Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Czy warto kupić iPad

• Please log in to reply
420 replies to this topic

#326 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 15 March 2012 - 20:39

Samsung robi naprawdę dobry sprzęt, tylko problem polega na tym, że chcąc tak bardzo pokonać iPada, kompletnie nie rozumie jego fenomenu. Stąd ten agresywny marketing, stąd kopiowanie interfejsu, stąd atakowanie użytkowników iPhoneów. Powodów dla których iPad jest bardziej popularny niż tablety z serii Galaxy jest co najmniej 200tys., tyle bowiem jest aplikacji, które lepiej działają i lepiej wyglądają na iPadzie niż na tablecie Samsunga. Stylus, to gadżet, który wykorzysta garstka rysowników, grafików, dla jednych przydatny, dla innych zbędny, wręcz śmieszny, iPad dzięki masie dobrych aplikacji jest na tyle uniwersalny, że każdy znajdzie to czego potrzebuje. Do pracy, do rozrywki, bez względu na zawód, wiek czy wykształcenie, w App Store są aplikacje dla każdego, a każda aplikacja rozszerza funkcjonalność iPada, sprawiając, że staje się on użyteczny, czasem wręcz niezbędny. Urządzenie mobilne jest na tyle dobre i pożądane, na ile pozwala mu dostępne oprogramowanie. Prezentacja nowego iPada trwała ok 30 min., konferencja ok 1,5 godziny. Przez prawie godzinę Apple przedstawiało nowe aplikacje, które pozwolą wyzwolić potencjał swojego tabletu, a to tylko czubek góry lodowej - kilka programów z tysięcy dostepnych w sklepie. Dlatego Tim Cook obnażając słabość konkurencji skupił się właśnie na aplikacjach i ich jakości dla obu systemów iOS i Android. Bez bazy aplikacji zoptymalizowanych pod dany sprzęt, wykorzystujących wszystkie jego możliwości, żaden tablet z Androidem nie osiągnie poziomu popularności iPada.

No i super, zgadzam sie, sam wybralbym ipada, bo wole pomachac palcem w gierki, mi ipad nie jest potrzebny w zaden sposob do pracy, ale portami usb czy hdmi bym nie pogardzil. Ale tutaj pisal ktos, kto jest grafikiem, wiec czemu nie polecic mu sprzet najwyzej klasy, drozszy od ipada specjalnie dla grafikow?

#327 kucyk

kucyk
  • 1918 posts

Posted 15 March 2012 - 20:43

... i jest znacznie cięższy i mniej poręczny od SAMSUNGA, to rezultat porównań jest oczywisty."

To oczywista oczywistosc, ze jest lzejszy, w koncu zostal zbudowany z plastiku o jakosci nie przewyzszajacej tego z jakich zrobione sa zabawki ktore kupuje mojej corce. Nie wspominajac, ze bateria "z deka" odstaje od tej "ajpadowej" :D

#328 Neo0O

Neo0O
  • 502 posts

Posted 15 March 2012 - 22:24

To oczywista oczywistosc, ze jest lzejszy, w koncu zostal zbudowany z plastiku jakoscia nie przewyzsza tego z jakich zrobione sa zabawki ktore kupuje mojej corce. Nie wspominajac, ze bateria "z deka" odstaje od tej "ajpadowej" :D

Tak jak ghz w procesorach u samsunga niezbyt sie licza, bo najwazniejsza jest optymalizacja systemu (podstawowy argument fanow apple), tak samo bateria niezbyt sie liczy, tylko pobor mocy sprzetu. Ze wzgledu na 4 razy wieksza rozdzielczosc i utrzymanie takiej samej wydajnosci potrzebny byl a5x, ktory pobiera mnostwo mocy. Ile wytrzymuje ipad 2 a ile 3? Praktycznie tyle samo. Plastik? Nie liczac iphona pierwszej generacji, to 3g i 3gs mialy fatalne obudowy, a szklo w 4 i 4S super wyglada, ale po upadku z wyzszej wysokosci moze to sie skonczyc pajączkiem.

#329 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 15 March 2012 - 23:02

@Homer

Co twoj post wniosl do tematu? Znowu piszesz o mnie, ostatnio zatakowales mnie ze siedze na garnuszku u rodzicow, szkoda tylko ze nie odpowiedziales na swoj temat, bo chetnie sie dowiem, jaka konkretnie masz prace jako student, ze stac cie na takie gadzety jak w podpisie, przeciez nic w zyciu nie dostales od rodzicow, sam mieszkasz, zarabiasz na zycie to oczywiste hehe. Bo jak inaczej moglbys atakowac mnie, to bylba hipokryzja. Nie pisz o mnie wiecej, bo zglosze to do moderatora, bo to nie twoja sprawa z kim mieszkam i kto mnie utrzymuje, tak samo nie moja sprawa jak Ty na to wszystko zarabiasz, n twoim zachoo ale jezeli ty masz prawo mnie oceniac, to ja mam Ciebie. Dla mnie jestes zwyklym bogatym dzieciakiem, ktory wszystko dostal na tacy i po twoim zachowaniu to widac, ze masz za wysokie ego i lubisz sie wywyzszac. Ale mnie to nie obchodzi, tak jak twoje zycie, w koncu rodzice przetna pempowine synusiowi, koniec tematu :)

Ale ja Cie o nic nie pytam a na Twoje pytania nie mam zamiaru odpowiadac, bo nie Twoja sprawa :D Moge byc dla Ciebie obojetnie kim, wyobraznia Cie ponosi to widac. Na szczescie dla mnie nic nie znaczysz, wiec pisz sobie co chcesz. Sam widzisz, ze gdziekolwiek sie pojawisz jest problem i konczy sie awanturą. Jesli masz na mnie uczulenie, jest taka opcja jak ignoruj posty danego uzytkownika. Polecam, bo sam korzystam. EOT

#330 jadrian

jadrian
  • 72 posts

Posted 16 March 2012 - 09:23

Cześć! To znowu ja :) Tylko na mnie nie krzyczcie :)

Znalazłem aukcje z iPadem 2 32GB 3G za 2200zł .Nówka, zapakowany, nieotwierany, nie uruchamiany.

1. http://allegro.pl/ip...2210568777.html

2. http://allegro.pl/ip...2209226869.html

Warto?

Kwota nie małą i chciałbym się upewnić, dlatego proszę Was o pomoc.

#331 renqien

renqien

Koniec...

• 20740 posts

Posted 16 March 2012 - 10:15

A czytałeś Ogłoszenia - Jaki sprzęt wybrać z iOS ? Decyzję, czy warto, musisz podjąć sam.

#332 suprnowa

suprnowa
  • 664 posts
  • SkądRadom/Norway

Posted 18 March 2012 - 11:19

Ja właśnie zastanawiam się jaką wersje kupić czy 16 GB czy 64 oczywiście tylko WiFi. Ciekawe czy w przypadku wersji 16 to jest stanowczo za mało jak na tą generacje...

#333 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 18 March 2012 - 12:23

hmm, a ja się zastanawiam nad nowym iPadem. Nie miałem nigdy iPada w ręku, zależy mi oczywiście na jak najniższej cenie ale też na dobrej jakości produktu. Myślicie, że opłaca się dopłacać do Nowego iPada czy iPad 2 by mi wystarczył ? Chciałbym mieć szybki sprzęt, który się nie zacina, wszystkie gry działają bardzo płynnie, z super grafiką. Do nwoego iPada troche mnie zniechęca ta bateria, która podobno do pełnego naładowania potrzebuje 18h! trochę dużo. Pomożecie w wyborze ? :P

#334 lewy

lewy
  • 1034 posts
  • SkądMálaga

Posted 18 March 2012 - 15:00

iPad 3 jest niewiele szybszy (o ile w ogóle jest) od iPada 2. Różnica może być widoczna dopiero w grach, ale do maila, Internetu, Gadu, czy też do inngeo typu prostych czynności iPad 2 starczy.

#335 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 March 2012 - 16:04

Cala dodatkowa moc idzie w zapelnienie ekranu 4x wieksza iloscia pikseli, wiec teoretycznie nowy iPad od 2jki rozni sie tylko ekranem. No i fakt, ładuje sie dluzej. Ja bede myslal jak zamienic swoją jedynke na uzywaną dwojke za jak najmniejszą dopłatą. Potem, moze pod koniec roku, jak sie jakiemus grubemu amerykanowi znudzi Nowy, to "biere" ;)

#336 sirk77

sirk77
  • 12 posts

Posted 18 March 2012 - 16:11

ile w IPAD 2 zajmuje podstawowy software (po zakupie), zamierzam kupić swojego 1 ipada no i nie wiem czy 16GB czy 32GB(ciągle też nie wiem czy nowy ipad czy ipad 2 - ale to już indywidualny problem wyboru),

#337 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 18 March 2012 - 16:54

Okolo 1GB. 16GB w iPad... wez pod uwage, ze iPad przejmie sporą czesc zadan, ktore wykonujesz na komputerze a wiec przydaloby sie miec ze sobą przynajmniej polowe zdjec, filmow czy muzyki. Dzisiejsze gry potrafia wazyc juz po 2GB (nawet wole nie myslec ile beda wazyc jak je dopasuja do nowego iPada). No moim zdaniem 32GB to minimum jesli planujesz robic cos wiecej niz tylko przegladanie neta, czy odbieranie poczty. Aha no i nowy iPad nagrywa w 1080p, minuta takiego filmu to juz kilkaset MB.

#338 sirk77

sirk77
  • 12 posts

Posted 18 March 2012 - 17:03

przeznaczenie ipada to net, poczta i filmy, czyli wybór pewnie padnie na 32GB, teraz tylko trzeba poczekać na więcej opinii o nowym ipadzie i dokonać wyboru co do wersji(stara <-> nowa) !

#339 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 18 March 2012 - 19:32

Ja będę urzywał głównie do intenretu, filmów, grania, więc fajnie by było z dobrą grafiką, tyle nie wiem czy jest sens dopłacać do 4g ktore nie dziala w Polsce, a 3g by sie przydało. Zobaczymy jeszcze jak to z tą baterią będzie. Planuje zakup iPada koło wakacji, będe siedział w autokarze prawie 20h, więc nie fajnie było by aby tablet się szybko rozładował :( Ehhh, chyba nidy się nie zdecyduje, z jednej strony świetny wyświtlacz, a z drugiej wydaje mi się, że ten z iPada 2 mi wystarczy choć nigdy nie miałem doczynienia z Retiną ani z iPadem drugiej generacji. Ciężki orzech ale to wkońcu wybór na dłuższy okres czasu (2lata?) więc przydałby mi się sprzęt z "prszyszłośćią"

#340 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 18 March 2012 - 20:14

Widzę, że stoisz przed takim samym wyborem co ja :) Tzn ja jeszcze biorę pod uwagę coś z androidem, ale w sumie nie ma nic ciekawego... Prime średnio dopracowany, chyba, że nowe asusy coś zmienią. Tylko tych tabletów z andkiem to właściwie nie ma jak wykorzystać, mało aplikacji.

#341 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 18 March 2012 - 20:24

No tak, myślałem długo nad Primem ale znam kilka osób, które narzekają, podobno co chwilę się restartuje na ICS, wywala jakies apliakcje itp. dlatego zdecydowałem się na iPada. A czy kupię 2 czy nowego (3) to chyba nigdy sie nie zdecyduje ;d Jak wybierzesz, to daj znać co kupiłeś :)

#342 maciek1422

maciek1422
  • 170 posts
  • SkądGdynia

Posted 18 March 2012 - 21:28

Ja pewnie też w okolicach wakacji będę kupował, ale jeszcze nie wiem do końca. Jak się zdecyduję to dam znać :) Tylko właśnie też mam problem jaki by kupić... 2 czy 3, 16GB czy 32GB? Dobrze chociaż, ze jestem zdecydowany, że nie chcę 3G :)

#343 wolfik

wolfik
  • 56 posts

Posted 18 March 2012 - 21:42

Ach ten ipad3... Też mam problem z wyborem tabletu na studia. Wybór padł na tablet od Apple, więc jest to juz jakis konkret. Czytając wiecej recenzji nowego ipada mam coraz wiecej watpliwosci. Nowy ipad podobno ładuje sie 18 godzin, co jeszcze jestem w stanie przeboleć. To co jeszcze mnie martwi to recenzja z 9to5mac. Podobno ipad grzeje sie niemiłosiernie. Wiadomo, ze ciepła powierzchnia ekranu dotykowego oznacza pocenie dloni i zamazany ekran. I oczywiscie jest to niekomfortowe przy dluzszym uzytkowaniu. Przypatruje sie i sledze opinie innych i z czasem jest coraz wiecej watpliwosci. Gdybym miał ipada2 to bym sie nie zastanawiał i został przy dwojce. ALe skoro nie mam tabletu to chyba nie oplaca sie kupowac modelu sprzed roku gdy wyszedł nowszy model. Retina display to poważny atut, ale nie wiem czy jest wystarczający by zaslonic powyższe problemy.

#344 FunkyFienio

FunkyFienio
  • 25 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 18 March 2012 - 22:28

Panowie ( Homer i Neo0O ), przepraszam, że wtrącam się w wasze sprawy, ale uważam że wygarnianie sobie nawzajem nie ma sensu. Po prostu odpuście, a nie grozicie sobie moderatorem, bo to dziecinada. "W koncu rodzice przetna pempowine synusiowi" - no proszę Cię..a tak poza tym nie "pempowine" tylko pępowinę. ;) Myślę, że to, kto z kim mieszka i jak zarabia to ani moja, ani Wasza, ani nikogo innego sprawa. Pozdrawiam ;-)

#345 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 19 March 2012 - 16:50

O! Podobno nowy iPad niue ładuje się 18 h a 7-8 godzin, co znowu mnie do niego przybliża. A 18godzin ładuje się kiedy z niego równocześnie korzystamy.

#346 FunkyFienio

FunkyFienio
  • 25 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 19 March 2012 - 17:47

dandan999, powiem Ci, że mam podobny problem. Czy 2, czy "3"..ale bardziej skłaniam się ku "trójce", bo jednak retina, nowy procesorek, kamerka iSight i treść twojego ostatniego postu bardziej mnie przekonuje do nowego iPad-a niż do dwójki. A ty już podjąłeś decyzję? ;)

#347 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 19 March 2012 - 18:03

No ja jeszcze nie wybrałem ale wydaje mi się, że wybór padnie na trójkę.Zobaczymy jeszcze jak to będzie z tą przegrzewajaca bateria ;?)

#348 FunkyFienio

FunkyFienio
  • 25 posts
  • SkądGdańsk, PL

Posted 19 March 2012 - 18:08

Ja chyba mimo wszystko wezmę 3. W konfiguracji 32 GB WiFi. ;))

#349 dandan999

dandan999
  • 85 posts

Posted 19 March 2012 - 18:09

No ja jak bym brał 3 to tak samo, 32gb WiFi, po 129$ za 3g to chyba troche dużo, no nie ?

#350 Łukasz Pepliński

Łukasz Pepliński
  • 28 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 19 March 2012 - 18:19

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie TO.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users