Witam,
mam następujący problem na iMac'u zwiazany w Open Ofiice'em: podczas włączania pakietu Open Office wszystko jest ok, natomiast po wyborze np. dokument tekstowy bądź arkusz kalkulacyjny program się zawiesza. Nie ma mowy o otwieraniu żadnych dokumentów. Jest to niesamowicie uciążliwe.
Próbowałem:
1. Usunąc i ponownie zainstalować
2. Zaistalować 'straszą' wersję OO
...i nic. Problem ciągle powraca.
Natomiast na MacBook'u Pro nie mam takiego problemu.
Jak mogę rozwiązać ten problem?

Instalacja Open Office
Rozpoczęty przez
Tenderblast
, 22 lis 2010 18:46
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 22 listopada 2010 - 18:46
Napisano 22 listopada 2010 - 19:25
Ponowne instalacje raczej rzadko pomagają, jak już to wyczyść dokładnie swoje Library, wszystko co znajdziesz tam z openoffice w nazwie usuń.
Albo zanim to zrobisz to załóż nowe konto użytkownika i tam sprawdź jak działa. Jak będzie ok to zrób to co wyżej na tym aktualnym koncie z którego teraz korzystasz.
Albo zanim to zrobisz to załóż nowe konto użytkownika i tam sprawdź jak działa. Jak będzie ok to zrób to co wyżej na tym aktualnym koncie z którego teraz korzystasz.
Napisano 23 listopada 2010 - 15:01
usunąłeś dane z application support?
Napisano 24 listopada 2010 - 11:35
Neo Office ? Taka alternatywa dla OO. Bebechy te same, interfejs bardziej "Macolubny".
Napisano 24 listopada 2010 - 23:01
Re: up.
Chyba w 2008. OO.org od wersji 3 jest natywnie w Aqua.
Napisano 25 listopada 2010 - 14:15
1. Szukałem w Library plików z openoffice w nazwie, ale nic nie znalazlem;)
2. Nie usunąłem danych z application support - jeśli mam być szczery to nie wiem jak to zrobić. Poproszę o pomoc;)
Napisano 25 listopada 2010 - 14:53
1. W ~/Library szukałeś czy w /Library?
2. Poszukać w ~/Library/Application Support? Ale jesli nie masz w ~/Library nic odnośnie open office no to albo usunąłeś wcześniej albo źle szukasz.
Napisano 05 marca 2014 - 23:18
Moj pierwszy dzien z maciem jest ciezki..
Sciagnalem open office, skopiowalem do programow, i dodalem do dock'a, ale za kazdym razem kiedy klikne to otwiera mi sie jakby dysk openoffice i pojawia sie on na biurku. Jak moge to usunac, i zrobic tak by po prostu po jednym kliknieciu przenoszony był do arkusza do pisania?
Napisano 05 marca 2014 - 23:30
Bo do programów dodałeś zapewne instalator, a nie sam program.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych