Cześć,
Trudno jest wymienić obudowę tylnią w iPhone 3G?
Czy da rade laik to zrobić?
Jakiś film, tutorial ?
Bo z tego co słyszałem to całego iPhone trzeba wyciągnąć z obudowy, i cała płytę główna przenieść do nowej obudowy ?
Wymieniał ktoś?

Wymiana obudowy?
Rozpoczęty przez
vimoco
, 09 gru 2010 21:37
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 09 grudnia 2010 - 21:37
Napisano 09 grudnia 2010 - 21:42
[URL="http://www.rapidrepair.com/guides/iphone3g/iphone3grepairguide.html"]Zapoznaj się z tym, może będzie pomocne[/URL]
Napisano 09 grudnia 2010 - 21:43
Czyli tak jak słyszałem, trzeba prawie wszystko przenieść.. ryzykowne i to jak cholera..
Łatwo coś zepsuć, źle złożyć albo i nawet nie złożyć go.
Napisano 09 grudnia 2010 - 22:10
Mój 3G 16GB jest już tak skatowany, że należny mu się nowa obudowa w związku z tym mam parę pytań:
1.Czy odstająca ramka to wina jakiś urwanych zaczepów w tylnym panelu czy uszkodzenie samej ramki? - moja rozchodzi się w okolicach przycisku Power i po prawej stronie, chyba najpopularniejsze miejsce prawda?
2.Czy możecie wskazać jakieś aukcje z allegro na których obudowy są naprawdę oryginalne? W serwisie oryginał kosztuje 300zł. Ja do swojego iP nie mam nawet pudełka więc nie mam zamiaru inwestować tyle pieniędzy w nową obudowę.
3.i najważniejsze - myślicie, że jak kupię jakiegoś niewłączającego się iP z rozbitym wyświetlaczem i pójdę do autoryzowanego serwisu z prośbą o złożenie jednego egzemplarza z dwóch to mi odmówią? czy może będą mieli taka bekę ze mnie, że zrobią mi to za darmo
??

Napisano 09 grudnia 2010 - 22:19
3.i najważniejsze - myślicie, że jak kupię jakiegoś niewłączającego się iP z rozbitym wyświetlaczem i pójdę do autoryzowanego serwisu z prośbą o złożenie jednego egzemplarza z dwóch to mi odmówią? czy może będą mieli taka bekę ze mnie, że zrobią mi to za darmo
??
A co byś chciał przełożyć z tego rozbitego ? Tylni panel ? Resztę elementów należało by sprawdzić co by było zapewne kosztowne.
Napisano 10 grudnia 2010 - 14:35
Trzymajmy się mojego pytania...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych