Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G po upadku. Biały ekran/kreski/

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 nikischlicki

nikischlicki
  • 13 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 12:21

Witam, niestety wczoraj mój iP 3G zaliczył lądowanie na twarzy i mam problemy z nim. Uruchamia się normalnie, synchronizuje się, zrobiłem restore, touchscreen działa. Jedyny problem to wyświetlacz. Połowa jest czarna, druga jest w biało/czarne paski jak kod kreskowy. Szybka nie jest pęknięta. Rozkręciłem już telefon i sprawdziłem tasiemki łączące LCD z płytą, nic to nie dało. Pytanie do forumowiczów: kupić wyświetlacz, czy jednak "symptomy" wskazują na inne uszkodzenie. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc, Nikolaj

#2 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 07 grudnia 2010 - 15:47

Wydaje mi się, że to uszkodzenie wyświetlacza. Miałem podobnie po tym jak pękł mi wyświetlacz, tyle że w moim przypadku cały ekran był w biały odcieniu.

#3 aureate

aureate
  • 47 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 16:15

lcd do wymiany.

#4 nikischlicki

nikischlicki
  • 13 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 18:04

Dziękuję za pomoc, zamawiam LCD. Pozdrawiam :)

#5 nikischlicki

nikischlicki
  • 13 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 17:13

LCD wymienione, "jabuszko" się wyświetliło, komputer także wykrywa. Niestety przywracanie kończy się wszystko na restarcie iPhone`a. Normalnie także go nie mogę uruchomić. Gdy przytrzymuję home+power wyświetla się symbol pustej (czerwonej) baterii i błyskawica. Czy jest to oznaka, że bateria się uszkodziła? Mój iPhone leżał tydzień rozładowany i nie był używany, ze względu na uszkodzony LCD.

#6 nikischlicki

nikischlicki
  • 13 postów

Napisano 15 grudnia 2010 - 23:19

Wszystko działa, wystarczyło podładować. Dziękuję jeszcze raz za pomoc Pozdrawiam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych