Głośniki bezprzewodowe dla iPada?
Rozpoczęty przez
lobotommy
, 23 lis 2010 11:57
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 23 listopada 2010 - 11:57
Są? Nie ma? Będą?
Czy znacie jakiś sprzęt typu głośniki albo może jakiś "tuner" do wieży który pozwala na bezprzewodowe słuchanie muzyki z iPada? Mam miniwieżę Pianocraft Yamahy, ale jeżeli byłyby to jakies dodatkowe głośniki to tyz piknie. Nie wiem czy dopiero iOS 4.2 pozwala na to , czy juz wczesniej można było , ale gdybyscie znali coś takiego to byłby wielce wdzięczny.
pozdrawiam

Napisano 23 listopada 2010 - 12:20
airport express
Napisano 23 listopada 2010 - 13:08
krótko ale na temat
Wielkie dzięki, wygląda, że to właśnie to czego szukam.

Napisano 23 listopada 2010 - 13:14
AppleTV też da radę ;]
Napisano 23 listopada 2010 - 13:23
Napisano 23 listopada 2010 - 14:50
wszystko co po BT lub z radiowym przekaźnikiem działa
Napisano 23 listopada 2010 - 15:50
Sam nie mam żadnego z tych odbiorników ale wyglądają na fajne :
Belkin : Bluetooth® Music Receiver
i
Weezy - nowy audio odbiornik Bluetooth :: PCFoster.pl
Belkin : Bluetooth® Music Receiver
i
Weezy - nowy audio odbiornik Bluetooth :: PCFoster.pl
Napisano 23 listopada 2010 - 19:42
Airport express ma zwykłe wyjście jack, wi-fi N, streamuje muzykę bezstratnie w ALAC z iphone, ipoda, ipada i maków. Plus robi jako ruter. Przy tym wszystkim kosztuje 250PLN.
Apple TV robi mniej wiecej to samo co AE ale nie wiem jakie ma wyjscie audio i czy przypadkiem nie trzeba wlaczyc TV chociaz na chwile zeby tylko muzyki posluchac. No i nie jest ruterem i kosztuje 2x tyle co AE
Ja mam Airpota podpiety pod wzmacniacz Pionieera i od wczorajszej premiery 4.2 mogę streamować wreszcie muzykę z telefonu, chociaż wolę jednak słuchać muzyki z kompa, gdzie mam bezstratnie skompresowaną.

Napisano 07 grudnia 2010 - 16:05
@feuerfest: mam małe pytanko. Czy Airport odtwarza muzykę tylko z iTunes, czy też jak będę chciał zobaczyć sobie film przykładowo w Quicktime to dzwięk przejdzie przez Airport? Czy to tylko z iTunes gra?
aa no i jeszcze: Wiecie może czy ten Belkin Music Receiver zadziała z MacBookiem Pro (early 2010)? Czy tylko z urządzeniami typu iPhone, iPad
Napisano 09 grudnia 2010 - 01:39
Muzyka na Airport leci tylko z iTunes na kompie i oczywiście z dowolnego urządzenia z iOS w najnowszej wersji (update o którym od dawna marzyłem).
Jeśli chcesz mieć wszystkie dźwięki z każdego programu to polecam ten program: Rogue Amoeba | Airfoil | Select Your Operating System
Co do filmów to trzeba pamiętać, że dźwięk ma opóźnienie (w VLC można ustawić opóźnienie odtwarzania filmu aby się zrównał z dźwiękiem)
Jeśli chcesz mieć wszystkie dźwięki z każdego programu to polecam ten program: Rogue Amoeba | Airfoil | Select Your Operating System
Co do filmów to trzeba pamiętać, że dźwięk ma opóźnienie (w VLC można ustawić opóźnienie odtwarzania filmu aby się zrównał z dźwiękiem)
Napisano 12 grudnia 2010 - 15:29
Kupiłem Creative d200 i jestem bardzo zadowolony. Łatwo się je przenosi na taras, do kuchni, do pokoju, bo małe, a jakość dźwięku wystarczająca. Działają z iPadem, z iPhonem a nawet z telefonem Nokia.
W.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych