Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 i wasza najlepsza cena w Plusie ?

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Babidi

Babidi
  • 330 posts
  • SkądJeżyce Terrorists

Posted 08 December 2010 - 22:51

Witam, mam pytanie z racji tego, iż wielu tu nas mających telefony w różnych sieciach i na różnych warunkach, zwracam się do kolegów, którzy mają abonamnety w Plusie ( indywidualne lub biznes ) z zapytaniem w jakich cena udało im się zdobyć iP4 ? Nie ukrywam, że mam kilka aktywacji, jestem długo w tej sieci i płacone są nie małe rachunki ale to co mi zaoferował doradca to skandal. 2400 zł. Zachwalają, że u nich w cenniku jest 6tys. i , że to duży rabat. Znajomi mają w orange w erze i mają po 100zł i ostatnio mnie to zirytowało, że moja sieć po tych wszystkich latach i tysiącach zł płaconych robi ze mnie idiotę. Wiem, że zaraz ktoś napisze no tak ale Plus kupuje te iP itd., co mnie to obchodzi? To niech sprzedadzą bez zysku albo niech dołożą bym był szczęśliwy. Ciekaw jestem czy ktoś z was zdobył np w cenie poniżej 2000zł.

#2 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 09 December 2010 - 10:39

Ja się tylko zastanawiam na jakiej podstawie w cenniku jest cena ponad 5k, jak telefon kupowany w sklepie, w iSpocie chociażby kosztuje coś ponad 3k. Nawet jeśliby kupowali od detalistów (co oczywście nie ma miejsca), to i tak cena powyżej 5k pozwala zastanawiać się jak mocne lekarstwa brał autor cennika. Żal mi tylko abonentów Plusa, którzy muszą kombinować i kupować telefon na wolnym rynku, bo w przeciwnym wypadku sami powinni brać mocniejsze leki...

#3 Babidi

Babidi
  • 330 posts
  • SkądJeżyce Terrorists

Posted 09 December 2010 - 13:17

No niestety tak jest jak zależy Ci na jakości i niezawodności sieci to zostajesz w Plusie, nawet jeśli telefony mają najgorsze na rynku.

#4 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 09 December 2010 - 13:19

Przenieś numer jak ci nie pasuje i nie jęcz :P

#5 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 09 December 2010 - 13:25

Pozostaje kupno na wolnym rynku, najlepiej z ery lub Orange od kogoś kto taki telefon uprzednio wziął z tytułu przedłożenia Umowy. Wówczas ma się telefon w stosunkowo normalnej cenie bez Umowy z operatorem, oraz bez simlocka (era w standardzie) orange (ściągnięcie simlocka za opłatą).

#6 azta

azta
  • 122 posts

Posted 09 December 2010 - 14:01

nieważne, że w iSpocie 3k a w Plusie 5k nieważne, że Plus nie jest dystrybutorem iPhone'ów ważne, że i tak się znajdą tacy co kupią ;) ja w Erze od dawna jestem i przy abonamencie nigdy nie przekraczającym 100zł udało mi się wynegocjować 950 zł (iP4 16GB) i wciąż uważam, że to dużo, bo jak iP3G był nowością (analogiczna sytuacja do iP4) to 2 lata temu przy tych samych warunkach zapłaciłem coś koło 450 zł - różnica była taka, że byłem z nimi 2 lata krócej :) tak czy siak - jeżeli przy premierze znaleźli się tacy co kupili za 5k na alegrze, to i znajdą się tacy co te 5k zapłacą Plusowi morał: polityka cenowa operatorów w kwestii topowych telefonów kieruje się tylko popytem - a ów nie maleje :D

#7 kalafiorro

kalafiorro
  • 69 posts
  • SkądSzczecin, Poland, Poland

Posted 09 December 2010 - 14:05

2400 zł to niezła cena mimo wszystko, jak na Plusa... W iSpocie 3.400 kosztuje 16GB, o 32GB za 4.000 nie mówię ;) Ja sama jestem w Plusie, ale telefon kupowałam za granicą, w Paryżu, normalnie w Apple Store :)

#8 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 09 December 2010 - 15:27

No niestety tak jest jak zależy Ci na jakości i niezawodności sieci to zostajesz w Plusie, nawet jeśli telefony mają najgorsze na rynku.

To chyba żart...

//T

#9 wojt001

wojt001
  • 32 posts

Posted 09 December 2010 - 20:15

to i tak niezle Cie potraktowali, ja mam 2 numery biznes w plusie od 12 lat, rachunki tez wcale nie takie male i zaproponowali mi telefony po okolo 2600 netto :)

#10 wdylag

wdylag
  • 182 posts

Posted 09 December 2010 - 20:51

mnie w plusie z buta wzieli wiec era temat rozwiazala za 5x mniejsze pieniadze.

#11 WitekVR4

WitekVR4
  • 50 posts

Posted 09 December 2010 - 21:03

....
ja w Erze od dawna jestem i przy abonamencie nigdy nie przekraczającym 100zł udało mi się wynegocjować 950 zł (iP4 16GB)
i wciąż uważam, że to dużo,......

...
Chce wlasnie przeniesc sie z Plusa do Ery ze wzgledu na iP4 myslisz, ze mozna tez negocjowac cene telefonu przy trafie jak Twoja ?

Slyszalem, ze podobno tez mozna negocjowac wlaczenie rozmow do Play do abonamentu.... w kazdym razie podobno jest to mozliwe dla osob przedluzajacych umowe..?

#12 Babidi

Babidi
  • 330 posts
  • SkądJeżyce Terrorists

Posted 10 December 2010 - 01:36

Przenieś numer jak ci nie pasuje i nie jęcz :P

Nie mogę przenosić numerów do sieci gorszych to chyba proste.

Wątek dotyczy cen w Plusie w biznesie jakie kto dostał, a nie tego czemu jest drogo gdzie kupić itd.

@dyndas no chyba jednak nie żart

#13 kermitjr

kermitjr
  • 211 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 10 December 2010 - 09:59

To chyba żart...

//T

Nie, to nie jest żart. Plus jest najlepszą siecią jeśli chodzi o jakość usług. Jestem od lat w plusie, w przysłowiowym międzyczasie przerabiałem na innych numerach inne sieci i takie są fakty. Mnóstwo ludzi to potwierdza. Używam telefonu bardzo dużo i wymagam jakości. Telefon mogę sobie kupić na wolnym rynku, to nie jest problem. Oczywiście szanuję Twoją opinię, nie każdy musi się ze mną zgadzać ;)

#14 Lokria

Lokria
  • 6278 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 December 2010 - 10:10

To chyba żart...

//T

Nie to nie żart, jestem w Plusie od wielu lat i po eksperymentach z telefonami służbowymi zarówno w Orange jak i w Erze, stwierdzam, że jak chodzi o jakość świadczonych usług, możliwość konfiguracji usług dodatkowych (zupełnie samodzielnie poprzez ebok) to jest to najlepsza sieć. Oczywiście telefony nie są najlepsze, mój iPhone 3gs jest kupiony w Erze (od osoby która wzięła go z Ery za jakieś śmieszne pieniądze) nowy w pudełku z fakturą, za pieniądze nieporównywalnie mniejsze niż te które przyszłoby zapłacić w Plusie. W zamian płacę 50% mniejszy abo i mam neta bez ograniczeń.
Ale oczywiście każdy ma prawo do swojej opinii i niech korzysta z sieci, która spełnia jego oczekiwania.

#15 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 10 December 2010 - 11:02

Każdy chwali swoje i twierdzi, że jest najlepsze, ale prawda jest taka, że to, co jest ważne dla jednej osoby, dla innej może być nawet nie zauważone. Ja się zraziłem do Plus'a, gdy mojej siostrze przez 3 abonamenty naliczali za rozmowy zagraniczne, których nie było, pod numery, które pierwszy raz w życiu widziała. Reklamacje trwały miesiącami, koniec końców nie zwrócili wszystkiego, słowa przepraszam też nie było, a gdyby siostra nie sprawdzała billingów, to płaciłaby jak sierota pewnie jeszcze przez parę miesięcy. Niewątpliwym plusem Plusa jest z pewnością chyba najlepszy zasięg, ale w tym przypadku korzystając z Ery nie mogę narzekać - jest duuuużo lepiej, niż z Orange, z którego odszedłem właśnie z tego powodu.

#16 kermitjr

kermitjr
  • 211 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 10 December 2010 - 11:15

@Baronik - Sytuacje opisane przez Ciebie mają miejsce w każdej sieci komórkowej. Ty osobiście zraziłeś się do Plusa i nie dziwię się absolutnie. Aczkolwiek nie masz pewności, że w przyszłości nie spotka Cię podobna sytuacja np. ze strony Ery, czego oczywiście Ci nie życzę ;) ) Ale powiedz szczerze... Czy gdyby nie ta sytuacja zrezygnowałbyś z usług Plusa? ;)

#17 dyndas

dyndas
  • 4424 posts

Posted 10 December 2010 - 13:13

Byłem w Plusie kilka lat (sześć!) i miałem tam trzy numery. Jakieś trzy lata temu przeniosłem się do Ery. I jestem w tej chwili BARDZO ZADOWOLONYM KLIENTEM. Do Plusa w życiu nie wróce! //T ps Dostępność iPhone nie była powodem zmiany operatora.

#18 Baronik

Baronik
  • 395 posts
  • SkądOtwock

Posted 10 December 2010 - 14:56

@Baronik - Sytuacje opisane przez Ciebie mają miejsce w każdej sieci komórkowej. Ty osobiście zraziłeś się do Plusa i nie dziwię się absolutnie. Aczkolwiek nie masz pewności, że w przyszłości nie spotka Cię podobna sytuacja np. ze strony Ery, czego oczywiście Ci nie życzę ;) ) Ale powiedz szczerze... Czy gdyby nie ta sytuacja zrezygnowałbyś z usług Plusa? ;)

Nigdy nie byłem abonentem plusa, a potym co spotkało moją siostrę nigdy nie będę. Po częsci dlatego, że nie mam wśród rodziny i znajomych ani jednej osoby z plusa, więc wszystkie rozmowy byłyby poza sieć, nie obejmowałyby mnie żadne pakiety-promocje na darmowe rozmowy wewnętrz sieci czy z wybranymi numerami. Po drugie oferta telefonów plusa jest bardzo słaba (pod względem wyboru i różnorodności modeli), a ceny niektórych są z sufitu wzięte. Przy przechodzeniu do innej sieci (gdybym stwierdził po dwóch latach, że Era mi z jakiegoś względu nei odpowiada) jest to ważna kwestia. A co do fragmentu o tym, że robią to też inne sieci to zdaję sobie sprawę, że każda ma coś na sumieniu, ale przynajmniej ze strony Ery ani Orange nic takiego się nie wydarzyło mnie ani najbliśzej rodzinie/znajomym.

#19 iPhone HAL

iPhone HAL
  • 640 posts
  • SkądKraków

Posted 10 December 2010 - 18:46

Plus to żenada, po 5ciu latach przenoszę się do ERY, jakość usług??? Jaka jakość??? Oni nie potrafią nawet porządnie zaktualizować danych osobowych(musiałem 2 razy chodzić po "geniusze" w salonie nie potrafili tego) Nie wspomnę o ich beznadziejnych ofertach abonamentowych i chorych cenach telefonów.

#20 azta

azta
  • 122 posts

Posted 12 December 2010 - 23:16

mam czasem wrażenie, że te mega pochlebne opinie o sieciach piszą ich przedstawiciele ;>

#21 Semi

Semi
  • 55 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 12 December 2010 - 23:25

Bez przesady, Ja mam już rok w Plusie i jestem mega zadowolony, wcześniej miałem w Orange(nawet w Idei) potem w Erze i w żadnej sieci nie było tak dobrze jak w Plusie, w Orange kasa z konta znikała mi strasznie szybko, w Erze nie miałem na działce zasięgu a poza tym przysyłali mi wiecznie kawały i mms (również zżerało mi kasę), potem przeszedłem do Plusa i jestem zadowolony a co do dostępności P4, nie da się wymienić punktów z 5Plus na zniszkę??

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users