Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iTunes nie chce połączyć się z telefonem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2010 - 20:15

Witam, Mam problem. Nie mogę zsynchronizować ani aktualizować iPhone 4 z iTunes bo gdy wpinam go do USB to windows go widzia, ale w iTunes wyskakuje komunikat: "iTunes nie mógł połączyć się z tym iPhonem z powodu nieznanego błędu (0xE8000003)." Proszę pomocy!!! (Już odinstalowywałem iTunes, ale nic nie pomogło)

#2 iCrX

iCrX
  • 94 postów
  • Skąd100litza

Napisano 29 listopada 2010 - 22:32

Witam, Niestety nikt Ci nie pomoże.... już kiedyś zakładałem podobny temat i nic...... jak widać na tym forum totalnym noobom się nie pomaga.... ps. Zaraz ktoś odpisze żebyś poszukał bo wszystko kiedyś już było......

#3 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 29 listopada 2010 - 22:46

Szukałem po tym forum i nic nie znalazłem na temat tego akurat błędu.

#4 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 22:52

Moze to pomoze: iPhone, iPad, iPod touch: nieznany błąd zawierający ciąg „0xE” podczas nawiązywania połączenia.

#5 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 30 listopada 2010 - 02:55

Synchronizowałeś pirackie aplikacje w iTunes? Bo jeśli tak to stąd ten błąd.

#6 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 listopada 2010 - 10:19

Nic pirackiego. A z tej strony nic nie działa tyle, ze nie próbowałem jeszcze rstore bo boję się, że to nie pomoże i utracę wszystkie dane bo nie będę mógł zsynchronizować.

#7 Lokria

Lokria
  • 6 278 postów
  • SkądŁódź

Napisano 30 listopada 2010 - 11:02

Miałam podobny problem, pomogło kompletne odinstalowanie itunesa według poradnika na stronie apple, łącznie z usunięciem odpowiednich kluczy rejestru. Po tej operacji zainstalowałam na nowo najnowsza wersję itunes'a i problem zupełnie ustąpił.

#8 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 listopada 2010 - 14:06

Mam taki problem, że już zrobiłem restore i dalej nie działa. Gdzie znajduje się plik z kopią zapasową iPhone? Bo ją zachować chcę i odinstalować iTunes.

---------- Wpis dodano o 14:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:38 ----------

Pomocy!!! Odinstalowałem i zainstalowałem ponownie iTunes tak jak na Apple.com/pl i dalej jest ten sam błąd. :( Pomocy!!!

A jakie te kluce mam usunąć? i czym najlepiej?

#9 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 30 listopada 2010 - 17:19

Sprawdź iphone na innym komputerze, coś mi się wydaje że to problem z zasilaczem tak jak w moim przypadku.

#10 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 listopada 2010 - 17:23

ale jak podłączyłem tym samym kablem iPod'a to się zsynchronizował. :( A jakie są te wpisy rejestru, które mam usunąć lub co innego mogę zrobić? Prosiłbym Cię Lokria byś mi to podała jak to zrobiłaś.

#11 iCrX

iCrX
  • 94 postów
  • Skąd100litza

Napisano 30 listopada 2010 - 18:05

Ja też dołączam się do prośby. Mam dobrze wypasionego PC i podłączanie iPhone nie działa. Na starym lapky z vista sprzed 5 lat wszystko śmiga.

#12 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 listopada 2010 - 18:14

Chyba jedyną możliwością są wpisy rejestru. Tylko, które? Plz nie mogę czekać 2 dni bez telefonu. :(

#13 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 02 grudnia 2010 - 20:20

Proszę pomocy! Co mam zrobić? Nie mogę nie mieć telefonu. Co mogę zrobić? Proszę o pomoc.

#14 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 03 grudnia 2010 - 12:55

Rozumiem, że podłączacie telefon do tylnego panelu USB w PC? Kluczy nie trzeba wcale usuwać, ważniejszą sprawą są foldery Apple w 'Documents and Settings' danego systemu.

#15 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 grudnia 2010 - 20:14

ja na laptopie robię, więc nie mam tylnego panelu USB ^^, ale co konkretnie mam zarobić? Już odkryłem że 0xE8000003 jest to fatal error sterownika, który mówi: "The version number of ini file is not correct !" Co mam z tym zrobić? Odinstalowanie sterownika nie działa więc to może być wina iPhona(tak mi się wydaję).

#16 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2010 - 11:51

Jak podpiąłem mojego starego iPhone 3G dzieje się to samo więc to wina kompa, ale co mam zrobić? Odinstalowanie systemu nie wchodzi w grę bo nie chcę wszystkiego tracić.

#17 mercii

mercii
  • 5 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 15:18

ja mam podobny problem. musiałam odtworzyć iphona, zrobiłam to na innym komputerze i teraz w moim telefonie nie ma NIC! podłączając ipka poprzez kabel itunes go nie widzi. jak mogę przywrócić kopię zapasową? te pliki są gdzieś zapisane?

#18 horyzont

horyzont
  • 1 345 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 grudnia 2010 - 15:25

szczaku: niestety...wadą wrodzoną windowsa jest to że przy takich błędach tylko reinstalka :/ mercii: próbowałaś podłączyć do innego portu w swoim komputerze ?

#19 mercii

mercii
  • 5 postów

Napisano 05 grudnia 2010 - 15:28

oczywiście, że próbowałam. w ogóle sporo musiałam się namęczyć z tym odtworzeniem iphona bo też go itunes nie widział (w tym całym recovery mode nawet ;/)

#20 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 05 grudnia 2010 - 15:37

szczaku

Usuń pozostałości po Apple w 'Documents and Settings' danego systemu, a potem zainstaluj ponownie iTunes.

#21 szczaku

szczaku
  • 20 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2010 - 18:58

Mam vistę/7 gdzie jest to co w Documents and settings na xp i starszych? Bo chyba nie w Dokumenty(tam nie ma nic apple).

---------- Wpis dodano o 18:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 18:12 ----------

Ok więc tak: w którymś z logów w folderze z logami synchronizacji były logi jako można się domyślić ^^. Na końcu ostatnich było napisanie, ze nie można było utworzyć pliku system configuration w tym i tym miejscu. Poszedłem się do folderu: C:/Program Data/Apple/Lockdown i usunąłem ten pi*przony plik SystemConfiguration. No i działa :D:D:D Bez reinstalacji systemu. Dzięki, że przynajmniej się staraliście. :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych