Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy Macbook pro- pytanie dotyczące karty graficznej.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:23

Witam was ! Możliwe, że ten wątek jest umieszczony w złym dziale, ale pewności nie mam- do rzeczy :D Jak wszyscy wiemy w pierwszym kwartale przyszłego roku wyjdzie nowy/ nowe produkt/y apple'a, a mianowicie chodzi mi o Macbooku pro, który będzie miał ( prawdopodobnie ) kartę graficzną AMD Radeon. Czy AMD Radeon ( seria 6000m ) spisze się lepiej niż " bliźniacza wersja " nVidi w PhotoShopie itp. ? Wiem, że dużo ludzi mówi, że Radeony są słabe, bo nie mają sporo ważnych funkcji m.in. PhisiX. Jak myślicie ? Czy AMD Radeon będzie udaną decyzją :?:

#2 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:36

Napisałem Ci w tamtym temacie. oraz dopiszę tutaj tego co zabrakło: Z mojego poszukiwania informacji odnośnie kart graficznych, będzie to ułamek sekundy szybciej przy modelowaniu 3D w PS CS5 - CS4, CS3 kompletnie tego nie obsłuży.

#3 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:38

będzie to ułamek sekundy szybciej przy modelowaniu 3D w PS CS5 - CS4, CS3 kompletnie tego nie obsłuży.

Chodzi Ci o AMD Radeon ( seria 6000m ) ?

#4 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 grudnia 2010 - 16:43

Tak. Oczywiście jeżeli chodzi o Mac OS X. Gdybyśmy rozmawiali o Windowsie - wzrost mocy jest większy. Adobe ostatnio nie specjalnie się przykłada do swoich aplikacji pod Mac OS X - generalnie pomimo że korzystam od kilku lat z Mac'a do grafiki (głównie go w tym celu kupiłem) - owa legendarność - że to komputer dla specjalistów graficznych - jest już mitem. Oczywiście - nie wysypuje się i dokańcza projekt (miałem taki przypadek że drukarnia chciała plik PS w skali 1:1 który ważył prawie 4,5GB - na windowsie mi się wywalał a mac go skręcił) ale zauważanie na tych samych podzespołach PS działa szybciej pod Win7 niż na OS X (porównuję wersję CS5 - 64 bity)

#5 imielski

imielski
  • 373 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 21:59

generalnie PS jest optymalizowany (do tej pory) pod nVidia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych