Witam!!!
Mam taki problem, że jak podłączam iPhone do komputera przez USB telefon w profilu wibracje (cichy) wibruje 2 razy, w ikonce poziomu baterii pojawia się taka błyskawica (tak jak przy ładowaniu) a następnie znika. Nieraz telefon ładuje się przez jakies 2-3 minuty ale znowu znika. iTunes nie wykrywa go wogóle a windows nie uruchamia Autoodtwarzania plików iPhone. Dzieje się tak od kilku dni. Przedtem było wszystko dobrze. Proszę o pomoc bo nie wiem czy coś nie tak z moim telefonem czy z kablem. Przez ładowarkę sieciową wszystko jest ślicznie. ładnie.
Kompurer:
-Windows 7 Ultimate x64
-najnowszy iTunes pobrany ze strony apple.
Iphone:
-3GS
-iOS 4.0.1 (8A306)
-po JB
-Firmware modemu 05.13.04
Jeśli potrzebujecie jeszcze jakiś informacji piszcie. Moje GG 543618.

Komputer nie wykrywa telefonu
Started by
rozek1899
, 28 Nov 2010 14:06
7 replies to this topic
Posted 28 November 2010 - 14:06
Posted 28 November 2010 - 14:42
Proszę o pomoc bo nie wiem czy coś nie tak z moim telefonem czy z kablem. Przez ładowarkę sieciową wszystko jest ślicznie. ładnie..
Przecież ładowarka sieciowa to połączenie kabla + modułu ładującego.
Posted 28 November 2010 - 17:52
Nie wpadłbym na to. Proszę pisać jak usunąć problem a nie.
Posted 28 November 2010 - 19:09
Odinstaluj iTunes i wszystkie sterowniki od Appla, następnie zainstaluj na nowe. Przetestuj na innym porcie USB. Jeśli masz HUB-a, nie korzystaj z niego. Spróbuj na innym komputerze. Nieoryginalne kable tak mają więc jeśli to nie oryginał to być może tego wina. U mnie np z nieoryginalnym kablem nie da się przesyłać muzyki na Ipka

Posted 28 November 2010 - 21:53
Więc tak:
Odinstalowałem iTunes i jakieś pierdółki od niego, zainstalowałem od nowa ze stronki Apple. testowałem na innym USB nie mam HUB-a. Próbowałem na innym kompie (też lapku). Kabel myślę że mam oryginalny ale nie mam pewności bo kupowałem na allegro telefon (po czym rozpoznac oryginalny?)
Posted 06 December 2010 - 20:44
Witam ponownie...Jakieś porady dotyczące mojego problemu?
Posted 07 December 2010 - 10:31
Podłączaj tylko i wyłącznie do tylnego panelu USB, jeśli nie pomaga przeczyść wykałaczką sprężonym powietrzem wejście komunikacyjne.
Pozdrawiam
Posted 07 December 2010 - 22:08
Mam laptopa. Kabel działa. bo ładowarka sieciowa normalnie go ładuje.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users