Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nowy redsn0w 0.9.6b3 - Jailbreak 4.2 i 4.2.1

• Please log in to reply
184 replies to this topic

#176 delorjan

delorjan
  • 136 posts

Posted 04 February 2011 - 19:19

witajcie, wiem, że jestem leniuch, ale szczerze mówiąc nie za bardzo mi się chce czytać kilkadziesiąt stron wątków, a mam proste pytanie: kupiłem dziś iP4 z softem 4.2.1 z simlockiem, którego nie mam potrzeby ściągać. Czy mogę zrobić jb, mieć działającą cydię, unthetered i cieszyć się w pełni telefonem? Mam maca i PwnageTool - jak na dzień dzisiejszy wygląda sytuacja z iP4 i 4.2.1? Z góry dziękuję za odpowiedź :) pozdrawiam

#177 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 February 2011 - 19:22

Jeden temat wyżej - greenpoison. Tego nawet szukać nie musiałeś.

#178 setniew

setniew
  • 9 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 February 2011 - 19:18

dobra ja szukam próbuje ale nie mogę sobie poradzić z "szukam..." czyli brakiem sieci po jb redsn0wem i os 4.2.1....

spróbuje jeszcze tego sposobu [url]http://myapple.pl/iphone/167041-telefon-nie-lapie-sieci.html?amp;goto=newpost[/url]

niestety takie kombinacje nie pomogły... całyczas mam jeden zuchelek zasięgu (i brak sieci) a po próbie z ultrasnow szukam.... (po odinstalowaniu znowu jeden zuchelek)

a zaraz robilem b4 teraz spróbuje b6

no i działa...!!!!

#179 Grandzik

Grandzik
  • 10 posts
  • SkądBielawa

Posted 28 July 2011 - 15:41

Na stonce do której wszystkich odsyłacie wygasł link do Redsn0wa, [url=http://ivanilla.pl/?p=982]iVanilla

#180 przemoczat

przemoczat
  • 27 posts
  • SkądDębica

Posted 19 August 2011 - 14:30

Jailbreak iP 3G 4.2.1 problem....

Otóż tak mam problem z pewnym iPhonem 3G z 4.2.1 wgranym niedawno i jest to iPhone znaleziony i po aktualizacji do właśnie 4.2.1 prosi mnie o aktywacje ale nie wiem jakiej jest sieci próbowałem z Orange ale to nic nie dało. I tu mój problem: chce się do niego dostać bez aktywacji z iTunsem a do tego chce zrobić trwały jailbreak na nim jak byście mogli mi wskazać program albo plik za pomocą którego będę mógł to zrobić. Z góry dziękuje.
Przepraszam za ortografie oraz styl ale pisze z iPhona i się spiesze.

---------- Wpis dodano o 15:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:31 ----------

Jailbreak iP 3G 4.2.1 problem....

Otóż tak mam problem z pewnym iPhonem 3G z 4.2.1 wgranym niedawno i jest to iPhone znaleziony i po aktualizacji do właśnie 4.2.1 prosi mnie o aktywacje ale nie wiem jakiej jest sieci próbowałem z Orange ale to nic nie dało. I tu mój problem: chce się do niego dostać bez aktywacji z iTunsem a do tego chce zrobić trwały jailbreak na nim jak byście mogli mi wskazać program albo plik za pomocą którego będę mógł to zrobić. Z góry dziękuje.
Przepraszam za ortografie oraz styl ale pisze z iPhona i się spiesze.

to juz niewazne ale nowy problem. Za pomoca jakiego programu moge takiego iPhona reboot gdy ma juz jailbreaka i unlocka oraz bb iPada czyli bedzie to tak soft 4.2.1 iPhone 3G bb 6.15.00

#181 mafiku

mafiku
  • 12 posts

Posted 26 December 2011 - 03:22

mam problem z 'replacing kernel' co robic? szukalem odpowiedzi na forum, niestety nic konkretnego. dodam ze mam bb ipada i iphone 3g... wczesniej stawalo i pokazywalo 'image not found' probowalem na redsn0w_mac_0.9.6rc16 i redsn0w_mac_0.9.9b9d - nie wiem czy to ma jakies znaczenie.

#182 vifon

vifon
  • 7 posts

Posted 06 February 2012 - 14:35

Witam, Posiadam iPoda Touch 2G z jailbreakiem, ale nie ma na nim Cydii (tak jak go kupiłem). Czy mogę w miarę bezpiecznie zrobić JB jeszcze raz? pozdrawiam ;)

#183 modlin

modlin
  • 538 posts
  • SkądLynchburg, TN

Posted 06 February 2012 - 14:41

Tak, możesz, polecam ios 3 (ew whited00r)

#184 vifon

vifon
  • 7 posts

Posted 06 February 2012 - 16:28

btw, to jest model MC i mam iOS 4.2.1 . czy [url=http://www.igorogy.com/search.php?q=Whited00r+5.1+iPod+Touch+2G+MB&lang=en]Whited00r 5.1 iPod Touch 2G MB - Igorogy.com - Free Crowdsource Database - Streaming - Download[/url] zadziała?

#185 Sworn

Sworn
  • 2 posts

Posted 26 April 2012 - 11:55

Cześć, zakupiłem Ipod Toucha 2g \ 3g 8gb. Chciałem zrobić Jailbreak'a, soft mam 4.2.1. Za cholerę nie idzie... Próbowałem greenpois0n'em, redsn0wem, sn0wbreezem. Greenpois0n, redsn0w ani Itunes nie widzą Ipod'a w trybie DFU, próbowałem z wieloma poradnikami, i nic. Może ja nie umiem wejść w DFU (ale robiłem z wieloma poradnikami). Bardzo proszę o pomoc, Dziękuję ** A może jest ktoś na terenie 3miasta kto mógłby pomóc? **

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users