Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podrobiony ipad wyglądający identczynie jak oryginał

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 K@M!L

K@M!L
  • 395 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 15:46

Witam. Znalazłem osobę która sprzedaje ipada 3g. Cena jest interesująco niska. Jestem umówiony na jego odbiór pod koniec tego tygodnia. Czy słyszeliście o jakiś podróbkach które wyglądają identycznie jak oryginał? Jak sprawdzić czy wszystko z nim ok? Czy myślicie że wystarczy po SN sprawdzić jego legalność i pochodzenie na infolini apple?

#2 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 15:59

Jak masz SN to sobie sam sprawdzisz czy to jest prawdziwy iPad: https://selfsolve.apple.com/
Ale skoro cena jest bardzo niska, to zastanów się czy to nie jest jakiś kradziony towar.

#3 K@M!L

K@M!L
  • 395 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 16:02

Jak kupowałem macbooka to po SN dzwoniłem do apple na infolinie i kobieta sprawdziła mi czy nie jest kradziony, mam nadzieję że tak samo będzie z ipadem. A na jakiej stronie można sprawdzić czy jest zarejestrowany?

#4 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 17:28

A jaka jest ta "niska" cena? I czy to jest nowy egzemplarz?

#5 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 22:40

Według mnie wystarczy sprawdzić, oprogramowanie, na żadnym pseudo-badziewiu nie wiadomo jak wyglądającym nie da się uruchomić iOS... Będąc posiadaczem iPhone'a dobrze wiesz jak to wygląda i w iPadzie powinno to wyglądać prawie tak samo, a nawet lepiej... a jeżeli ikonki będą jakieś dziwacznie inne to będzie widać.Tak naprawdę jest million sposobów, zapytaj sprzedawcy i sprawdź czy nie ma "slota na kartę micro-sd/SD" wydaję mi się, że chyba każda taka podróbka nie ma wbudowanej pamięci, bo by zbyt zawyżało tę atrakcyjną cenę :)

#6 K@M!L

K@M!L
  • 395 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 10:07

A czy da się sprawdzić czy urządzenie nie jest zwrócone przez poprzedniego właściciela na gwarancji, naprawione przez appla i wprowadzone ponownie do obiegu po okazyjnej cenie tz. "Refurbished"?

#7 P.J.

P.J.
  • 25 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 12:35

Jeżeli poprzedni właściciel oddał iPada na gwarancję Apple, to firma wymienia urządzenie na nowe. Przynajmniej ja tak miałem i jeszcze jeden użytkownik forum :)

#8 alladyn21

alladyn21
  • 1 207 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 15:40

Jeżeli poprzedni właściciel oddał iPada na gwarancję Apple, to firma wymienia urządzenie na nowe. Przynajmniej ja tak miałem i jeszcze jeden użytkownik forum :)

tak ale stare naprawiają i znów dają do obiegu jako "odnowiony"

#9 Laupheer

Laupheer
  • 1 034 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 05 grudnia 2010 - 17:56

Za niższą cenę, ale wciąż z gwarancją i przecież działające. Więc w czym problem? Apple raczej nie robi jak jakiś TP-LINK – raz kupiłem coś innego niż Linksys i się okazało, że był walnięty, a poza tym miał wpisane dane jakiegoś użytkownika neostrady i nazwę sieci (nietypową dla routerów) – no chyba że ja się nie znam i każdy TP-LINK ma taką konfigurację ;)

#10 K@M!L

K@M!L
  • 395 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 22:45

Nie wiecie czy jest strona by po SN sprawdzić kiedy został wyprodukowany itp. odpowiednik strony do sprawdzania komputerów appla: Apple Serial Number Info // Decode your Mac's serial number!

#11 iBook

iBook
  • 580 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 23:12

Nie wiecie czy jest strona by po SN sprawdzić kiedy został wyprodukowany itp. odpowiednik strony do sprawdzania komputerów appla: Apple Serial Number Info // Decode your Mac's serial number!

No właśnie na tej stronie którą podałeś

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych