Witam,
Jakiś czas temu dysk, na którym przechowywana jest biblioteka iPhoto został odłączony bez wybrania bezpiecznej opcji odłączenia. Od tamtej pory iPohoto po uruchomieniu pokazuje, że nie ma żadnych zdjęć, chociaż plik biblioteki nadal znajduje się na dysku, zajmuje tyle ile powinien i znajdują się w nim zdjęcia, modyfikacje itd.
Naturalnie mogę skopiować te zdjęcia i jeszcze raz wgrać do iPhoto jednak nie chcę stracić podziału na albumy, dlatego wolałbym naprawić sytuację.

problem z biblioteką iPhoto
Started by
patryk_t
, 29 Nov 2010 09:21
6 replies to this topic
Posted 29 November 2010 - 09:21
Posted 29 November 2010 - 15:08
Posted 07 December 2010 - 14:46
najpierw napraw przywileje
Posted 07 December 2010 - 15:31
@up, Jakbyś wiedział o co chodzi i jak to działa to byś nie pisał podobnych bzdur.
Posted 07 December 2010 - 20:58
a Ty jak byś wiedział to byś pomógł koledze, a nie mnie obrażał@up, Jakbyś wiedział o co chodzi i jak to działa to byś nie pisał podobnych bzdur.
Posted 07 December 2010 - 21:02
Człowieku, patrz post #2, co niby tam robię jak nie pomagam? I nie obrażam, tylko nie pisz bzdur jak nie wiesz bo wprowadzasz jego jak i innych w błąd.
Posted 21 December 2010 - 15:41
Witam, ja mam problem tego typu, że kiedy backup'uje wybrane wydarzenia z Time Machine to wrzuca je wszystkie do jednego wydarzenia z datą w tytule. W ogóle nie ma możliwości zrobić backup'u z nazwą wydarzeń. Zastanawiam się jak to rozwiązać, bo nie po to używałem Time Machine i zew. dysku, żeby mi teraz podział na wydarzenia i "Albumy" przepadł :?
Ew. proszę polećcie lepszy program do katalogowania zdjęć na dysku i ewentualnej archiwizacji ich. Będę niezmiernie wdzięczny.
Dziękuję.
Edit: Zastanawiam się jeszcze w jaki sposób je archiwizować na płytach DVD. Bo kiedy archiwizuję na płycie tak by była możliwość odtwarzania płyty na Windowsie, to po prostu wrzuca zdjęcia czysto bez folderów ani nic. Z kolei jeśli to ma zarchiwizować bibliotekę iPhoto na DVD w taki sposób, że i tak nie przywrócę wydarzeń i ich nazw, to jakiż to ma sens? ;x
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users