Problem z DFU iPod 3G model MC
Posted 23 November 2010 - 15:49
Posted 23 November 2010 - 21:00
Posted 23 November 2010 - 21:29

Posted 24 November 2010 - 08:40
Panowie z iSpotu raczej potrafili by wprowadzić urządzenie w tryb awaryjny
.
może nie chcieli. Ostatnio tak często zmieniam soft na iPodzie że DFU robię jedną ręką

ewentualnie kolega może mieć jakiś program do wyrzucania ipoda z DFU i przez to nie może wejść ale to raczej mało prawdopodobne
Posted 24 November 2010 - 11:03
Posted 24 November 2010 - 16:16
Musisz podpiąć iPoda do komputera kabelkiem
jeżeli twój jest w recovery zamiast loga aple będzie logo itunes i kabelek a proces przebiega tak samo.
jeżeli ipod jest wyłączony trzeba go uprzednio włączyć trzymając najpierw sleep button do pojawienia się jabłuszka.
* sleep button puścic 1-2 sek po zniknięciu obrazu z wyświetlacza.
to by było na tyle
Posted 24 November 2010 - 18:23
Posted 24 November 2010 - 18:46
Posted 24 November 2010 - 18:52
Posted 25 November 2010 - 20:52
Witam.
Mam problem z wejściem do trybu DFU w iPodzie 3G 32GB z softem 4.1. Wcześniej miałem wgrany soft 3.1.2 z JB spirit'a. Teraz chciałem sobie zrobić JB jakimś magicznym programem niestety wszystkie wymagają przejścia iPoda w stan DFU. Przejrzałem sieć wzdłuż i w szerz niestety nie znalazłem rozwiązania swojego problemu więc postanowiłem pójść do iSpotu. Niestety nawet tam nie mogli wprowadzić mojego kochanego iPoda w stan DFU ani manualnie ani jakimiś magicznymi Jabłkowymi programami. Fakt faktem Pan za ladą dziwnie się na mnie patrzył i pytał po co mi DFU skoro mój ipod działa. No cóż są rzeczy które go nie powinny interesować, według mnie coś jest nie tak z hardwear'em ale nie mam pewności xD Chciałbym się dowiedzieć co innego może być przyczyną tego oto stanu rzeczy, może ktoś wcześniej się spotkał z taką sytuacją ? Ewentualnie czy da radę to jakoś naprawić ? Czy może są jakieś inne programiki którym uda się wprowadzić mojego ipoda w stan DFU (lepsze od tych Jabłkowych) xD
Z góry dziękuję za pomoc.
Cholera jasna...
1. Trzymasz Power przez 3 sekundy.
2. Po trzech sekundach nie puszczach Powera, dodatkowo trzymasz Home. Oba te przyciski trzymasz wciśnięte przez 15 sekund.
3. Po 15 sekundach trzymania Home+Power, zwalniasz Power i trzymasz Home tak do około 30 sekund.
Podczas tych operacji powinieneś usłyszeć serię melodyjek. Do iSpota nie warto chodzić z takimi problemami (jeszcze będą chcieli za to kasę).
Posted 26 November 2010 - 12:57
Cholera jasna...
1. Trzymasz Power przez 3 sekundy.
2. Po trzech sekundach nie puszczach Powera, dodatkowo trzymasz Home. Oba te przyciski trzymasz wciśnięte przez 15 sekund.
3. Po 15 sekundach trzymania Home+Power, zwalniasz Power i trzymasz Home tak do około 30 sekund.
Podczas tych operacji powinieneś usłyszeć serię melodyjek. Do iSpota nie warto chodzić z takimi problemami (jeszcze będą chcieli za to kasę).
Czytać nie umiesz? Kolega pisał że nie tylko on miał z tym problemy, ale inni znajomi również nie mogli go wprowadzić w DFU, a skoro na swoich dali radę...
Moi znajomi którzy robili na swoich ipoda JB w tym ipod 4G i ipod 3G (identyczny jak mój) wprowadzając swoje ipodziki w DFU bez problemu mojego już nie dali rady więc jak widać nie jest to wina nie umiejętności wykonania tak prostej czynności a wina sprzętu jaki się chce w ten stan wprowadzić...
Posted 24 January 2012 - 15:31
Posted 25 January 2012 - 10:53
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users