Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

PowerBook - niemiecka klawiatura

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 majowy_dejf

majowy_dejf
  • 71 postów
  • Skądwro/zako

Napisano 26 lutego 2007 - 19:23

Poniewaz nigdy PowerBooka G4 (aluminiowa obudowa) na oczy nie widzialem, zatem pytanie: czy i jak zniesie niemiecka klawiatura z tego modelu operacje zmiany klawisza 'z' z klawiszem 'y' ? w pecetach juz tak robilem, no ale jak sie zepsuje pcowego laptoka to nikt plakac nie bedzie... pozdr

#2 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2007 - 19:34

ja zmienialem to w zwyklej apple pro keyboard i w moim lombardzie przemienialem pare razy klawisze z US na inny uklad i bylo wszystko okey a wiec jak najbardziej przemieniaj

#3 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 26 lutego 2007 - 19:35

no a po co zmieniać klawisze? nie możesz się przestawić? w końcu to tylko dwie literki. chyba będziesz wiedział co je różni? poza tym to można nalepek użyć ale nie zmieniać klawisze. Moim zdaniem bez sensu!

#4 majowy_dejf

majowy_dejf
  • 71 postów
  • Skądwro/zako

Napisano 26 lutego 2007 - 19:46

hmm.. ciezko powiedziec, generalnie juz jako malczik nauczylem sie gdzie co lezy na klawiaturze, bardziej mi chodzi o to, ze drazni mnie ta 'niemieckosc' klawiatury ;) zatem mysle rowniez, czy by nie wymienic po prostu klawiatury, kupic z jakiegos rozbitego, ktos wie jakie to koszta sa?

#5 Przemek

Przemek
  • 622 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 lutego 2007 - 22:26

Sama klawiatura to koszt ca. 50$ plus wysyłka. Koszt całego przedniego panelu ca/100$ BTW nie ma nikt gumki od klawiatury i jedneho klawisza ; ?

#6 Ruczaj

Ruczaj
  • 3 528 postów
  • SkądPoznan

Napisano 27 lutego 2007 - 03:41

no a po co zmieniać klawisze? nie możesz się przestawić? w końcu to tylko dwie literki. chyba będziesz wiedział co je różni? poza tym to można nalepek użyć ale nie zmieniać klawisze. Moim zdaniem bez sensu!

Nie tylko 2 klawisze. Tez mam dwa Maki z niemieckimi klawiaturami, to nie tylko sprawa y i z, ale i niektorych znakow (np. małpa nie jest na dwójce tylko gdzies w srodku klawiatury:) )
Ale zgadzam sie, wymiana to bez sensu.

#7 dredziarz

dredziarz
  • 869 postów
  • SkądKatowice, PL

Napisano 27 lutego 2007 - 06:08

(np. małpa nie jest na dwójce tylko gdzies w srodku klawiatury:) )
Ale zgadzam sie, wymiana to bez sensu.

no tak ale po zmienieniu ustawień na klawiaturę polish pro mamy małpę oczywiście pod shift i 2. przzynajmniej ja tak miałem w moim iBooku pierwszym.

#8 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 lutego 2007 - 12:08

ja mam klawiature qwertz niemiecka no i fakt iele znakow jest poprostu gdzie indziej ale znam na pamiec ustawienie klawiatury US Pro wiec mi to zaden problem ale za to jest ulatwinie jak spowrotem to przestawie z qwerty na qwertz to moge wtedy uzywac skolei klawiatur innych zblizonych do qwertz litewska, czeska

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych