Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wolfenstein: Enemy Territory - wersja dla Mac OS X !!

• Please log in to reply
109 replies to this topic

#76 Carnage

Carnage
  • 98 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 03 November 2007 - 14:50

zainstaluj nowego PB ( pbsutup.run.app chyba się nazywa i sprawdza na bieżąco czy jest aktualna wersja ); dodatki dogrywają się jak wchodzisz na modowane/przekonfigurowane serwery - zwławszcza jaymod, nic tylko poczekaj aż się dościąga i graj; wszystkie zmiany opcji typu grafika i szybkość myszy ustawiasz już w grze; awaiting gamestate - wg mnie albo serwer pełen ( brak wolnych miejsc, 95 % szans) albo padnięty/ew. nie masz wymaganych plików ( 5 % szans ) wszystkie odpowiedzi mocno subiektywne.... P.S. napisz dokładnie jaka jest treść wiadomości gdy coś się dzieje nie tak.

#77 Simborek

Simborek
  • 1272 posts
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Posted 03 November 2007 - 15:43

zainstaluj nowego PB ( pbsutup.run.app chyba się nazywa i sprawdza na bieżąco czy jest aktualna wersja );

Mam już zainstalowane nowe PB - wcześniej mnie kilka razy wywaliło... ;)

dodatki dogrywają się jak wchodzisz na modowane/przekonfigurowane serwery - zwławszcza jaymod, nic tylko poczekaj aż się dościąga i graj;

To wiem ale nie ma na co czekać - zanim się zacznie ściągać to łapie zwisa i już go nie ruszysz.

wszystkie zmiany opcji typu grafika i szybkość myszy ustawiasz już w grze;

Wiem, ale tryb Wide jest tam wyjątkowo mizerny. A gdy wybiorę coś nie-Wide to mi się rozciąga obraz co powoduje, że myszka szybciej lata w poziomie... :D

awaiting gamestate - wg mnie albo serwer pełen ( brak wolnych miejsc, 95 % szans) albo padnięty/ew. nie masz wymaganych plików ( 5 % szans )

Wchodzę tylko na takie wpół pełne i z niskim pingiem więc raczej odpada.

P.S. napisz dokładnie jaka jest treść*wiadomości gdy coś się dzieje nie tak.

Chciałbym ją poznać, bo albo mi się wywala do Mac OSX'a albo trzeba ETka siłą wyłączać :D

---

Może powinienem spatchować grę do wersji 2.60d - no ale na necie nie da obecnie rady znaleźć tego patcha... :/

#78 Carnage

Carnage
  • 98 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 03 November 2007 - 16:04

jedyna rada wg mnie zainstaluj jeszcze raz.....najbardziej aktualne wersje, ja gram chyba na C lub na 2.602 ( dawno to było i nie pamiętam ) i jest malinowo..

można zassać TU i jeszcze TU

może zaskoczy ta lub inna wersja

jak ustawiasz tryb wide ?? ja gram standartowo więc nie wiem...

P.S. jak się uporasz podaj na PW nicka i kadu - fajnie będzie pograć z kimś z foum...

pozdro
  • Simborek likes this

#79 Simborek

Simborek
  • 1272 posts

Posted 03 November 2007 - 16:15

Dobra, ciągnę - zobaczymy co i jak. :) Tryb Wide jest w miejscu gdzie ustawiasz rozdzielczość - jest tam po prostu dodatkowa opcja z dopisanym obok "(Wide)" ale jest to tak mała rozdziałka, że zajmuje u mnie około 1/3 monitora - więc co z tego, że Wide... :D GG: 7420120 (ha, ja mam obecnie Adium - jak się dobrze skonfiguruje to jest o niebo lepsze od Kadu). Napisz coś. Jak tylko uda mi się jakoś doprowadzić to ET do porządku to napiszę i sobie popykamy. ;)

#80 Simborek

Simborek
  • 1272 posts

Posted 05 November 2007 - 12:16

Muszę jednak stwierdzić, że ET 2.60d na Intelu to syf jakich mało. Chyba jedynie BootCamp mnie poratuje... :/

#81 surveyor

surveyor
  • 405 posts
  • SkądChorzów

Posted 05 November 2007 - 14:22

Co prawda ostatni raz gralem w ET jakis miesiac temu, ale... No, wlasnie. Korszystalem z 2.60b i nie bylo najmniejszych problemow.

#82 Simborek

Simborek
  • 1272 posts

Posted 05 November 2007 - 14:52

No niestety ekipa się nie popisała - ET w wersji 2.60b (PPC) rzeczywiście działa nieźle. Cały problem polega na tym, że u mnie trochę muli - wersja B odpalana jest przez Rossettę. A wersje intelowskie mówiąc krótko - ssą... :D

#83 surveyor

surveyor
  • 405 posts
  • SkądChorzów

Posted 05 November 2007 - 14:57

Nie wiedzialem, ze pod Intela sa inne patch'e. Niestety, nic wiecej Ci nie doradze... Tym niemniej- chyba lepiej pograc sobie na mulowatej wersji . Juz lepsza taka niz niedzialajaca [b]d...

#84 TimmY

TimmY
  • 621 posts

Posted 05 November 2007 - 15:55

Ych, bo nie moge dojsc do ladu i skladu. Ktora wersja jest najlepsza i jak ja znalezc? Odpalac natywnie na Mac Osie czy moze przez Crossover wersje na PC? Nie raz zdarzalo mi sie, ze wywalil mnie z serwera PunkBuster, chcac zrobic reconnect otrzymywalem wiadomosc, ze mam wersja taka, a trzeba wersji takiej. A moja wersja to 2.60b4. I nie chodzi ladnie. Myslalem, ze to polaczenie. Ale nie. Detale na minimum, polaczenie 5 mbit, 2,16 GHZ.. A zacina i chodzi o 2 razy wolniej niz na PC Pentium 3 1,3 Ghz, 256 kbit lacze. Pomocy prosze :)

#85 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 05 November 2007 - 18:21

Generalnie to ET jest w wersji 2.60b i taką należy instalować na PPC. Reszta, czyli te co mają po numerze literki "c" i "d" to są wersje Uniwersal i powinni je instalować posiadacze Maców z Intelem. Ja mam wersje 2.60b4 i działa bez problemowo. To że PunkBuster wyrzuca z serwerów jest czasami spowodowane nie właściwą wersją PB lub jego plików, dlatego bardzo przydaje się program PBSetup który uaktualnia wszystkie pliki gdy pojawiły się nowe wersje. Osobiście gram w moda TCE i tam dość często należy uaktualniać pliki PB.

#86 Carnage

Carnage
  • 98 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 05 November 2007 - 18:37

Osobiście gram w moda TCE i tam dość często należy uaktualniać pliki PB.

Rzeczywiście, bez częstych uaktualnień się nie obejdzie...

Świetny MOD, a na jakich serwerach lubisz popykać ?? Kiedyś było ich tylko kilka aktywnych... 8)

#87 TimmY

TimmY
  • 621 posts

Posted 05 November 2007 - 18:48

Ja mam intelomaka, wiec chyba skusze sie na C. ETPro wywala mnie czesto z moim b4.

#88 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 05 November 2007 - 19:50

Świetny MOD, a na jakich serwerach lubisz popykać ?? Kiedyś było ich tylko kilka aktywnych... 8)

Najczęściej jestem na CzechSerwer(OBJ) i Heros(OBJ), czasami też gram na tych serwerach w BC.

#89 Carnage

Carnage
  • 98 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 05 November 2007 - 20:15

Najczęściej jestem na CzechSerwer(OBJ) i Heros(OBJ), czasami też gram na tych serwerach w BC.

Ja tylko BC - jak dla mnie ciekawsze, OBJ grałem parę razy...

#90 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 posts

Posted 05 November 2007 - 20:51

Fakt, w BC można sobie więcej pograć i nie nudzi się tak szybko.

#91 alchemique

alchemique
  • 19 posts
  • SkądLublin//Wawa

Posted 06 November 2007 - 16:33

Sa juz jakies plotny na temat ET: Quake Wars na Maca ?

#92 Carnage

Carnage
  • 98 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 06 November 2007 - 16:57

Sa juz jakies plotny na temat ET: Quake Wars na Maca ?

Demo jest już dostępne więc pełna wersja na pewno będzie w sklepie....

#93 TimmY

TimmY
  • 621 posts

Posted 06 November 2007 - 17:46

Podasz link? Szukalem dema na Maka, znalezc nie moge.

#94 Carnage

Carnage
  • 98 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 06 November 2007 - 18:09

Dema nie mogę znaleśc, ale na Amazon jest już pełna wersja >> Klik

Cytat ze strony :

"Enemy Territory: Quake Wars
Other products by Aspyr
Platform: Macintosh | ESRB Rating: Teen "

BTW polecam filmik w linku....

#95 dzaku

dzaku
  • 665 posts

Posted 12 November 2007 - 21:58

Dzialaja komus serwery z ETpro na intelomaku?

#96 TimmY

TimmY
  • 621 posts

Posted 12 November 2007 - 22:12

Dzialaja i po 10 minutach wywalaja. I juz nie chca wlaczyc sie spowrotem, chyba, ze zrestartuje cala gre. To ponoc od wersji zalezy, czy C czy B czy D czy cokolwiek.

#97 Ketrabosz

Ketrabosz
  • 14 posts

Posted 01 December 2007 - 12:43

gra ladnie chodzi na moim imacu tylko neta jeszcze mam za slabego i troche lagi mam :| i jeszcze jest broblem z rozdzielczoscią bo jak wlanczam na większą niz 1280xcos tam to wywala mi 640x480 :(

#98 Pine

Pine
  • 42 posts

Posted 26 December 2007 - 20:50

wolfenstein enemy territory na intelu i leopardzie Witam od nie dawna posiadam macbooka z procesorem intela i oczywiscie juz nowym systemem leopard instaluje wersje wolfa 2.60D i niestety nie działa czy ktos gra w wolfa na leopardzie ? nie wiem jaka wersje sciagnąć i nie wiem czy wogóle mogę liczyć że w nią pogram na moim sprzęcie.

#99 Mass

Mass
  • 7 posts
  • SkądGorlice

Posted 20 October 2008 - 12:43

Juz po problemie Mam ten sam problem co kolega wyzej... po wlaczeniu ET i zniknieciu konsoli gra zawiesza sie calkowicie. Nie mozna jej wylaczyc a dzwiek zaczyna szalec piszczac bez przerwy :/ P.S. Juz znalazlem temat o tym problemie, przepraszam za wykopanie starego posta.

#100 zioper

zioper
  • 261 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 14 March 2009 - 03:51

Odgrzeje, wie ktos gdzie wgrac swoj config ? Na windzie latwo, a na macu nie mam pojecia gdzie to wrzucic :/

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users