Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

osobny GPS przez bluetooth do IPAD WIFI, albo przez iphone

• Please log in to reply
13 replies to this topic

#1 K@M!L

K@M!L
  • 395 posts

Posted 28 November 2010 - 20:50

Czy jest możliwość podłączenia zewnętrznego GPSa bądź udostępnienie GPSa z iphone 4, poprzez bluetooth?

#2 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 28 November 2010 - 21:58

Jest możliwość podłączenia zewnętrznego GPS, ale tylko po JB.

#3 K@M!L

K@M!L
  • 395 posts

Posted 28 November 2010 - 22:08

czy pamiętasz nazwę programu z cydi za pomocą którego można to zrobić? Czy tylko zewnętrzny GPS na bluetooth może być podłączany, czy da radę podłączyć GPS z iphone 4?

#4 wojtkow

wojtkow

• 6767 posts

Posted 28 November 2010 - 22:12

Ja używałem (przy 3.2 - na 4.2 nie mam JB) BTstack GPS. Kosztuje 5USD, ale w mojej opinii całkowity brak kłopotów wart jest takie kwoty. Co do iPhone to na pewno musiałbyś uruchomić jakiś program "wystawiający" GPS na zewnątrz iP.

#5 K@M!L

K@M!L
  • 395 posts

Posted 29 November 2010 - 00:12

Przymierzam się do kupna ipada. Raczej rzadko będę używał go poza domem. Więc wersja 3g nie jest mi potrzebna, tym bardziej że mam pod ręką iphona 4, który może użyczyć ipadowi internet. W wielu programach na iphone wyskakuje lokalizacja. Czy jak masz podłączonego GPSa przez BT to programy zawsze go widzą i nie ma z tym żadnego kłopotu?

#6 dj_rdx

dj_rdx
  • 200 posts
  • SkądWawer, Warszawa, Poland, Poland

Posted 30 November 2010 - 11:03

ja bym jednak się zdecydował na wersję z 3G, która już jest wyposażona w AGPS i nie ma problemów z bawieniem się w GPS po BT. Tak samo z Find My iPhone, wrzucasz kartę sim np. FreeM, i masz zawsze możliwość ewentualnej lokalizacji iPada

#7 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 01 December 2010 - 20:27

Ja mam iPada WiFi z BTStack GPS i powiem tak - na 3.2.x wszystko działało OK, na 4.2.1 w zasadzie działa wszystko oprócz niedawno zaktualizowanego Copilot Live HD Europe, na którego wydałem sporo kasy i który teraz drze japę, że jest z moim iPadem niezgodny i się na nim nie instaluje. Może do czasu najbliższego dłuższego wyjazdu będzie jakiś hack.

#8 depe

depe
  • 484 posts

Posted 17 December 2010 - 02:53

@Jenot BTStack GPS działa Ci z iPhonem? Tzn. iPhone użycza sygnału GPS iPadowi? Bo w opisie BTStacka jest napisane, że nie działa z iPadem. Jeśli Ci działa ten zestaw to napisz czy funkcjonuje on z systemowymi Mapami iPada oraz z Navigonem i TomTomem (jeśli takowe posiadasz).

#9 alladyn21

alladyn21
  • 1207 posts

Posted 17 December 2010 - 13:28

roqybt działa ale tylko na 3.2.1 i moze 3.2.2 na 4.2.1 nie chce.... Więc ja dalej siedze z ipadem na 3.2.1 i czekam na automape :D

#10 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 17 December 2010 - 14:14

BTStack GPS nie działa z iPhonem. Gdzieś na stronie albo w Changelogu czytałem, że mają to w planach ale jak na razie o ile wiem nic z tego nie wyszło. Ja mam jakiś tani odbiornik GPS z Bluetoothem i działa jak trzeba. Z systemowymi mapami działa bez problemu, Navigona mam na iPhonie i nie mam potrzeby instalować go na iPadzie (rozdzielczość taka sama jak na iPhonie. Kupiłem Copilot Live HD na iPada. Działał idealnie na 3.2.x z BTStack GPS, na 4.x nie chce się instalować bo pisze, że niekompatybilne urządzenie. Jak będę gdzieś w trasę wyjeżdżał to wtedy pokombinuję jak go oszukać, żeby zadziałał albo tymczasowo zrobię downgrade do 3.2.1.

#11 depe

depe
  • 484 posts

Posted 17 December 2010 - 22:54

No i wszystko jasne. Dzięki za odpowiedź.

#12 Hanrich

Hanrich
  • 1 posts

Posted 09 August 2011 - 21:43

Witam . Czy ktoś jest w stanie odsprzedać lub zakupić to oprogramowanie ? Ja nie mam takiej możliwości. Oczywiście zapłacę tyle ile trzeba .(przelewem ze zwykłego konta) Proszę o info.

#13 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 09 August 2011 - 22:43

Tak się chyba nie da (odsprzedać). Możesz kupić. Płatności są realizowane PayPalem - załóż konto, doładuj i już będziesz mógł kupić.

#14 DonCorleone666

DonCorleone666
  • 365 posts
  • SkądKalisz

Posted 10 September 2011 - 14:34

Nie wiecie, Ci co zakupili czy dzialalo by to gdybym gps udostepnial przez SE W715 na ipoda touch 4G?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users