Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Czy warto kupi膰 iPad

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
420 odpowiedzi w tym temacie

#276 jadrian

jadrian
  • 72 post贸w

Napisano 19 lutego 2012 - 18:44

Witam
pom贸偶cie zielonemu cz艂owieczkowi :)
czy warto kupi膰 tego Ipada2 za t膮 cen臋? NOWY APPLE IPAD 2 32GB WIFI + 3G BLACK CZARNY P-艃 (2150274541) - Allegro.pl - Wi臋cej ni偶 aukcje. Najlepsze oferty na najwi臋kszej platformie handlowej.

#277 Balin0

Balin0
  • 1聽448 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 19 lutego 2012 - 19:25

Ja bym nie kupi艂. Mo偶liwe, 偶e w marcu pojawi si臋 iP3, a wtedy ceny dw贸jek spadn膮. Do marca niedaleko.

#278 pawelmuz

pawelmuz
  • 2 post贸w

Napisano 20 lutego 2012 - 00:03

kilka funkcjonalno艣ci ipada Chcia艂bym u偶ywa膰 ipada nie tylko do czytania tekst贸w czy s艂uchania muzyki, ale przede wszystkim w czasie podr贸偶y. Moje pytanie do u偶ytkownik贸w (pewnie dla wielu oczywiste, wybaczcie): - czy na ipadzie da si臋 u偶ywa膰 kilku aplikacji naraz? Tzn. kilku w tle i prze艂膮cza膰 si臋 mi臋dzy nimi p艂ynnie - czy mo偶na zapisywa膰 pliki typu "jpg" 艣ci膮gni臋te w czasie przegl膮dania internetu? - czy istnieje program, w kt贸ry mo偶na kadrowa膰 pliki typu jpg, zmieni膰 ich wielko艣膰, co艣 przyci膮膰 itd. Chcia艂bym wiedzie膰 czy przy pomocy ipada jestem w stanie wykona膰 tego typu operacje, czy potrzebuj臋 taszczy膰 ze sob膮 netbooka. Z g贸ry dzi臋ki.

#279 Konrado

Konrado

• 1聽844 post贸w
  • Sk膮d艢widnica

Napisano 20 lutego 2012 - 11:23

3x tak

#280 pawelmuz

pawelmuz
  • 2 post贸w

Napisano 20 lutego 2012 - 12:37

Jakie艣 szczeg贸艂y, jak to dzia艂a? trzeba wykupi膰 jakie艣 konkretne aplikacje...

#281 wolek92

wolek92
  • 96 post贸w

Napisano 20 lutego 2012 - 16:14

1. Multitasking 2. Do zapisywania jpg贸w nie potrzeba 偶adnych program贸w. Przytrzymujesz palec na obrazku i zapisujesz 3. Jest systemowa obr贸bka (zrobisz dzi臋ki niej proste modyfikacje), a poza tym program贸w jest od groma. Najlepiej b臋dzie jak obadasz filmiki na YouTube. Pozdro

#282 balyan

balyan
  • 84 post贸w
  • Sk膮dRybnik

Napisano 02 marca 2012 - 20:06

Czy iPhone 3gs(stan bdb+) jest tyle wart co ipad 1 albo 2(i z jak膮 dop艂at膮)? Wiem,偶e 艣rednio pasuje, do dzia艂u, ale nie chce pisa膰 na gie艂dzie, bo nie wiem czy si臋 da go w og贸le wymieni膰. chc臋 tylko pozna膰 wasz膮 opinie

#283 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 03 marca 2012 - 07:39

Zalezy na ile wyceniasz swojego ip3gs, bo do ipada 2 to troche za malo, do ipada 1 bys musial doplacac ze 100zl jak nie wiecej. Ip3gs jest mase uzywanych na allegro do 1tys zl a ipad 1 uzywany chodzi w granicach 1100-1500.

#284 balyan

balyan
  • 84 post贸w
  • Sk膮dRybnik

Napisano 03 marca 2012 - 14:23

Stan mojego iPhona oceniam na bardzo dobry z plusem. Zero rys, od pocz膮tku folia i cover, a do tego zero upadk贸w. My艣l臋,偶e jego warto艣膰 to 1100z艂 , bior膮c pod uwag臋,偶e ma p贸艂 roku. Tablety ipada 2 sprzedaj膮 si臋 na allegro czasami za 1400 i wi臋cej z艂(nowe, wiem,偶e zale偶y od wersji). Tak偶e my艣l臋,偶e tak z 600-800z艂 dop艂aty i by by艂a dw贸jeczka. A powiedz mi jak to jest z por贸wnaniem iPhona i Ipada pod wzgl臋dem u偶yteczno艣ci. Ja iPhona u偶ywa艂em g艂贸wnie do przegl膮dania internetu, facebooka, grania, s艂uchania muzyki, a ma艂o do dzwonienia i pisania. Ipad jest wygodniejszy w tych czynno艣ciach tak? A i dodam,偶e u偶ywa艂em go g艂贸wnie w domu, a nie id膮c do szko艂y na przyk艂ad.

#285 Gscon

Gscon
  • 126 post贸w
  • Sk膮dKrak贸w

Napisano 03 marca 2012 - 19:54

Tak jest wygodniejszy, o wiele wiekszy komfort w przegladaniu internetu, facebooka, grania w gry. Jako telefon mam bb9300:)

#286 suchy1992

suchy1992
  • 35 post贸w

Napisano 11 marca 2012 - 13:04

Witam serdecznie. A ja mam takie pytanie, czy warto jest zakupi膰 iPada tak, 偶eby pe艂ni艂 funkcj臋 g艂贸wnego sprz臋tu w domu. Korzystam obecnie z netbooka firmy Asus i chcia艂bym wiedzie膰, czy po przesiadce na iPada nie b臋d臋 偶a艂owa艂 przesiadki z Windowsa na iOS'a. G艂贸wnie chodzi mi o przegl膮danie internetu, s艂uchanie muzyki, ogl膮danie film贸w. Czasem zdarza si臋 te偶 jaka艣 prezentacja czy napisanie d艂u偶szego tekstu. Nie chcia艂bym 偶eby taki sprz臋t s艂u偶y艂 mi tylko do Angry Birds czy przegl膮dania Facebooka. I mam te偶 pytanie, poniewa偶 nie mia艂em nigdy styczno艣ci z tabletami- czy istnieje mo偶liwo艣膰 zrobienia jailbreake'a w iPadzie? Z g贸ry dzi臋kuj臋 za odpowied藕.

#287 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 post贸w
  • Sk膮dWarszawa, PL

Napisano 11 marca 2012 - 13:20

moim zdaniem to: obecnie nie trzeba komputera aby wykona膰 uaktualnienia ios-a wi臋c iPad jest jakby powiedzie膰, samo wystarczalny aczkolwiek, nie pozostawi艂bym bym go w osamotnieniu gdy偶 mo偶e zachodzi膰 potrzeba wykonania funkcji "odtworzenia" ios-a i wtedy b臋dzie dupa. po za przywr贸ceniem fabrycznym z pozycji iPada czasami przydaje si臋 odtworzenie z pozycji komputera jak iPad "wisi na kablu dodatkowo stwierdzam z w艂asnej autopsji. 偶e sam iPad to ciut za ma艂o. w zesz艂ym roku tak zrobi艂em i swojego MBA odda艂em 偶onie. g艂upi b艂膮d ale c贸偶... po 5 miesi膮cach jednak sprzeda艂em iPada i kupi艂em nowego MBA dla siebie gdy偶 偶ona po prostu nie pozwala艂a mi swojego dotkn膮膰. wi臋c... je偶eli iPad przechodzi w g艂贸wn膮 funkcj臋 dla Twojej "pracy" w tym "艣rodowisku" to jednak s膮dz臋 偶e je偶eli masz ju偶 asusa to schowaj sobie go gdzie艣 dla funkcji "tak na wszelki wypadek" Ja teraz te偶 zastanawiam si臋 nad zakupem ponownie iPada i s膮dz臋 偶e je偶eli to uczyni臋 to m贸j prawie nowy MBA zejdzie do "podziemi" lecz na pewno go nie sprzedam. C贸rka liczy na tzw spadek. Niestety, si臋 przeliczy. Pozdrawiam

#288 effe

effe
  • 6聽547 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 11 marca 2012 - 13:28

suchy1992 pomy艣l lepiej nad MBA 11'' lub 13'' Moim zdaniem b臋dziesz bardziej zadowolony, a komfort pracy du偶o wy偶szy ni偶 na iPad.

#289 suchy1992

suchy1992
  • 35 post贸w

Napisano 11 marca 2012 - 13:56

Zastanawia艂em si臋 te偶 nad MBA, ale jednak wola艂bym tablet- te偶 z racji tego, 偶e do艣膰 cz臋sto zdarza mi si臋 by膰 w podr贸偶y a maj膮c netbooka nie widz臋 wi臋kszego sensu zakupu MBA :P. Za tabletem przemawia to, 偶e jest zgrabny, por臋czny i wydaje mi si臋 do艣膰 u偶yteczny. Oczywi艣cie je艣li zdecyduje si臋 na zakup iPada to Asus zostanie w szafie "na czarn膮 godzin臋". Mam tylko pytanie, czy istnieje mo偶liwo艣膰 pod艂膮czenia internetu mobilnego do iPada? Chodzi mi dok艂adnie o Play Online.

#290 karas2002

karas2002
  • 308 post贸w
  • Sk膮dWilkasy

Napisano 12 marca 2012 - 00:19

Mam tylko pytanie, czy istnieje mo偶liwo艣膰 pod艂膮czenia internetu mobilnego do iPada? Chodzi mi dok艂adnie o Play Online.

Kupujesz wersj臋 3G, wk艂adasz kart臋 SIM i heja!

#291 rbej

rbej
  • 596 post贸w
  • Sk膮dTr贸jmiasto

Napisano 12 marca 2012 - 10:14

Lepiej poczeka膰 na tablety z Windows 8, przy kt贸rych Ipad to b臋dzie zwyk艂a zabawka.

#292 Mirko791

Mirko791
  • 4聽558 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 12 marca 2012 - 10:23

Lepiej poczeka膰 na tablety z Windows 8, przy kt贸rych Ipad to b臋dzie zwyk艂a zabawka.

To podrzu膰 linka to recenzji jednego z takich tablet贸w i spisu profesjonalnych aplikacji np. muzycznych czy graficznych pod Win8. Win 8 na ARM b臋dzie tak samo zamkni臋ty i ograniczony jak iOS, inna sprawa ile czasu zajmie nowemu systemowi zgromadzenie 200 tys. aplikacji.

#293 Neo0O

Neo0O
  • 502 post贸w

Napisano 12 marca 2012 - 15:41

To podrzu膰 linka to recenzji jednego z takich tablet贸w i spisu profesjonalnych aplikacji np. muzycznych czy graficznych pod Win8. Win 8 na ARM b臋dzie tak samo zamkni臋ty i ograniczony jak iOS, inna sprawa ile czasu zajmie nowemu systemowi zgromadzenie 200 tys. aplikacji.

Co z tego ze jest 200 tysiecy aplikacji? A ile ty uzywasz? Ile kupiles? Ile w tych 200 tysiecy jest naprawde dobrych i przydatnych? Ile jest smieci i zapychaczy? Windows 8 na tablety bedzie mial takie samo jadro, wiec portowanie bedzie banalnie proste. Ile jest programow na windowsa a ile na maca? Jak sobie juz odpowiedziales na ostatnie pytanie, to powiedz dlaczego uzywasz maca? WIec nie pisz o 200 000 aplikacjach, bo sam wybrales system z mniejsza iloscia, mnie popularny z mniejsza iloscia programow profesionalnych. Mowisz cos o recenzjach? A sa juz recenzje ipada 3? Bo filmikow z windows 8 na tabletach jest mnostwo od dawna. Nowe systemy microsoftu sa rownie latwe, ladne i przyjemne co ios, a nie posiadaja wad zwiazanych z otwartoscia. Ze wzgledu na windowsa, ktorego ma wiecej ludzi, wiecej ludzi bedzie wybierac tablety, tym bardziej ze microsoft znowu idzie droga apple i chce wszystko polaczyc w jeden ekosystem, tylko ze o wiele lepszy, bo systemy beda bardziej zblizone niz mac i ios. Do tabletow, telefonow, pc, laptopow dochodzi tez xbox. Wszystko to bedzie polaczone. Jezeli uzytkownicy maca wybieraja tablety i smartfony appla bo chca miec caly ekosystem, to co zrobia uzytkownicy windowsa ktorych jest o wiele wiecej? Nie sa tak zwiazani z firma i nie sa jej wyznawcami, ale wiekszosc ludzi dla wygody bedzie wybieralo wlasnie nowe tablety z win8.

Windows 8 Apollo zostanie oparty na j膮drze Windowsa 8 i b臋dzie dzieli艂 z nim bardzo du偶o komponent贸w. Opr贸cz tych odpowiedzialnych za interfejs, tak偶e stos sieciowy i zabezpieczenia. Nie sprecyzowano jednak, czy i jak j膮dro zostanie okrojone, ani czy WP 8 zapewni programistom mo偶liwo艣膰 u偶ywania nowego modelu wprowadzanego przez Microsoft wraz z Windowsem 8 - WinRT. Belifore zapewnia艂 jedynie, 偶e przerabianie aplikacji desktopowych na mobilne b臋dzie prostsze ni偶 kiedykolwiek i pozwoli zachowa膰 du偶膮 cz臋艣膰 pierwotnego kodu nienaruszon膮

#294 dandan999

dandan999
  • 85 post贸w

Napisano 12 marca 2012 - 16:04

Neo0O ca艂kowicie si臋 z tob膮 zgadzam aczkolwiek zakupie nowego iPada poniewa偶 troch臋 Brakuje mi ju偶 ios. I tak iPady b臋d膮 pewnie najpopularniejsze

#295 suprnowa

suprnowa
  • 664 post贸w
  • Sk膮dRadom/Norway

Napisano 12 marca 2012 - 19:54

Ja chce kupi膰 iPada,tylko teraz kwestia czy da膰 1500z艂 za n贸wk臋 iPada 2 16GB WiFi czy do艂o偶y膰 500z艂 i mie膰 najnowszego w tej samej wersji.

#296 Mirko791

Mirko791
  • 4聽558 post贸w
  • Sk膮dJaworzno

Napisano 12 marca 2012 - 19:58

Co z tego ze jest 200 tysiecy aplikacji? A ile ty uzywasz? Ile kupiles? Ile w tych 200 tysiecy jest naprawde dobrych i przydatnych? Ile jest smieci i zapychaczy? Windows 8 na tablety bedzie mial takie samo jadro, wiec portowanie bedzie banalnie proste. Ile jest programow na windowsa a ile na maca? Jak sobie juz odpowiedziales na ostatnie pytanie, to powiedz dlaczego uzywasz maca? WIec nie pisz o 200 000 aplikacjach, bo sam wybrales system z mniejsza iloscia, mnie popularny z mniejsza iloscia programow profesionalnych. Mowisz cos o recenzjach? A sa juz recenzje ipada 3? Bo filmikow z windows 8 na tabletach jest mnostwo od dawna. Nowe systemy microsoftu sa rownie latwe, ladne i przyjemne co ios, a nie posiadaja wad zwiazanych z otwartoscia. Ze wzgledu na windowsa, ktorego ma wiecej ludzi, wiecej ludzi bedzie wybierac tablety, tym bardziej ze microsoft znowu idzie droga apple i chce wszystko polaczyc w jeden ekosystem, tylko ze o wiele lepszy, bo systemy beda bardziej zblizone niz mac i ios. Do tabletow, telefonow, pc, laptopow dochodzi tez xbox. Wszystko to bedzie polaczone. Jezeli uzytkownicy maca wybieraja tablety i smartfony appla bo chca miec caly ekosystem, to co zrobia uzytkownicy windowsa ktorych jest o wiele wiecej? Nie sa tak zwiazani z firma i nie sa jej wyznawcami, ale wiekszosc ludzi dla wygody bedzie wybieralo wlasnie nowe tablety z win8.

Windows 8 Apollo zostanie oparty na j膮drze Windowsa 8 i b臋dzie dzieli艂 z nim bardzo du偶o komponent贸w. Opr贸cz tych odpowiedzialnych za interfejs, tak偶e stos sieciowy i zabezpieczenia. Nie sprecyzowano jednak, czy i jak j膮dro zostanie okrojone, ani czy WP 8 zapewni programistom mo偶liwo艣膰 u偶ywania nowego modelu wprowadzanego przez Microsoft wraz z Windowsem 8 - WinRT. Belifore zapewnia艂 jedynie, 偶e przerabianie aplikacji desktopowych na mobilne b臋dzie prostsze ni偶 kiedykolwiek i pozwoli zachowa膰 du偶膮 cz臋艣膰 pierwotnego kodu nienaruszon膮

Nie b臋dzie mo偶liwo艣ci 偶adnego portowania aplikacji z x86 na ARM, wszystko musi by膰 napisane od nowa, tak jak na zupe艂nie now膮 platform臋. Na Win 8 na ARM nie b臋dzie 偶adnej mo偶liwo艣ci instalowania czegokolwiek spoza oficjalnego sklepu z aplikacjami, nie b臋dzie opcji instalacji jakiejkolwiek wtyczki, nie b臋dzie Flasha, itd..to wszystko przecie偶 przedstawi艂 oficjalnie w lutym sam Sifonsky, je艣li kto艣 ma jakiekolwiek z艂udzenia, 偶e Win 8 na tablety b臋dzie cho膰 ciut bardziej otwarty ni偶 iOS to bardzo gorzko si臋 rozczaruje. Nawet aplikacje desktopowe dzia艂aj膮ce poza Metro (na pocz膮tku b臋dzie to tylko Office) musz膮 pochodzi膰 ze sklepu i spe艂nia膰 oficjalne kryteria - nie b臋dzie 偶adnej mo偶liwo艣ci instalowania czegokolwiek spoza. Co do aplikacji, to ich znaczenie w przypadku sprz臋tu mobilnego jest pierwszorz臋dne, bez zoptymalizowanych program贸w, tablet jest tylko narz臋dziem do przegl膮dania netu. Ostatnio ogl膮da艂em materia艂 o tym, jak programy do obs艂ugi kart p艂atniczych na iPada pozwalaj膮 w艂a艣cicielom ma艂ych firm oszcz臋dza膰 nawet kilkaset $ miesi臋cznie ze wzgl臋du na oszcz臋dno艣ci zwi膮zane z obs艂ug膮 klienta. Takich przyk艂ad贸w jest mnostwo, nie b臋d臋 ju偶 tu przytacza艂 setek super przydatnych profesjonalnych program贸w graficznych, muzycznych, medycznych, edukacyjnych, nawet wojskowi piloci b臋d膮 u偶ywa膰 iPada jako narz臋dzia - temat rzeka, mo偶na o profesjonalnym zastosoawniu iPada napisa膰 ksi膮偶k臋. Nie twierdz臋, 偶e tablety z Win 8 b臋d膮 gorsze ni偶 iPad, bo b臋d膮 mia艂y dok艂adnie tak膮 sam膮 funkcjonalno艣膰 opart膮 na aplikacjach, kwesti膮 wyboru tylko b臋dzie ekosystem Apple'a czy Microsoftu, ten drugi b臋dzie startowa艂 na rynku tablet贸w od zera i musi pokaza膰 du偶o wi臋cej i rozwij膮膰 si臋 du偶o szybciej, bo iOS i Android ju偶 s膮 na tym rynku od dw贸ch lat.

---------- Wpis dodano o 19:58 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:56 ----------

'Jako zamkni臋ty ekosystem - Windows 8 na ARM b臋dzie bardziej przypomina膰 iOS z iPada ni偶 standardowe okienka. Oprogramowanie instalowane na sprz臋cie z UEFI nie pozwoli po pierwsze na zmian臋 艣rodowiska na inne, a ponadto aplikacje b臋d膮 mog艂y by膰 instalowane tylko z jednego 藕r贸d艂a.' - 偶r贸d艂o Komputer 艢wiat

#297 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 12 marca 2012 - 19:59

Dobra wr贸偶ba, ale nie zak艂adaj na 100%, 偶e tak bedzie. iPad i iOS jest juz na rynku od d艂u偶szego czasu, ludzie go polubili, przyzwyczaili si臋 do jego obs艂ugi, poza tym wiele instytucji u偶ywa go w celach zarobkowych, lub na wyposa偶eniu lokali. S膮dz臋, 偶e wiele ludzi (mniej wiecej takich jak ja) nie chce miec wszedzie windowsa, bo traktuje iOS jako relaks od pracy i zaawansowanych zada艅. Microsoftowi na drodze stoi tak偶e Google z Android a razem z iOS trzymaj膮 rynek mobilny "za ryj" ;)

#298 free66

free66
  • 501 post贸w
  • Sk膮dAndrych贸w / Krak贸w

Napisano 12 marca 2012 - 20:50

Temat brzmi: "czy warto kupi膰 iPad". Uwa偶am, 偶e warto je艣li wprowadz膮 Retin臋. Mia艂em iPad 2 korzysta艂em z Niego, ale sprzeda艂em dlatego 偶e wy艣wietlacz mi si臋 nie podoba艂. B臋dzie Retina kupi臋 ponownie. I w mojej pracy zdecydowanie bardziej si臋 przyda. Pomimo jego funkcjonalno艣ci szkoda, 偶e z internetem mo偶na si臋 po艂膮czy膰 tylko za pomoc膮 wifi i 3G a nie np EDGE. Przekonamy si臋 23 jak prezentuje si臋 ten ekran :-)

#299 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 12 marca 2012 - 20:54

No przecie偶 Retina jest, prezentacja by艂a juz pare dni temu -,-

#300 free66

free66
  • 501 post贸w
  • Sk膮dAndrych贸w / Krak贸w

Napisano 12 marca 2012 - 20:57

No przecie偶 Retina jest, prezentacja by艂a juz pare dni temu -,-

Wiem, dlatego pisz臋 偶e teraz tym bardziej warto go kupi膰 do korzystania z Niego. Ale je艣li mia艂bym go kupi膰 tylko i wy艂膮cznie do odbierania poczty i przegl膮dania stron nie kupi艂bym. Ale co by nie by艂o- wygl膮d iPada oraz jego wykonanie bije na 艂eb na szyj臋 inne tablety. Pozdrawiam

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych