Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nakarm psa z Szerlokiem i inne fejsbukowe spamy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 06 grudnia 2010 - 21:38

Jak co roku przed świętami zaczął się szał na "dobroczynność" na społecznościówkach. W tym roku pojawił się jakiś szerlok i zaczynają się pojawiać kolejne. Wszedłem nawet na ich stronę i pomyślałem... o co cholera chodzi? Tak więc czy ktoś mi jest w stanie wyjaśnić sens i powód takich głupich z mojego punktu widzenia akcji? Głupich bo nie ma tam reklam ja, np na pajacyku więc zdaje się również nikt tego nie sponsoruje. Jeżeli więc to sponsoruje właściciel to po co ta cała szopka i ułudna dobroczynność? Naklikamy 95%, nikt na tym nie zarobi, a pies za przeproszeniem gówno dostanie.

#2 t.sikora

t.sikora
  • 657 postów

Napisano 06 grudnia 2010 - 22:23

Tak więc czy ktoś mi jest w stanie wyjaśnić sens i powód takich głupich z mojego punktu widzenia akcji? Głupich bo nie ma tam reklam ja, np na pajacyku więc zdaje się również nikt tego nie sponsoruje.

MasterFoodsPolska
- nie zawsze fundator myśli tylko o kasie
Koluszki pozdrawiają wszystkich zaangażowanych w akcję... :)

#3 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 06 grudnia 2010 - 22:32

To wytłumacz mi o czym myśli? Moim zdaniem jeżeli ktoś by był dobroczynny to by po prostu wziął tą karmę zapakował i wysłał nie odstawiając takich cyrków.

#4 Gość_soyerski_*

Gość_soyerski_*

Napisano 06 grudnia 2010 - 22:38

a reklama? imo tu najmniej chodzi o dobroczynność a jedynie a reklame i kształtowanie wizerunku firmy.

#5 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 06 grudnia 2010 - 22:47

Ale nie znalazłem nigdzie wzmianki o masterfoods...

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 359 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 00:46

E tam, a ja klikam. W pajacyka i fundację-Małej-Oli-która-nie-płakała-jak-się-przewróciła-na-rowerku-bo-jej-kierownica-płucko-przebiła nie klikam, bo mam w nosie, ale biednym pieskom zawsze pomogę (nawet, jeśli to ściema, jestem z tego powodu szczęśliwy).

#7 -jaro-

-jaro-
  • 95 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 01:54

rewelacyjny sposob na gigantyczny wzrost ogladalnosci szerlok.pl :) swoja droga fajny pomysl i pieski beda mialy cos jesc. jarek

#8 Pedro407

Pedro407
  • 597 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 grudnia 2010 - 02:07

O ile o tej karmie to nie ściema. Słyszałem z drugiej ręki (gęby?) taką opinię, że to nie ma nic wspólnego ani z psami, ani karmą, tylko, że jest to zakamuflowane pozycjonowanie.. Ale nie wiem ile w tym prawdy. Od siebie dodam, że zauważyłem, że system tej strony nie jest szczególnie zaawansowany - w pierwszym momencie myślałem, że muszę zresetować modem neostrady, żeby dostać nowy IP - w ten sposób oszukuję Rapida. Ale okazało się, że wystarczy, że włączę inną przeglądarkę. Także można sobie kliknąc po jednym razie z FFoxa, Safari, Chrome'a i IE, jesli ktoś ma Windę.. Więc albo się ktoś nie postarał, albo mu wcale nie zależało na ograniczeniach..

#9 -jaro-

-jaro-
  • 95 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 02:22

tu regulamin Nakarm psa z Szerlokiem - psy ze schroniska czekają na Twoją pomoc tak zeby wszystko bylo jasne.
jarek

#10 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 06:40

Nie sa wazne pobudki, jakimi sie kieruja, a efekt koncowy, czyli pieski + jedzenie, tym bardziej w tym najtrudniejszym okresie. Poza tym, to nie jest ich pierwsza akcja, wiec nie jest to popieranie i klikanie w ciemno.

#11 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 07 grudnia 2010 - 19:50

tu regulamin Nakarm psa z Szerlokiem - psy ze schroniska czekają na Twoją pomoc tak zeby wszystko bylo jasne.
jarek

Problem w tym, że to nic nie wyjaśnia...

Ja nie mówię, że takie akcje są złe, że nie powinno ich być i nie powinno mi się tym głowy zawracać. O ile właśnie wspomnianego pajacyka rozumiem, jest tam w końcu kilkunastu reklamodawców-sponsorów to takich akcji jak szerlok nie. Jeżeli ktoś chce tą karmę dać to niech ją da. Po co mają setki tysięcy ludzi klikać bez sensu? Przecież taka strona również sama się nie napisała i sama się nie hostuje. Można by te pieniądze przeznaczyć na lepszy cel. W ogóle coraz mniej rozumiem obecne działania często bezczelnie zwane dobrodusznością pod tytułem "jeżeli coś zrobisz to komuś pomożemy. Inaczej niech zdycha z głodu".

#12 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 07 grudnia 2010 - 20:26

Plusem tej strony z psami jest taki też, że można je obejrzeć na zdjęcich i ew. zaadoptować :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych