Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zżółkły ekran

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 krakersssss

krakersssss
  • 30 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 20:25

Witam ;) Ostatnio, porównując 2 iPhony, zauważyłem że mój ekran jest ciemniejszy, i żółtawy. Nie punktowo, jest taki cały. Podwinąłem folię- ale obraz był dalej taki sam. Mam go lekko ponad miesiąc. I teraz zastanawiam się, czy jest to wina folii za 1,50 zł- jaką kupiłem na allegro, czy wada ekranu. Jeżeli wada ekranu, to miał ktoś z tym już do czynienia, i jak z reklamacją w tej kwestii?;) Pozdrawiam.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 20:36

To jest normalne, czesc iPhone ma biale a czesc zoltawe ekrany. Wszystko zalezy od partii na jaka trafiles. Nie jest to wada ekranu, wiec nie mozna tego reklamowac.

#3 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 22 listopada 2010 - 20:42

Czytając zagraniczne fora [US], dowiedziałem się, że ludzie idą z tym do Apple Store i wymieniają na inny model - i tak do trzech razy mniej więcej. Jest źle - to idziesz do innego. Ale w Polsce tak nie jest.

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 20:55

3GSy z roznych partii tez mialy taka przypadlosc. Jedni wola bardziej cieple kolory, inni bardziej zimne... wiec dla jednych bedzie to wada a dla innych wrecz przeciwnie. W kazdym badz razie nie kwalifikuje sie do wymiany.

#5 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 listopada 2010 - 21:09

jak kupowałem swojego 3G to dostałem w Erze z piękną matrycą świecącą jasna, czystą, niebieskawą bielą. Po wymianie dwukrotnej w Regenersis nie dość, że iPhony były z innej dystrybucji to biel była żółta i taka jakby zabrudzona Werdykt - tak mają Teraz żałuję, że wymieniałem tego pierwszego, chociaż miał hot pixela

#6 sputnik0

sputnik0
  • 3 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 21:26

Ja pisadam dwa iphony w jednym rozbilem wyswietlacz,po wymianie w jakims serwisie na owy ,widac ze jest zolty w porownianiu z oryginalnym z ery

#7 omyczek123

omyczek123
  • 145 postów
  • SkądWodzisław Śląski

Napisano 22 listopada 2010 - 21:42

Ja i mój kolega posiadamy iPhony 3G. Sęk w tym iż ja mam normalną czerń, taką czarną :) a on jakąś taką brzydką jasno-sraczkowatą, tak samo ja mam wyraźny zółty kolor, a on jakiś szaropapuciasty :) Chyba iPhony tak mają...

#8 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 26 listopada 2010 - 10:31

Po prostu można powiedzieć, że każdy iPhone jest inny. Mając koło siebie paręnaście teoretycznie takich samych Czwórek, można właśnie zaryzykować takie stwierdzenie ;).

#9 TesSiR

TesSiR
  • 88 postów

Napisano 26 listopada 2010 - 23:54

dzis porownywalismy 4 ajfony i kazdy mial zupelnie inne kolory, swietnie widac to w notatniku, u jednego notatnik jest bezowy u innego jasno zoltawy a na kolejnym cieply miodowy ; d dziwna sprawa

#10 Mirea

Mirea
  • 150 postów
  • SkądNadarzyn, PL

Napisano 27 listopada 2010 - 00:03

Ja miałem pierwszego iPhone 3G z dystrybucji Ery. Miał śnieżnobiałą, zimną barwę (taką jaka mi się podoba). Zareklamowałem go, ponieważ od wysokich temperatur w lipcu w wakacje (zostawiałem go w schwowku w podłokietniku w aucie) "przesunęła" mi się szyba - ekranu. Wymienili mi go na nówkę - tyle że z widocznie żółtą matrycą. Cóż - podobno wszystko zależy od partii - ja mam model seryjny MB046LL - prawdobodobnie to refurbished z Regenersis.

#11 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 27 listopada 2010 - 09:50

Jak wszyscy piszą wyżej to tak już ma, mam cała kolekcję iPhone i jak je położyć obok, to każdy jest inny. Najbardziej chyba było widać różnicę między 2G a 3G bo samo Apple wtedy zmieniło barwę celowo. Teraz to tylko odcienie można powiedzieć. Ale najważniejsze, że nie przeszkadza, bo różnice widać tylko, jak się oba obok siebie położy. Używając dłużej jednego, przestaje to być widoczne.

#12 lewy

lewy
  • 1 034 postów
  • SkądMálaga

Napisano 27 listopada 2010 - 11:26

Oj, czy ja wiem ;)? Najbardziej to boli w zderzeniu z bielutkim śniegiem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych