Hey,
oto moja historia :-)
Konfiguracja: MacBook Pro 15'', i5, Max OS 10.6.5, logic studio 9, m-audio nrv-10 (firewire)
Do tej pory dzialalem na MacBooku dwu-rdzeniowym i mialem tam kupionego logica studio 8
i podlaczonego do tego w/w mixer (NRV-10). Wszystko dzialalo bez zarzutu.
Niedawno kupilem MacBooka Pro i skopiowalem cala zawartosc tamtego komputera na ten,
jak Bog przykazal - wszystko sie ladnie skopiowalo tylko, ze niestety zauwazylem problem z audio.
Calosc podlaczona jest byla tak jak dotychczas, czyli kabel firewire do dysku zewn. i z tego dysku
do NRV-10. Probki w systemie, ze sie tak wyraze, graly dobrze, natomiast po uruchomieniu logica
(skopiowanej 8-emki) niestety juz nie, albo dzwiek byl bardzo znieksztalcony albo nie gral w ogole.
Po tym nie gralo juz tez mp3 w systemie playerem (nawet po zamknieciu logica). Reset komputera
powodowal, ze po znowu audio gralo dopoki nie uruchomilem logica (wszystkie ustawienia w logicu
byly poprawne, przynajmniej takie same jak dotad, czyli takie jak na MacBooku, gdzie zawsze wszystko
gralo).
Ok, pomyslalem, ze to wina tego skopiowanego systemu, wiec zaladowalem swiezy system i tym razem
logica studio 9. Niestety w tej konfiguracji nie gra audio ani w 'systemie' ani w logicu po wybraniu urzadzenia
NRV-10.
Od razu uprzedze pomysly o skroceniu drogi do mixera kablem i pominieciu dysku - tak tez probowalem.
Wszystko wyglada ok, mixer ma diodke niebieska, ktora sie zapala, gdy jest komunikacja firewire - diodka sie
pali ale niestety nie wychylaja sie wskazniki na sumie gdy odtwarzam audio, ani tez nic nie slychac.
Jestem bardzo zdziwiony i nie mam pomyslu co moze byc, bo mac jest ok, mixer tez nie jest najgorszy a
mimo to nie gra - nie mam pomyslow co zrobic.
Moze ktos mial podobny problem lub wie jak to rozwiazac.
Z gory dziekuje za porady, pozdrawiam.

MacBook Pro i NRV-10 (mixer po firewire m-audio) - potrzebna pomoc
Rozpoczęty przez
mBiuro
, 02 gru 2010 22:33
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 grudnia 2010 - 22:33
Napisano 03 grudnia 2010 - 08:09
napisz co Ci się wyświetla w MIDI/Audio Devices
Napisano 04 grudnia 2010 - 11:09
wyswietla to co ma wyswietlac, czyli ma do wyboru nrv10 czyli multichannel integrated cos (nazwa tego nrv10) - wszystko wyglada
w 100% w porzadku - mowie o preferencjach systemowych i tam ikonce Sounds (systemowej); chyba, ze mowisz o czyms innym jak np. m-audio ikonce w preferencjach systemowych w Inne; tam tez wszystko wyglada ok, nie ma zadnych bledow ani nic, zreszta nie ma tak
za bardzo mozliwosci ustawiania niczego; ogolnie rzecz biorac: jestem super zdziwiony, bo nie widze, zadnego powodu dla ktorego nie mialoby
to dzialac - na poprzednim MacBooku wszystko dzialalo jak nalezy...
Napisano 05 grudnia 2010 - 14:05
To spróbuj odinstalować drivery od m-audio, i działać na systemowych CoreAudio. Wejdź w Audio/Midi Setup i zobacz czy tam wszystko ok.
Napisano 05 grudnia 2010 - 14:19
wtedy jest ok, wszystko dziala. Ewidentnie to problem z brakiem komunikacji pomiedzy nrv-10 a komputerem...
Napisano 05 grudnia 2010 - 22:03
wtedy jest ok, wszystko dziala. Ewidentnie to problem z brakiem komunikacji pomiedzy nrv-10 a komputerem...
A możesz napisać coś o tym mikserze ?
Jak się sprawuje z logic , jaką mniej więcej masz latencję przy średnich projektach ?
Czy nie przycina i nie ma dropów ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych