Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Czy da się odczytać backup iPhone'a na komputerze (PC)?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 koleczka_pl

koleczka_pl
  • 5 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 01:40

Witam :) , Udało mi się wrzucić mojego iPhonea do kibla. Został zalany w 100%. W serwisie (MacLife) powiedzieli, że szansa na naprawienie jest, ale bardzo nieopłacalna. Nie zależy mi jakoś szczególnie na iPhonie, ale były na nim kontakty, których nigdzie indziej nie miałem zapisanych i chciałbym je odzyskać. Mam backup(wykonywany regularnie przez iTunes) iPhonea na kompie (backup jest na hasło). Stąd moje pytanie. Czy istnieje jakakolwiek możliwość odczytania backupu na PC? Jeżeli tak, to w jaki sposób (jakim programem)? iPhone= 3G 4.1 (czarny i zalany :) ) System operacyjny (PC)=Vista

#2 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 27 listopada 2010 - 01:46

ja wiem ze strata iPhone to duzy stres, ale czyzby Google zbankrutowalo ? :P a i opcja szukaj na forum tez chyba jeszcze dziala...
iPhone Backup Extractor for Windows and Mac to tak pierwszy z brzegu :P (a pewnie jest wiecej) tylko nie wiem czy dziala z czarnym :D

#3 koleczka_pl

koleczka_pl
  • 5 postów

Napisano 27 listopada 2010 - 12:01

Dobra przemaluję go :) No szukałem u wujka google i w ,,szukaj" tutaj na forum, ale nie wiedziałem jakich słów kluczowych użyć :)

#4 koleczka_pl

koleczka_pl
  • 5 postów

Napisano 02 grudnia 2010 - 22:09

Dobra po długich poszukiwaniach musiałem się niestety poddać :( Backup mojego iPhone'a jest zaszyfrowany (po prostu założyłem w opcjach iTunes hasło na mój backup). Czy istnieje jakakolwiek możliwość odczytania zaszyfrowanego backupu lub odszyfrowania go, a następnie odczytania?

#5 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 02 grudnia 2010 - 22:37

O ile znasz hasło to można zrobić to tak: Jak nie chcesz stracić aktualnych danych to robisz kopie zapasową, wgrywasz tą która chcesz odczytać, następnie robisz kopie zapasową ale bez hasła i odczytasz np: w programie z drugiego posta, na koniec wgrywasz aktualną którą miałeś w telefonie.

#6 koleczka_pl

koleczka_pl
  • 5 postów

Napisano 03 grudnia 2010 - 21:53

Nie no wiem, że tak się da, ale nie znam nikogo z iPhonem 3g :( Dlatego szukam alternatywnego sposobu

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych