Witam kupiłem iphone .. od gościa i pytałem sie go o ten kod ale on mówi że nie wie jaki jest .,..
WIec chce wyzerowac Ustawienia Sieciowe ogólne > Wyzeruj > (..)Sieciowe
i pisze PODAJ KOD a ja tego kodu nie mam
Co mam zrobic ... ???

Kod .. Nie pamiętam
Rozpoczęty przez
Komel
, 12 gru 2010 15:18
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:18
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:31
sprawdzić czy iPhone nie jest kradziony. Poważnie mówie. Jak ktoś może nie pamiętać kodu ?
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:34
Co prawda ... Mam pudełko a telefon odebrałem Osobiście
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:39
Wiesz dla chcącego nic trudnego. Oczywiście, zdarzają się takie przypadki jak Twój ale trzeba do tego podchodzić bardzo ostrożnie.
Sprawdź nr urządzenia tutaj:
Stolen Apple Products Database - Check For Stolen Macs, iPods & Apple Products | PowerMax
Jak się okaże że kradziony - teraz to już po ptakach - bo jak zgłosisz sprawę na policję to mogą Cię posądzić o paserstwo.
Pamiętaj jednak że:
http://wyborcza.pl/1...78,2993316.html
Jeżeli nie jest kradziony - proponuję DFU i wgranie oprogramowania od nowa - wtedy sam sobie poustawiasz kody blokad.
Sprawdź nr urządzenia tutaj:
Stolen Apple Products Database - Check For Stolen Macs, iPods & Apple Products | PowerMax
Jak się okaże że kradziony - teraz to już po ptakach - bo jak zgłosisz sprawę na policję to mogą Cię posądzić o paserstwo.
Pamiętaj jednak że:
http://wyborcza.pl/1...78,2993316.html
Jeżeli nie jest kradziony - proponuję DFU i wgranie oprogramowania od nowa - wtedy sam sobie poustawiasz kody blokad.
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:53
Aha... Zapomniałem dopisac ze ten gosc od którego kupilem ipka jest 2 a ja 3 włascicielem ... Wiec on sie tłumaczył ze jak kupil od 1 własciciela to byl juz kod
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:57
Komel - tym bardziej wątpliwa sprawa - z reguły to forum nie pomaga przy takich kwestiach, no ale w razie czego to i Ty jesteś poszkodowany. Powiem tak: użyj wyszukiwarki forumowej. Znajdź co to jest DFU i jak wprowadzić iPhona w ten tryb i do czego się DFU używa.
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:59
DObra temat do Zamknięcia
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych