Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Telefon wariuje, sam dzwoni itp

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 racesupport

racesupport
  • 16 postów
  • SkądWisła

Napisano 30 listopada 2010 - 14:43

Witam, jestem posiadaczem iP 3GS z Orange, oprogramowanie 4.2.1, bez jailbreak'a, wcześniej 4.1 jb, (te same problemy), jeżeli potrzebujecie jeszcze jakieś istotne dane to mogę dopisać... mianowicie, telefon zachowuje się tak jakby ciągle był wciśnięty HomeButton, co chwila wyskakuje mi (nawet na zabl. klawiaturze) sterowanie głosowe, ale to nie wszystko, wychodzić (cofać) się da tym przyciskiem więc raczej wciśnięty nie jest, jak np. naciskam PowerButton żeby zablokować to odtwarza mi dźwięk migawki aparatu :shock: jak coś robię, np wchodzę do ks. tel. to mi sam cofnie do sb, to sie nie powtarza, wszystko dzieje się spontanicznie, kiedy się mu uzna, telefon jest suchy, raczej nie miał styczności z wilgocią itp, zrobiłem update do najnowszego softu i nic... jakieś sugestie ?

#2 proxx

proxx
  • 1 264 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 14:48

Restore,jezeli to nie pomoze to serwis.

#3 racesupport

racesupport
  • 16 postów
  • SkądWisła

Napisano 30 listopada 2010 - 14:52

no pisałem że restore już był... próbuje sobie przypomnieć czy telefon nie miał okazji się gdzieś zawilgocić, bo takie to ma objawy dziwne jakby się jakieś mikro zwarcia robiły, może się mylę, nie wiem... na razie położyłem tel. blisko kaloryfera, może pomoże ;) a serwis to są koszta duże bardzo ? nigdy nie oddawałem do serwisu...

#4 stolik

stolik
  • 396 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 30 listopada 2010 - 15:07

włóż go do ryżu na pare dni ...

#5 racesupport

racesupport
  • 16 postów
  • SkądWisła

Napisano 30 listopada 2010 - 15:13

serio ? :D a może obłożyć go tymi kulkami z butów ? :D bo mam takie akurat... sprobuje suszył się z 30min i chyba pomogło... ale nie chce zapeszać... nie... jednak nie pomogło...

#6 dosent

dosent
  • 97 postów

Napisano 30 listopada 2010 - 17:43

Jesli po nacisnieciu power robi Ci zrzut ekranu to IMO ewidentnie masz zwarcie (scisniecie?) w home buttonie. Moze nie jest na stale, moze sie raz zwiera (dociska mocniej, to wszak mechanicznie dziala) a raz nie. Gdzies w necie widzialem kiedys tutorial jak naprawiac Home buttona, nawet w starym iPhonie to kiedys robilem, niewielka filozofia, mozesz sprobowac. Szukaj tematow typu "nie dzialajacy home button". Rzecz sie sprowadza w sumie do przeczyszczenia stykow... pzdr d.

#7 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 30 listopada 2010 - 17:59

Restore bez przywracania kopii zapasowej (konfiguracja jako nowy iPhone), jeśli nie pomoże to serwis. Spradź czujnik zawilgocenia (ten w docku) czy masz zawilgocony ;)

#8 racesupport

racesupport
  • 16 postów
  • SkądWisła

Napisano 30 listopada 2010 - 18:14

Jesli po nacisnieciu power robi Ci zrzut ekranu to IMO ewidentnie masz zwarcie (scisniecie?) w home buttonie. Moze nie jest na stale, moze sie raz zwiera (dociska mocniej, to wszak mechanicznie dziala) a raz nie.

Gdzies w necie widzialem kiedys tutorial jak naprawiac Home buttona, nawet w starym iPhonie to kiedys robilem, niewielka filozofia, mozesz sprobowac. Szukaj tematow typu "nie dzialajacy home button". Rzecz sie sprowadza w sumie do przeczyszczenia stykow...

pzdr
d.

no... to co piszesz ma sens myśle... jeżeli chodzi o wskaźniki zawilgocenia to ten w porcie jack jest bialutki, zaraz rozkręce iP, spróbuje przeczyścić HomeButton i przy okazji sprawdze czujniki na płycie...

no... rozebrałem, przeczyściłem 2 styki od HomeButton'a, przygiąłem je troszke do góry ale delikatnie dla lepszego styku, narazie testuje ale wygląda ok...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych