Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Aplikacja kontakty ..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 03 grudnia 2010 - 19:43

Poszukuję jakiejś aplikacji innej niż fabryczna w iphonie, w która jak wejdę to obok nazw kontaktów będzie mi wyświetlać miniaturki zdjęć.. widziałem gdzieś coś takiego ale nie pamiętam nazwy i nie mogę teraz znaleźć... Drugie pytanie, ustawiłem sobie mms dla sieci play, zrobiłem respring i dalej nie pojawiła mi się ikonka aparatu przy wiadomościach, dane sieci komórkowej mam włączone internet działa ale nie mam ikonki aparatu ?? Trzecie pytanie, jak mogę zrobić sobie backup kontaktów z iphona, skopiowałem z sim na iphona i teraz chciałbym zapisać te kontakty jakoś na dysku ;> Ostatnie pytanie moje jest takie włączyłem w ustawieniach dane sieci komórkowej ale mam SBSettings, czyli... Jeżeli będę miał wyłączone 3G i dane sieci komórkowej to iphone nie będzie mi się samoczynnie łączył z internetem i zjadał kase ? Powiadomienia push też mam wyłączone, jedynie będę włączał 3g i dsk jak będę chciał skorzystać z internetu.

#2 Endi

Endi
  • 414 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 grudnia 2010 - 19:54

1. Fast Contacts

#3 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 03 grudnia 2010 - 20:05

2. Respring nic nie da, musisz reboot zrobić. APN:...……................................mms Użytkownik:.............................puste Hasło:.....................................puste MMSC:.....10.10.28.164/mms/wapenc Proxy MMS:..............10.10.25.5:8080 Maks. wielkość MMS:..............307200 URL profilu UA dla MMS:............puste 3. Jeśli masz iOS 4.1 to nie musisz bawić sie z SBSettings, lepiej wyłączać net w ustawieniach sieci.

#4 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 03 grudnia 2010 - 20:54

Dziękuje wam pięknie za odpowiedzi, 1 pytanie załatwione, zaraz sprawdzę mmsy jeszcze jakby mi ktoś na 3 dał odpowiedź byłbym wdzięczny :) Pozdrawiam ! EDIT: yhh wpisałem identycznie a aparatu jak nie było tak nie ma w wiadomościach :(

#5 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 20:59

backup kontaktów robisz przez iTunes... i zapisuje Ci kontakty w zależności od systemu albo w kontaktach albo w książce adresowej...

#6 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 03 grudnia 2010 - 23:28

Przez iTunes tylko w jaki sposób ?

#7 Empiryczny

Empiryczny
  • 525 postów
  • SkądWrocław

Napisano 03 grudnia 2010 - 23:31

Zaznaczasz opcję synchronizuj kontakty.

#8 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 09:32

Zaznaczasz opcję synchronizuj kontakty.

w zakładce informacje bodajże...

#9 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:38

Czyli zaznaczam synchronizuj kontakty np google contacts i wrzuci mi gdzieś moje kontakty z iphona na stronke ?

#10 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 04 grudnia 2010 - 13:50

to zależy co wybierzesz i jaki masz system... na win standardowo zapisują się w kontaktach jak nic innego nie zaznaczysz... na mac w książce adresowej... dodatkowo możesz wybrać aby zsynchronizować je z kontaktami z książki adresowej yahoo, lub kontaktami z google... w ogóle odpalałeś iTunes i wchodziłeś w zakładkę informacje!?

#11 tHome

tHome
  • 169 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 04 grudnia 2010 - 14:43

Tak już mam zrobiłem synchronizacje z kontem google :) wie ktoś może co z tymi mms'ami dlaczego nie mam ikonki aparatu jak wszystko dobrze skonfigurowałem w danych sieci ?

---------- Wpis dodano o 14:43 ---------- Poprzedni wpis dodano o 13:53 ----------

Zrobiłem już z kontem w google, ktoś może ma jakiś pomysł czemu nie mam ikonki aparatu nadal ustawiłem tak jak napisali wyżej w danych sieciowych ..

#12 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 04 grudnia 2010 - 15:13

Reset ustawień sieciowych i skonfiguruj na nowo i reboot do skutku. A moze używasz ultrasn0w? Z nim jest sporo problemów.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych