Zrestartowałem komputer, naprawiłem przywileje i znowu zrestartowałem. Następnie chciałem wypalić płytę z mp3'kami i wyskoczył mi błąd: "iTunes can't burn this CD because the burn speed is too fast for your CD burner or media."

Zdziwiłem się strasznie, bo dwa dni wcześniej nie miałem problemu nagrania płyty na płytce tej samej firmy. Ale postanowiłem się zastosować do instrukcji i zmniejszyć prędkość zapisu płyty z "maksymalnej możliwej" na 4x. Niestety to nie pomogło - tak samo jak ustawienie jakiejkolwiek innej prędkości. Gdy tak sobie patrzyłem na preferencje spostrzegłem, że moja nagrywarka nie powinna obsługiwać prędkoći wiekszych niż 8x dla CD, a takie opcje są teraz dostępne.

W logach znalazłem takiego typu wpisy:
iTunes: Burn started, Mon Feb 26 20:40:29 2007 iTunes: Burning to CD-R media with SAO strategy in PIONEER DVD-RW DVR-104 A227 via ATAPI. iTunes: Requested CD burn speed was 2x, actual burn speed is 4x. iTunes: Burn underrun protection is supported, and enabled. iTunes: Write (10), block: 320, count: 32 -> 3/73/03 Medium Error, Power calibration area error iTunes: Burn failed, Mon Feb 26 20:40:35 2007 iTunes: Burn sense: 3/73/03 Medium Error, Power calibration area error iTunes: Burn error: 0x80020060 The device drained its buffer without burn underrun protectionMoja nagrywarka to pioneer dvd-104

Czy ktoś możee spotkał się z podobnym przypadkiem i wie jak doprowadzić sytuacje do normy? Szukałem pomocy na stronie appla i w google, ale nie znalazłem nic świeżego, ani użytecznego. Tylko porady typu: zwolnij min. 700MB z dysku (mam wolne 3 GB na startowym z Panterą), zmień napęd na nowszy, wyczyść napęd (to akurat zrobiłem specjalną płytą, ale nie pomogło)...