Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Instalacja Open Office

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tenderblast

Tenderblast
  • 8 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 18:46

Witam, mam następujący problem na iMac'u zwiazany w Open Ofiice'em: podczas włączania pakietu Open Office wszystko jest ok, natomiast po wyborze np. dokument tekstowy bądź arkusz kalkulacyjny program się zawiesza. Nie ma mowy o otwieraniu żadnych dokumentów. Jest to niesamowicie uciążliwe. Próbowałem: 1. Usunąc i ponownie zainstalować 2. Zaistalować 'straszą' wersję OO ...i nic. Problem ciągle powraca. Natomiast na MacBook'u Pro nie mam takiego problemu. Jak mogę rozwiązać ten problem?

#2 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 22 listopada 2010 - 19:25

Ponowne instalacje raczej rzadko pomagają, jak już to wyczyść dokładnie swoje Library, wszystko co znajdziesz tam z openoffice w nazwie usuń.

Albo zanim to zrobisz to załóż nowe konto użytkownika i tam sprawdź jak działa. Jak będzie ok to zrób to co wyżej na tym aktualnym koncie z którego teraz korzystasz.

#3 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 23 listopada 2010 - 15:01

usunąłeś dane z application support?

#4 naresh

naresh
  • 2 079 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 listopada 2010 - 11:35

Neo Office ? Taka alternatywa dla OO. Bebechy te same, interfejs bardziej "Macolubny".

#5 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 357 postów

Napisano 24 listopada 2010 - 23:01

Re: up. Chyba w 2008. OO.org od wersji 3 jest natywnie w Aqua.

#6 Tenderblast

Tenderblast
  • 8 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 14:15

1. Szukałem w Library plików z openoffice w nazwie, ale nic nie znalazlem;) 2. Nie usunąłem danych z application support - jeśli mam być szczery to nie wiem jak to zrobić. Poproszę o pomoc;)

#7 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 25 listopada 2010 - 14:53

1. W ~/Library szukałeś czy w /Library? 2. Poszukać w ~/Library/Application Support? Ale jesli nie masz w ~/Library nic odnośnie open office no to albo usunąłeś wcześniej albo źle szukasz.

#8 Jarzab93

Jarzab93
  • 19 postów

Napisano 05 marca 2014 - 23:18

Moj pierwszy dzien z maciem jest ciezki.. Sciagnalem open office, skopiowalem do programow, i dodalem do dock'a, ale za kazdym razem kiedy klikne to otwiera mi sie jakby dysk openoffice i pojawia sie on na biurku. Jak moge to usunac, i zrobic tak by po prostu po jednym kliknieciu przenoszony był do arkusza do pisania?

#9 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 05 marca 2014 - 23:30

Bo do programów dodałeś zapewne instalator, a nie sam program.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych