Wolfenstein: Enemy Territory - wersja dla Mac OS X !!
Rozpoczęty przez
agrzesko
, 23 mar 2005 15:20
109 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 marca 2009 - 12:22
na maku prosciej wg mnie - wynika z budowy systemu
~/Library/Application Support/Wolfenstein ET/nazwa-moda/
zwykle et (na ktorym zapewne nie grasz bo malo jest serwerow) to etmain
Napisano 14 marca 2009 - 14:25
o to mi chodzilo
(mod nq), a tak z innej manki jeszcze sie zapytam, mial ktos porblem z odpaleniem ? bo u mnie niby wszystko ladnie pieknie mapki sie sciagaja ale gdy Awaiting gamestate sie konczy (powinno rozpoczac sie ladowanie mapy), gra sie wysypuje. Niezaleznie od moda czy serwer :/

Napisano 14 marca 2009 - 14:56
to przez jakies blednie sciagniete pliki. Musisz poeksperymentowac ktore...
Napisano 15 marca 2009 - 12:39
u mnie jak gierka sie wywala to zazwyczaj przez niedociagniete pliki (.tmp)
najlepiej wylaczyc sciaganie (/cl_allowDownloads 0) a jak juz trzeba jakas mape sciagnac to przez www (szybciej przede wszystkim) i wrzucic do /etman (albo tego z katalogu z gra albo z ~/Library/Application Support/Wolfenstein ET/)
Napisano 15 marca 2009 - 15:33
W ET ostatnio za często nie gram, czasami tylko na serwerze forumowym Pentaxa
Więcej czasu spędzam na graniu w CoD4.

Napisano 15 marca 2009 - 18:54
ja niestety nie posiadam cod4, jedynie w et:qw moge pograc

Napisano 19 września 2009 - 15:32
Ściągnąłem ET, o dziwo działa ok (na G5 nie chciało wyszukać serverów albo w kółko ściągało jakies uaktualnienia do pb, w kazdym razie sobie nie pograłem). Mam problem tylko z odpaleniem gry w widescreen... w menu nie ma rozdziałki mojego ekranu a samemu nie da się wpisac tak jak w urban terror. W googlach znalazłem tylko jedną poradę, mianowicie ktos wpisał:
/seta r_customWidth "1440"
/seta r_customHeight "900"
/seta r_mode "-1"
I mu zadziałało. No ale pytanie gdzie ja to mam wpisać
Bo tego już ktoś nie wyjaśnił.

Napisano 20 września 2009 - 13:25
Co prawda już nie mam ET, ale powinieneś znaleźć w katalogu z Twoim profilem do ET, plik o nazwie "main.cfg" lub "config.cfg", dokładnie już nie pamiętam jak dokładna jest nazwa tego pliku. W każdym bądź razie jak już go znajdziesz to otwórz w TextEdit, następnie poszukaj wymienionych przez Ciebie powyżej poleceń i zmień ich wartości na takie jak chcesz. Potem tylko "Zapisz" i powinno śmigać.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych