Posted 05 December 2010 - 20:40
Bardzo Wam dziękuję za wszystkie wypowiedzi, pisałem trochę na szybko i nie dodałem kilku ważnych rzeczy.
Nie jestem audiofilem i nie zanosi się żebym nim został. Muzyki będę słuchał z iPhona 4, lub iPad'a, ewentualnie będę słuchawki czasem podłącza do MacBook'a Pro. To są moje 3 podstawowe odtwarzacze. Muzykę mam w większośći w MP3, chociaż mam kilka albumów .flac i domyślam się, że wtedy dźwięk byłby lepszy na tych słuchawkach, taże w takowe albumy bym się zapoatrzył.
Na słuchawki chciałbym wydać do tych 1500 zł, czyli tyle ile kosztują BOSE QC 3 w Polsce. Piszę tutaj z tym wszystkim, bo jakiś czas temu, po założeniu słuchawek BOSE QC w iSpocie poprostu zaniemówiłem... Nigdy nie miałem styczności z czymś takim... Każda piosenka brzmiała zupełnie inaczej, kompletnie nowy utwór... Bo krótkim przejrzeniu iSpotowej i Apple Storowej oferty zwróciłem uwagę na B&W, które zachwyciły mnie wyglądem. Jednak boję się, że w ten sposón w jaki ja słucham muzyki, większą frajdę będe odczuwał z BOSE...
Podsumowując, wolałbym kupić B&W, jednak boję się, że dla mnie nie będą one brzmiały tak dobrze jak BOSE.
Ciężka sprawa. Ktoś z Was słuchał tych B&W kiedyś?
---------- Wpis dodano o 20:40 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:32 ----------
PS: Raczej nie interesują mnie słuchawki denona lub jakiś nie znanych firm. Tak jak mówię, nie jestem audiofilem, lubię ładne rzeczy i chciałbym, żeby suchawki też ładnie wyglądały, typowe słuchawki z wyższej półki dla normalnego użytkownika.
Gdybym wiedział, że B&W będzie grało tak samo lub lepiej niż BOSE to bym odrazu je brał. Najgorsze jest to, że nie ma gdzie ich posłuchać. W BOSE zachwycił mnie ten system wyciszania i daletego zainteresowałem się słuchawkami, nie chciałbym np. kupić B&W i słuchając ich nie czuć tego czegoś, czegoś czego nie ma w innych słuchawkach...