Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jakim iPodem warto się zainteresować?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Dante41k

Dante41k
  • 2 posts

Posted 29 November 2010 - 10:27

Witam. Z Ipodami miałem bardzo mało wspólnego. Posiadam ipoda nano chyba pierwszej generacji z którego generalnie nie korzystam, jednak teraz jestem zainteresowany nabyciem Ipoda touch jako konsoli do gier (zaraz po psp i nds). Chciałbym zaczerpnąć opinii użytkowników tego sprzętu ponieważ totalnie się na nim nie znam i trzymałem takie coś może ze dwa razy w dłoni w sklepie. Ipoda potrzebuje właściwie tylko do gier, czym różnią się wersje 2g, 3g, 4g? Czy gry są pisane pod konkretną generacje ipoda? Na starszych zachodzi jakiś spadek płynności gier? Najbardziej skłaniałbym się ku 2g bo można kupić używany sprzęt za niemałe pieniądze, ale jak to się przekłada na jakość?

#2 TTomekk

TTomekk
  • 1741 posts
  • SkądŚląsk

Posted 29 November 2010 - 17:44

Ipoda potrzebuje właściwie tylko do gier, czym różnią się wersje 2g, 3g, 4g? Czy gry są pisane pod konkretną generacje ipoda? Na starszych zachodzi jakiś spadek płynności gier?

W tej sytuacji to tylko 4g. Wszystkie wersje różnią się wydajnością, prockiem no i 4g ma kamerkę i aparat :D taki bonus. W dodatku najnowszy iPod ma retinę co już przekłada się na jakość gier. Nie patrz po 2g bo on jest zbyt wolny jeśli chcesz go do gier.

#3 Mikey124

Mikey124
  • 550 posts

Posted 29 November 2010 - 18:19

Dla Ciebie idealnym jest 4g - ma lepszy procesor, lepszy ekran, w pełni wspiera iOS 4. Ewentualnie możesz się rozejrzeć za 3g, ale w takim wypadku szukaj modeli 32 i 64 GB. Model 8 GB to tak na prawdę 2g - czyli tak jak TTomekk napisał, za wolny.

#4 qura12

qura12
  • 467 posts
  • SkądWrocław, PL

Posted 29 November 2010 - 18:56

iPod Touch 4g 8gb to pełnoprawny 4g, 8gb 3g = 2g, w przypadku 4 generacji nie ma takiego oszustwa.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users