Witam!
Dziś produkt appla upadł mi na ziemię.
Nie działa poł ekranu.
Co zrobić?Ile bedzie kosztowała naprawa tego telefonu?
Może odłączyłą sie jakaś tasiemka?

iPhone po upadku,nie działa połowa ekranu
Rozpoczęty przez
eryk2233
, 26 lis 2010 18:34
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 listopada 2010 - 18:34
Napisano 26 listopada 2010 - 18:43
kiedyś miałem coś podobnego
okazało się, że odczepiło się po prostu połowę tasiemki od wyświetlacza... podłączyłem i działa

Napisano 26 listopada 2010 - 18:59
mi po upadku też nie działała połowa ekranu i trzeba było wymienić szybkę z digitalizerem.
Do 3g z wymiana kosztuje to 140pln do 2g niestety nie wiem.
Napisano 26 listopada 2010 - 19:05
@martin87 może byś pomógł koledze i napisał, albo wskazał jak sprawdzić tą taśmę co?
Pozdrawiam
Napisano 27 listopada 2010 - 10:37
No właśnie pomoż coś,bo ja nie znam sie na tym...
Można samemu tą taśme podłączyć?
jA widziałem tylko jak ściągają tylny panel.
Napisano 27 listopada 2010 - 10:41
będe w domu po 15 to napisze Ci małego tutka... puki co jestem na spotkaniu i nie mam jak
edit:
ok chwila przerwy to znalazłem stronkę z którą ja to wtedy robiłem.
W porównaniu do 3G lub 3GS jest to zupełnie inna konstrukcja i tutaj aby dość do tej tasiemki trzeba naprawdę cierpliwości i troszkę zabawy ale jest to możliwe. Te tasiemki mają to do siebie, że ona wbrew pozorom łatwo mogą się odczepić.
KLIK
Tutaj masz ładny tutorial ze zdjęciami jak rozebrać wyświetlacz w Iphone.
Na stronie dziesiątej, "step 29" masz dwie tasiemki, jedna odpowiada za dotyk, druga odpowiada za wyświetlanie obrazu.
Ja bawiłem się z tym cały dzień, bo jak złożyłem potem znów ipka to zawsze coś było nie tak (ot taka złośliwość rzeczy martwych , a to nie włączał się albo wyświetlacz nie działał a to dotyk w ogóle nie działał) ale w końcu się udało za którymś razem i cieszyłem się działającym iphonem?
btw. mocno trzasnął o ziemie?
edit:
ok chwila przerwy to znalazłem stronkę z którą ja to wtedy robiłem.
W porównaniu do 3G lub 3GS jest to zupełnie inna konstrukcja i tutaj aby dość do tej tasiemki trzeba naprawdę cierpliwości i troszkę zabawy ale jest to możliwe. Te tasiemki mają to do siebie, że ona wbrew pozorom łatwo mogą się odczepić.
KLIK
Tutaj masz ładny tutorial ze zdjęciami jak rozebrać wyświetlacz w Iphone.
Na stronie dziesiątej, "step 29" masz dwie tasiemki, jedna odpowiada za dotyk, druga odpowiada za wyświetlanie obrazu.
Ja bawiłem się z tym cały dzień, bo jak złożyłem potem znów ipka to zawsze coś było nie tak (ot taka złośliwość rzeczy martwych , a to nie włączał się albo wyświetlacz nie działał a to dotyk w ogóle nie działał) ale w końcu się udało za którymś razem i cieszyłem się działającym iphonem?
btw. mocno trzasnął o ziemie?
Napisano 27 listopada 2010 - 10:56
w jakim to miałeś iphone 2g/3g?
Kurde bo nie wiem jak zdjąć przedni panel z wyswitlaczem...
---------- Wpis dodano o 10:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:48 ----------
---------- Wpis dodano o 10:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:50 ----------
nie upadł mocno upadł z około 70 centymetrow w autobusie
---------- Wpis dodano o 10:50 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:48 ----------
---------- Wpis dodano o 10:56 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:50 ----------
nie upadł mocno upadł z około 70 centymetrow w autobusie
Napisano 27 listopada 2010 - 10:59
przerabiałem to w pierwszym iphone2g
Przedniego panelu od tak nie zdejmiesz, musisz to zrobić tak jakby hmmm, od dupy strony, musisz rozbebeszyć cały tył i wszystkie wnętrzności, żeby dość do wyświetlacza.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych