Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone po upadku,nie działa połowa ekranu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 eryk2233

eryk2233
  • 148 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 listopada 2010 - 18:34

Witam! Dziś produkt appla upadł mi na ziemię. Nie działa poł ekranu. Co zrobić?Ile bedzie kosztowała naprawa tego telefonu? Może odłączyłą sie jakaś tasiemka?

#2 martin87

martin87
  • 32 postów
  • SkądProchowice, PL

Napisano 26 listopada 2010 - 18:43

kiedyś miałem coś podobnego :) okazało się, że odczepiło się po prostu połowę tasiemki od wyświetlacza... podłączyłem i działa :)

#3 12p

12p
  • 44 postów

Napisano 26 listopada 2010 - 18:59

mi po upadku też nie działała połowa ekranu i trzeba było wymienić szybkę z digitalizerem. Do 3g z wymiana kosztuje to 140pln do 2g niestety nie wiem.

#4 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 26 listopada 2010 - 19:05

@martin87 może byś pomógł koledze i napisał, albo wskazał jak sprawdzić tą taśmę co? Pozdrawiam

#5 eryk2233

eryk2233
  • 148 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 listopada 2010 - 10:37

No właśnie pomoż coś,bo ja nie znam sie na tym... Można samemu tą taśme podłączyć? jA widziałem tylko jak ściągają tylny panel.

#6 martin87

martin87
  • 32 postów
  • SkądProchowice, PL

Napisano 27 listopada 2010 - 10:41

będe w domu po 15 to napisze Ci małego tutka... puki co jestem na spotkaniu i nie mam jak

edit:

ok chwila przerwy to znalazłem stronkę z którą ja to wtedy robiłem.

W porównaniu do 3G lub 3GS jest to zupełnie inna konstrukcja i tutaj aby dość do tej tasiemki trzeba naprawdę cierpliwości i troszkę zabawy ale jest to możliwe. Te tasiemki mają to do siebie, że ona wbrew pozorom łatwo mogą się odczepić.

KLIK

Tutaj masz ładny tutorial ze zdjęciami jak rozebrać wyświetlacz w Iphone.
Na stronie dziesiątej, "step 29" masz dwie tasiemki, jedna odpowiada za dotyk, druga odpowiada za wyświetlanie obrazu.

Ja bawiłem się z tym cały dzień, bo jak złożyłem potem znów ipka to zawsze coś było nie tak (ot taka złośliwość rzeczy martwych , a to nie włączał się albo wyświetlacz nie działał a to dotyk w ogóle nie działał) ale w końcu się udało za którymś razem i cieszyłem się działającym iphonem?

btw. mocno trzasnął o ziemie?

#7 eryk2233

eryk2233
  • 148 postów
  • SkądWrocław

Napisano 27 listopada 2010 - 10:56

w jakim to miałeś iphone 2g/3g?
Kurde bo nie wiem jak zdjąć przedni panel z wyswitlaczem...

---------- Wpis dodano o 10:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:48 ----------

w jakim to miałeś iphone 2g/3g?
Kurde bo nie wiem jak zdjąć przedni panel z wyswitlaczem...

---------- Wpis dodano o 10:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:50 ----------

nie upadł mocno upadł z około 70 centymetrow w autobusie

#8 martin87

martin87
  • 32 postów
  • SkądProchowice, PL

Napisano 27 listopada 2010 - 10:59

przerabiałem to w pierwszym iphone2g Przedniego panelu od tak nie zdejmiesz, musisz to zrobić tak jakby hmmm, od dupy strony, musisz rozbebeszyć cały tył i wszystkie wnętrzności, żeby dość do wyświetlacza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych