Witam!
Mam internet z Pulnet ( kablowy ) 8 mb/s, chciałbym kupić do niego jakiś router:
1) Jaki router polecacie do iPada, iPhona i Macbooka pro ?
2) Co z prędkością internetu, jaka by była po routerze, skoro teraz mam 8mb/s ?
P.S.
Cena nie gra roli ( w miarę rozsądku
): Tak do 700zł
---------- Wpis dodano o 11:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 11:38 ----------
Mieszkam w mieszkaniu w bloku.
Możesz pomyslec o time capsule - natywna obsługa DSL - jesli masz kablówkę to duża szansa, że masz DSL - ( w przypadku aDSL działa jako bridge)
kilka pieczeni na jednym ogniu - system backupowy bezprzewodowy lub przez ethernet, airport (dual band m.in. 802.11/n 5GHz/2.4GHz), dysk sieciowy, router z funkcą firewall itp,itd) Obsługa jednoczesna 50 userów.
Możliwośc podłączenia drukarki lub następnego dysku archiwizującego poprzez USB.
Oczywicie, że są lepsze/gorsze rozwiązania - nie jest moim celem reklamowanie TC i polemika co jest lepsze - ja nie narzekam. Codzienne automatyczne bezprzewodowe backupy to duża wygoda -tyle, że nie będzie to kosztować 700zł
Możesz tez pomyslec np. o netgerze z funkcją Wf-Fi.- dużo zależy czy twoja kablówka to DSL, czy aDSL - nie stanowi to jakiegoś problemu wielkiego, ale ma to wpływ na optymalne rozwiazanie i pełne wykorzystanie zakupiongo routera