3G i Huawei E220 w Polsce
Posted 03 March 2007 - 11:40
Posted 03 March 2007 - 21:23
- voitek likes this
Posted 04 March 2007 - 00:14
Posted 04 March 2007 - 00:50
Hej
rozważam różne opcje dostępu do netu w Hiszpanii i wypatrzyłem prepaidową usługę 3G. W zestawie jest modem HSDPA na USB o nazwie Huawei E220, za który trzeba dodatkowo dopłacić. No i myślę, czy w Polsce mi się on potem przyda?
Jeżeli karta ma założonego simlocka, to w Polsce będziesz mógł używać tylko roamingu (hiszpańska karta w polskiej sieci). Wpuści Cię do 3G, ale zapłacisz jak za zboże;-(
Nie znam się na tym, bo to wzlędna nowość, ale na zdrowy rozsądek to powinien zadziałać wszędzie. Czy ktoś się interesował mobilnym netem, jak to teraz wygląda w Polsce? Czy taki modem HSDPA będzie użyteczny po powrocie do kraju (najlepiej też prepaid, bo często zmieniam miejsce pobytu i nie chcę kontraktów).
Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
j.w. - jeżeli okaże się, że simlocka nie ma, to nie do przebicia jest oferta simdata w Plusie (pre-paid dedykowany do transmisji danych) http://www.iplus.pl/...ik_simdata.html
pozostałe pre-paidy koszą jak za zboże
druga opcja - to blueconnect w Erze - możesz kupić aktywację bez karty i bez podpisywania 24-miesięcznej umowy
zalety:
limit 3 GB miesięcznie za 99 zł - przy podanym przez Ciebie transferze (300 MB) moż być taniej niż w przypadku simdaty
można zrezygnować z miesięcznym okresem wypowiedzenia
wady:
brak sprzętu
wysoka opłata aktywacyjna (99 zł) - opłaca się, jeżeli kupisz na 3+ miesięcy
jak masz pytania - daj znać - pomyślimy nad konkretną ofertą;-)
- voitek likes this
Posted 04 March 2007 - 09:20
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users