Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Drukarka, która wspiera AirPrint

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 19:04

Witam poszukuję drukarki, która by wspierała AirPrint z iPada i iPhone'a 4, szczerze mówiąc długo czekałem na takie rozwiązanie, szkoda mi zawalać pokoju wielką drukarką i za każdym razem muszę iść do innego pokoju, drukować z laptopa... za nim się włączy ten złom itd... zabiera to naprawdę bardzo dużo czasu.Upatrzyłem taką: HP CN245B Wygląda świetnie, tylko czy wspiera airprint ? Zależy mi koniecznie na tym, żeby była kompatybilna i żebym mógł ją wywalić do szafy i nikt jej na oczy nie widział :) Jeżeli nie ta drukarka, to która najtańsza... więcej niż 500 zł nie zamierzam wydawać, bo drukuję tylko prace zwykłe z Worda/PDF do szkoły i od czasu do czasu obrazki, jakieś ale nie potrzebuję, żeby były jakieś profesjonalne i nie oczekuję cudów.Zależy mi na wygodzie pracy i tyle.

#2 tomaszsawko

tomaszsawko
  • 113 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 28 listopada 2010 - 22:40

HP Photosmart B110c - mam taką. W 100% kompatybilna i niedrogie oryginalne tusze. W MM, saturnie itp kupisz za około 400PLN.

#3 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 28 listopada 2010 - 23:49

A ta moja byłaby dobra co podałem, bo tej to nigdzie na allegro nie ma ani nigdzie.

#4 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 01:24

Zgodnie z informacjami HP oraz Apple wymieniona przez Ciebie drukarka powinna poprawnie pracowac z iPhone poprzez AirPrint, poniewaz wspiera technologie ePrint: Bezprzewodowe urządzenie wielofunkcyjne HP Photosmart (CN245B) dane techniczne - HP Dom i małe biuro produkty.
Tyle jesli chodzi o teorie, bo praktyki nie mam, a sam bylbym zainteresowany w/w. W zwiazku z tym przeslalem zapytanie do kilku sprzedawcow na Allegro. Dam znac w tym temacie, jak tylko ktorys z nich odpisze.

#5 tomaszsawko

tomaszsawko
  • 113 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 listopada 2010 - 05:57

Heh, to prawie dokładnie ta sama drukarka, którą ja posiadam, tylko ja pisałem serię, a Wy oznaczenie kodowe modelu. Spójrzcie na rubrykę "zawartość opakowania" w podanym powyżej linku do strony HP. Wspiera AirPrint na 100%. Brać i się nie zastanawiać :-).

#6 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 06:39

W takim razie nic, tylko brac, tym bardziej, ze na Allegro sa po 3 stowki :)

#7 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 29 listopada 2010 - 19:19

No właśnie cena bardzo atrakcyjna i wszystko co bym chciał, szybko drukuje, jest czarna ma nawet wejścia na karty SD/MSPD i Wi-Fi wspiera AirPrint... Wiesz tomaszsawko, dla mnie to prawie każda drukarka HP wygląda tak samo, a po twoim oznaczeniu to tylko w MM były takie modele, a tą mogę z allegro i za taką cenę według mnie jest w sam raz.

#8 tomit

tomit
  • 140 postów
  • SkądCzęstochowa / Kraków

Napisano 01 grudnia 2010 - 03:18

Drukarka może być tania, ale warto sprawdzić ceny tuszy lub ewentualnych zamienników. Nie sztuka zaoszczędzić przy kupnie 100 czy 200 zł, a potem wydawać na eksploatację kupę kasy. Z tego co wiem to hp mają dość drogie tusze oryginalne.

#9 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 13:09

Drukarka może być tania, ale warto sprawdzić ceny tuszy lub ewentualnych zamienników. Nie sztuka zaoszczędzić przy kupnie 100 czy 200 zł, a potem wydawać na eksploatację kupę kasy. Z tego co wiem to hp mają dość drogie tusze oryginalne.

Nie w tym przypadku, co mozna zobaczyc pod adresem: Centrum Druku - Materiały eksploatacyjne : HP - Photosmart B110a (CN245B), ktory otrzymalem od firmy handlujaca w/w drukarkami na Allegro. Jak widac, ceny sa jak najbardziej przystepne.

#10 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 16 czerwca 2011 - 06:05

Czy ktoś może już próbował tych rozwiązań?
How to enable AirPrint for Mac or Windows printers
How to Install AirPrint to Enable Wireless Printing on Windows? | Jaxov

#11 Beyo

Beyo
  • 162 postów
  • SkądPoznań

Napisano 16 czerwca 2011 - 15:48

to ja polecam programik Printopia, co prawda wymaga włączonego kompa, który udostepnia drukowanie na iphone i ipad ale można to przeboleć

#12 stojak1030

stojak1030
  • 2 186 postów
  • SkądŻary, Poland

Napisano 16 czerwca 2011 - 17:06

Printers - Apple Store (U.S.) drukarki HP z AirPrint

#13 art.mariusz

art.mariusz
  • 1 542 postów
  • SkądKatowice

Napisano 21 czerwca 2011 - 16:02

Wg Apple z AirPrint działają te drukarki HP, które są opisane na tej stronie u dołu
http://www.apple.com...s/airprint.html

Ale generalnie to w HP Polska trochę się jeszcze gubią pomiędzy e-print a AirPrint. Oznaczenia drukarek niby tych samych także lekko się różnią w zależności od dystrybucji. Jednak uzyskałem potwierdzenie, że HP w PL sprzedaje tylko te wymienione na tej stronie. Jednak obsługę Air-Print wg nich zapewniają wyłącznie tylko te z nich które w opisie mają e-print:
http://h10010.www1.h...635-410635.html

Ja kupiłem więc nową drukarkę :(. Starą udało mi się sprzedać w dobrej cenie.
Dla pewności wybrałem taką która jest na liście u Appla i na tej liście polskiej dystrybucji HP z opisem e-print.
Mój wybór padł na Urządzenie wielofunkcyjne z funkcjami łączności bezprzewodowej HP Photosmart seria Premium opis - HP Dom i małe biuro produkty

#14 maciejwilu

maciejwilu
  • 654 postów

Napisano 23 grudnia 2011 - 11:32

Ja również szukam drukarki kompatybilnej (w praktyce) z Macbookiem Pro i Iphonem 4S, ktos miał doświadczenia , bo nie wiem ,która wybrać Photosmart6510 e-All-in-One AirPrint czy Epson Stylus SX535WD AirPrint? Podpowie ktoś?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych