Witam,
Czy ktoś ma już może doświadczenia z rejestracją spółki cywilnej w iOS Developer Program?
Wiem, że Apple żąda wpisu do EDG albo KRS przy rejestracji jako Standard Company - w tym wypadku mamy 2 (albo więcej) wpisy do EDG - wspólników o nazwach np. NAZWA Imię Nazwisko - wspólnik spółki cywilnej, podczas gdy nazwa spółki brzmi NAZWA imię1 nazwisko1 imię2 nazwisko2 spółka cywilna. Ktoś pisał już o tym problemie, gdy Apple wytknął w tym przypadku niezgodność nazw. Nie opisany został jednak finał sprawy.
UPDATE (23.11.10 20:03):
Po rzuceniu okiem na EDG miasta Warszawy stwierdzam, że urzędy miast nie widzą problemu w zarejestrowaniu działalności gospodarczych wspólników pod nazwą NAZWA imię1 nazwisko1 imię2 nazwisko2 spółka cywilna. W tym wypadku na zaświadczeniach o wpisie do EDG obydwu wspólników będzie pełna nazwa spółki - czy to rozwiąże problem (o ile istnieje) z rejestracją?
Pozdrawiam serdecznie.

Konto deweloperskie - rejestracja spółki cywilnej
Rozpoczęty przez
tktktk
, 23 lis 2010 19:07
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 listopada 2010 - 19:07
Napisano 24 listopada 2010 - 07:47
[url]http://myapple.pl/dla-deweloperow/131419-konto-deweloperskie-zakladanie-uzywanie.html[/url] - przeczytaj ten temat
Ten wątek przejrzałem wszerz i wzdłuż, i niestety w żaden sposób nie odpowiada na moje pytanie.
Może ktoś jednak ma jakieś doświadczenia z pozytywnym skutkiem?
Napisano 05 stycznia 2011 - 11:01
Próbowałem zarejestrować w programie developerskim spółkę cywilną. Przesłałem wpisy do EDG obu wspólników (gdzie rzeczywiście nazwa zupełnie nie pokrywa się z nazwą spółki) i oni na to odpowiedzieli coś zupełnie niefajnego. Bo gdyby chodziło o same nazwy, to luz, ale napisali tak:
In order to enroll into the company program, your company would need to be of incorporated/limited liability type, which does not appear to be the case from the documentation supplied.
Ha. Ha. Ha. Więc jeszcze mi łaskawie doradzili, żebym sobie założył prywatne konto, a jak kiedyś zmienię formę spółki, to sobie je będę mógł przerobić na firmowe.
Więc niestety wygląda na to, że nawet jeśli na wpisach do EDG będzie nazwa zgodna z nazwą spółki, to nic z tego nie wyjdzie :| Ale może ktoś próbował i jednak się udało, bo np. się tam nie połapali?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych