Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kod .. Nie pamiętam

• This topic is locked This topic is locked
6 replies to this topic

#1 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 12 December 2010 - 15:18

Witam kupiłem iphone .. od gościa i pytałem sie go o ten kod ale on mówi że nie wie jaki jest .,.. WIec chce wyzerowac Ustawienia Sieciowe ogólne > Wyzeruj > (..)Sieciowe i pisze PODAJ KOD a ja tego kodu nie mam Co mam zrobic ... ???

#2 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 December 2010 - 15:31

sprawdzić czy iPhone nie jest kradziony. Poważnie mówie. Jak ktoś może nie pamiętać kodu ?

#3 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 12 December 2010 - 15:34

Co prawda ... Mam pudełko a telefon odebrałem Osobiście

#4 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 December 2010 - 15:39

Wiesz dla chcącego nic trudnego. Oczywiście, zdarzają się takie przypadki jak Twój ale trzeba do tego podchodzić bardzo ostrożnie.

Sprawdź nr urządzenia tutaj:
Stolen Apple Products Database - Check For Stolen Macs, iPods & Apple Products | PowerMax

Jak się okaże że kradziony - teraz to już po ptakach - bo jak zgłosisz sprawę na policję to mogą Cię posądzić o paserstwo.

Pamiętaj jednak że:
http://wyborcza.pl/1...78,2993316.html

Jeżeli nie jest kradziony - proponuję DFU i wgranie oprogramowania od nowa - wtedy sam sobie poustawiasz kody blokad.

#5 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 12 December 2010 - 15:53

Aha... Zapomniałem dopisac ze ten gosc od którego kupilem ipka jest 2 a ja 3 włascicielem ... Wiec on sie tłumaczył ze jak kupil od 1 własciciela to byl juz kod

#6 horyzont

horyzont
  • 1345 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 December 2010 - 15:57

Komel - tym bardziej wątpliwa sprawa - z reguły to forum nie pomaga przy takich kwestiach, no ale w razie czego to i Ty jesteś poszkodowany. Powiem tak: użyj wyszukiwarki forumowej. Znajdź co to jest DFU i jak wprowadzić iPhona w ten tryb i do czego się DFU używa.

#7 Komel

Komel
  • 1410 posts
  • SkądTarnów

Posted 12 December 2010 - 15:59

DObra temat do Zamknięcia

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users