Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z aktualizacją

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 lentschky

lentschky
  • 4 posts

Posted 22 November 2010 - 21:16

Witam Dzisiaj rano próbowałem zaktualizować mojego macbooka. Podczas aktualizacji wyskakuje komunikat "Uaktualnienia „Uaktualnienie systemu Mac OS X” nie można zachować." i przerywa ściąganie, klikam OK i wyskakuje komunikat "wystąpił błąd podzczas pobierania" ale nie wywala go tylko po kliknięciu instalacji kontynuuje ściąganie. Było by ok ale jak już jakimś cudem uda mi się ściągnąć aktualizację to podzczas instalacji okazuje się że plik jest uszkodzony. Nie wiem co się dzieje i mnie to strasznie irytuje. Nie mam pojęcia czy to wirus czy może problem z routerem ale na drugim macbooku wszystko jest OK, aktualizuje się bez problemu. Wersja systemu to Mac OS X 10.6.4

#2 Roberto

Roberto
  • 13752 posts
  • SkądWrocław

Posted 22 November 2010 - 21:19

próbowałeś oczywiście po prostu zaciągnąć ten update ze strony?

#3 lentschky

lentschky
  • 4 posts

Posted 22 November 2010 - 21:39

po prostu sprawdziłem uaktualnienia i wyszło ze mam do sciągnięcia 611MB wraz z aktualizacją iTunes i Safari a bez tych dwóch sama systemowa aktualizacja ma wielkość 517.3MB. Nie ściągałem aktualizacji ze strony. Nawet jak ściągałem większe pliki to potrafi zawiesić ściąganie lub wyskakuje komunikat o błędzie. Właśnie próbowałem ściągnąć aktualizację do przeglądarki Opera i niestety "Podczas pobierania wystąpił błąd (bład weryfikacji pliku). Problemu tego nie da się rozwiązać automatycznie." Myślę że to ma związek z pobieraniem danych na dysk ale nie mam pojęcia co robić

#4 ftpd

ftpd

Nie.

• 24599 posts

Posted 22 November 2010 - 23:29

Skoro 'nie można zachować', to pewnie jakieś prawa dostępu. Napraw te systemowe i przejrzyj home (nie wiem, gdzie SU zapisuje).

#5 lentschky

lentschky
  • 4 posts

Posted 23 November 2010 - 10:34

To chyba nie prawa dostępu bo próbowałem ciągnąć ze strony i też wyskoczył błąd. Filmy na YT też do końca się nie ładują, muszę kliknąć na obszar niezbuforowany i wtedy idzie przez chwilę i znowu stoi. Nie mam pojęcia czy to wirus czy jakiś plik popsuty.

#6 naresh

naresh
  • 2079 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 November 2010 - 11:37

A internet to skąd? Jakaś osiedlówka? Może administrator sieci wprowadził jakieś "obostrzenia" wobec pobierania dużych plików

#7 elendi

elendi
  • 6 posts

Posted 25 November 2010 - 16:21

Witam, Podłączę się do tematu. Nie mogę zaktualizować mojego macbooka z OS X 10.6.4 do OS X 10.6.5. Podczas aktualizacji (też zaciągałem pdate ze strony) wyskakuje komunikat:"Instalacja nie powiodła się. Instalator napotkał nieznany błąd, który uniemożliwił instalację. Skontaktuj się z producentem oprogramowania o pomoc". Przy próbie aktualizacji Safari do 5.0.3 jest ta sama sytuacja... Proszę o jakieś wskazówki jak zaradzić w tej sytuacji. Z góry dziękuję!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users