Netflix i Pandora na iPad lub iPhone legalnie i prawie za darmo.
Napisano 05 grudnia 2010 - 23:23
Chciałbym tutaj podzielić się informacją w jaki sposób można oglądać filmy z Netflix lub słuchać muzyki z Pandory w iPadzie/iPhonie będać w Polsce legalnie i to za darmo - tj. prawie za darmo
Potrzebne nam będą:
1. Aplikacja Netflix / Pandora dostępne za darmo w Appstore.
2. Konto VPN - polecam konto z Super VPN Service ponieważ jest naprawdę szybkie i niezawodne oraz najtańsze jakie do tej pory znalazłem dające możliwość skonfigurowania iPada miesięcznie to tylko 4$ - poza tym można je też wykorzystać do słuchania Pandory / Last.fm itd.
3. Karta kredytowa / płatnicza (im więcej kart mamy tym lepiej - możemy też użyć kart małżonki) chodzi o to iż netflix oferuje 1 miesiąc serwisu za darmo. W ciągu miesiąca można zrezygnować i nie są wtedy pobierane opłaty. Możemy więc na inną kartę założyć nowe konto - ja już korzystam z Netflix 4 miesiąc. Wykorzystałem do tego 3 moje karty oraz kartę znajomego (oczywiście za jego zgodą) - za każdym razem rezygnując dzień przed upływem darmowego miesiąca.
Jeżeli ktoś jednak nie chce się bawić w zakładanie nowych kont to opłata miesięczna za serwis kosztuje 7.99$ i nieograniczoną liczbę filmów do oglądnięcia.
Nie jest to olbrzymia suma biorąc pod uwagę tysiące filmów któe oferuje Netflix.
Jak większość osób wie Netflix to firma oferująca oglądanie filmów na komputerze lub iPadzie przez tzw. streaming niestety w związku z prawami autorskimi które wyglądają w USA trochę inaczej niż w Europie - streaming Netflixa możliwy jest jedynie na terenie USA - chyba że ma się Amerykański adres IP i tutaj z pomocą przychodzą firmy oferujące takie serwisy przez VPN.
Jak wspominałem polecam firmę Super VPN Service ponieważ w łatwy sposób można przy jej pomocy skonfigurować iPada oraz jest naprawdę tania. Za 4 dolce otrzymujemy brak ograniczeń na ilość ściągniętych danych co jest bardzo ważne przy oglądaniu filmów z Netflix lub słuchaniu muzyki z Pandory poza tym mają bardzo rzetelne wsparcie.
Po wykupieniu konta w Super VPN Service otrzymamy mejla z instrukcją w jaki spsób skonfigurować iPada (lub iphona do Pandory).
Powiem tylko że wykorzystuje to wbudowany w iPad / iPhone system do zakładania kont VPN można to skonfigurać w 3 minuty po połączeniu z kontem nasz iPad otrzymuje amerykański adres IP przez co możemy cieszyć się usługami które blokowane są poprzez IP różne niż Amerykańskie.
Są to Netflix, Pandora, ABC Player.
Mając uruchomiony Netflix w iPadzie i będąc pod odpowiednim IP zakładamy sobie nowe konto.
Potrzeban będzie do tego karta kredytowa lub płatnicza ale tak jak już wspominałem przez pierwszy miesiąc nie będzie pobrana żadna opłata.
Pandora i ABC Player są za darmo nie trzeba się rejestrować.
Pozdrawia,
kowalski
Napisano 06 grudnia 2010 - 00:36
Napisano 06 grudnia 2010 - 10:12
Napisano 06 grudnia 2010 - 10:45
Napisano 06 grudnia 2010 - 11:29
Napisano 14 grudnia 2010 - 17:16
Napisano 09 kwietnia 2011 - 20:13
Napisano 21 lipca 2011 - 12:54
Napisano 21 lipca 2011 - 13:05
Napisano 21 lipca 2011 - 13:08
Napisano 21 lipca 2011 - 13:36
Napisano 21 lipca 2011 - 14:00
Napisano 22 lipca 2011 - 07:42
Napisano 22 lipca 2011 - 10:38
Nie wiem jak z super VPN - ja korzystam z hideipvpn.pl - Dostep do HULU, BBC, iPlayer, TV online, anonimowe p2p i torrent.
W windows 7 po prostu tworzy sie nowe polaczenia (w opcjach centrum sieci jest VPN), podajesz nazew serwera z ktoym chcesz sie laczyc (nazwy ma od uslugodawcy), login + haslo i juz. Mozesz sobie ewentualnie wybrac tryb pracy/szyfrowania polaczenia i rodzaj pptp,l2tp lub "auto" i to czy komp bedzie sie pytal za kazdym razem o haslo czy nie.
Potem hulaj dusza piekla nie ma. Mnie hideipvpn (mam dostep do serwerow w UK i USA) chodzi rewelacyjnie i w desktopie i laptopie i teraz na ipadzie (netflix, abc player [zamiast hulu], bbc iplayer, 4oD (uk) player, ITV (uk) player - wszystko dziala. A z BBC iPalyerem to sie nawet bbc 1,2 i inne da na zywo ogladac. Zgadnij na czym bede F1 dzis ogladal :-)
Napisano 22 lipca 2011 - 22:03
Napisano 23 lipca 2011 - 07:03
Napisano 23 lipca 2011 - 10:37
Raz mi się połączył z tym VPN-em, ale w tej chwili przestał działać internet przez VPN...
Na iPodzie wszystko gra, ale nie podłączę go do projektora a Airplay mi nie działa. Wiem, że nowe ATV ma już wbudowany Netflix.
Wrażenie jest niesamowite, szczególnie ta możliwość oglądania amerykańskich filmów z napisami po angielsku.
Co do Windows7, czy mógłbyś wkleić/przesłać screeny z ustawieniami (oczywiście kluczowe wpisy wymazane) do Windows 7.
Nigdzie nie mogę znaleźć dobrego samouczka...
Apropos VPN znalazłem jeszcze to: http://unblock-us.com/
Na razie zrobiłem subskrypcję 7 dni darmowych, jak zadziała to zamawiam ATV2 z netfliksem i zacznę regularnie czuć się jak US citizen, przynajmniej wirtualnie z całym sprzętem a nie tylko na iPodzie...
P.S. Mogę powiedzieć tylko tyle... Works great!!!
Podsumowując:
Dzięki wykupieniu za ok 6 USD usługi VPN (wpisujemy 2 DNS do rutera) i zarejestrowaniu się w netfliksie - koszt to 8 USD miesięcznie, mamy dostęp do jednej z największych kolekcji filmowych streamowanych z USA na wielu urządzeniach, w tym ATV2:
http://www.netflix.c...id=Home Theater
Napisano 11 grudnia 2011 - 20:14
Napisano 12 grudnia 2011 - 15:42
Napisano 12 grudnia 2011 - 18:20
Napisano 12 grudnia 2011 - 18:25
Napisano 12 grudnia 2011 - 19:28
---------- Wpis dodano o 19:28 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:13 ----------
zamówiłem sobie kartę internetową w BZWBK, zobaczymy może będzie działać.
Napisano 15 grudnia 2011 - 17:37
Napisano 19 stycznia 2012 - 15:09
Napisano 19 stycznia 2012 - 15:12
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych