Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Cydia

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 21 November 2010 - 19:36

Jako że nie wiadomo kiedy wyjdzie oficjalnie 4.2.1 to sklejając informacje z kilku stron zrobiłem to:
Dołączona grafika
Siadam, posklejam wszystko do kupy i spróbuję napisać tutka.
Tak po pobieżnym testowaniu - cydia do niczego się nie nadaje. Nic nie da się z niej zainstalować poza aplikacjami z Cydia Store. Sam JB to tzw "tethered jailbreak" czyli po każdym restarcie iPad uruchamia się w trybie recovery i należy go podłączyć do komputera, żeby zrobić tetheredboot. Aplikacje instaluje się apt-getem "z palca", działa OpenSSH, jest dostęp do filesystemu. Dla mnie to w zasadzie wystarczy gdyż najbardziej zależało mi na słownikach do iBooks i Pages.

#2 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 22 November 2010 - 11:56

Tak po pobieżnym testowaniu - cydia do niczego się nie nadaje. Nic nie da się z niej zainstalować poza aplikacjami z Cydia Store.

Wybacz, ale ja chyba czegoś nie rozumiem. Do czego według Ciebie ma Cydia się "nadawać"?

#3 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 22 November 2010 - 12:04

Przeczytaj dokładnie - Cydia Store to pierwsza zakładka w Cydii. Reszta (Kategorie, Zmiany, zarządzanie repozytoriami, wyszukiwanie) nie działa. Trzeba się "z palca" bawić apt-getem przez ssh. A i tu niestety nie wszystko działa - np. FullForce się nie chce instalować z powodu niespełnionych zależności. Ale temu się akurat nie dziwię - 4.x to jednak wiele zmian i pewnie sytuacja się poprawi gdy więcej ludzi będzie miało dostęp do JB.

#4 CeBeeR

CeBeeR
  • 1362 posts
  • SkądUK

Posted 22 November 2010 - 12:12

To może opisz dokładniej zamiast stwierdzać coś lakonicznie. Oprogramowanie 4.x nie jest jeszcze wersją oficjalną, więc dlaczego oczekiwać aby Cydia wraz z przyległościami będzie na chwilę obecną produktem, któremu daleko jest do finalnego. Nie traktuj mego wpisu jako krytyki, dobrze że robisz coś w kierunku tego, by ludziom ułatwić życie - ale owe informacje mogą być nieaktualne w krótkim czasie, kiedy pojawi się oficjalny soft. Wierzę, że najbliższa przyszłość zweryfikuje to wszystko.

#5 Jenot

Jenot
  • 2204 posts
  • SkądChełm

Posted 22 November 2010 - 12:20

Oj, może trochę zbyt mało napisałem ale półdnia wczoraj się męczyłem a tutoriala który by w 100% opisywał po kolei JB nie ma. Myślałem, że jasne jest, że Cydia store to tak nazwana pozycja menu na pierwszej stronie z płatnymi programami. Teraz myślę, że wszystko jasne :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users