3g, a niby masz 4. Tak samo wiadomości piszesz z windowsa. Chyba nie na macbooku??
Nawet wygląd springboarda masz w rozdzielczości iphone 3g. Naprawdę dziwne.
Sorry za offtop
Co do sygnału. No to pomyśl sam. Wyjechałeś za miasto sygnał spadł. W mieście jest.

Posted 14 December 2010 - 20:52

Posted 14 December 2010 - 20:56
nie wiem jak to jest teraz ale wiem ze kiedys byla roznica miedzy eu a usa w pasmach
u nas chyba 900 i 1800 a tam 900 i 1900 ale moge sie mylictak jak mowie tak bylo kiedys
ale z tymi bandami to ja raczej sam nic nie poradzę, prawda? Bo wiem że coś takiego było ale wtedy chyba nie byłoby go w ogóle a nie "pływał"? Ostatni raz kupiłem coś ze Stanów!

Posted 14 December 2010 - 20:57
nie wiem jak to jest teraz ale wiem ze kiedys byla roznica miedzy eu a usa w pasmach
u nas chyba 900 i 1800 a tam 900 i 1900 ale moge sie mylictak jak mowie tak bylo kiedys
Nie ma znaczenia, iPhone obsluguje wszystko poza CDMA. Poza tym poza miastami jest 900MHz a w miastach 1800 (przynajmniej jezeli chodzi o GSM 2G
Posted 16 December 2010 - 10:41
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users