problem z synchronizacją
Rozpoczęty przez
Fantyna
, 19 lis 2010 16:49
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 listopada 2010 - 16:49
Witam,
Mam nastepujacy problem.
Chcialam przerzucic aplikację Skype, zakupioną ("free") w iTunes store i nie moge. Kiedy wchodzę w iTunesa w "ja" - "Programy" i zaznaczam synchronizuj, pojawia sie nastepujacy komunikat:
"Wszystkie programy w iPhonie "ja" zostana zastapione programami z biblioteki iTunes." - ?!!
Problem w tym, ze ja w bibliotece iTunes mam tylko tego Skype'a! Czy to znaczy, ze wszystkie programy (messages, calendar, camera itd.) znikna i bede miala tylko Skype'a???
Nie chce niczego zastepowac, chce ylko dodac 1 aplikacje!
Nie wiem co robic. Nie wiem tez jak ew. przerzucic aplikacje z iPhone'a do iTunesa, jesli to mialoby czemus pomoc.
(
Bede wdzieczna za poradę.
Mam iPhone'a 3G z JB, wiec nie moge niczego aktualizowac, bo mi telefon wroci do ustawien fabrycznych.
Mam Macbooka i OS - porady dla użytkowników Windowsa sa dla mnie bezuzyteczne.
Z gory dziekuje.

Napisano 19 listopada 2010 - 17:03
Nie, nic z systemowych aplikacji Ci nie zniknie. To pewnie jest pierwsza synchronizacja tego iPhone'a z Twoim kompem? Kupiłeś go może używanego?
Napisano 19 listopada 2010 - 17:48
Z iPhona do iTunes'a? Klikasz PPM na liście po lewej na swojego ipka i dajesz "przenieś zakupione pozycje"
A w drugą stronę...chce ci usunąć programy, które masz na iPhonie a nie masz ich w bibliotece iTunes'a. Telefon był synchronizowany z innym PC i dlatego ci to wyskakuje. Jeżeli potwierdzisz usunie ci wszystkie aplikacje (oprócz systemowych) i wgra tego Skype'a.
Napisano 20 listopada 2010 - 01:39
pkobierecki: poza systemowymi (messages, App Store, Notes itd - ?) mam Cydie - chyba jest nie systemowa? Ale nie chcialABYM, aby mi ona zniknela. Jak to zrobic?
Nie jest to pierwsza synchronizacja mojego telefonu - regularnie synchronizuje baze piosenek, dzwonki i kontakty
Tak, kupilam z drugiej reki, choc chyba nie byl uzywany za bardzo. W kazdym razie, jest zdjety sim lock i byl JB, wiec nie moge uaktualniac wersji.
Gr3G18 nie, nie z iPhone'a do iTunesa, tylko oczywscie z iTunesa do telefonu - tak jak napisalam.
Nic o tym nie wiem, aby moj iPhone byl synchronizowany z jakims PCtem. Raczej watpie. Synchronizuje go tylko na moim Macbooku.
Czyli jak mam wrzucic Skype'a, aby nic mi z telefonu na 100% nie zniknelo? :cry:
Nie jest to pierwsza synchronizacja mojego telefonu - regularnie synchronizuje baze piosenek, dzwonki i kontakty
Tak, kupilam z drugiej reki, choc chyba nie byl uzywany za bardzo. W kazdym razie, jest zdjety sim lock i byl JB, wiec nie moge uaktualniac wersji.
Gr3G18 nie, nie z iPhone'a do iTunesa, tylko oczywscie z iTunesa do telefonu - tak jak napisalam.
Nic o tym nie wiem, aby moj iPhone byl synchronizowany z jakims PCtem. Raczej watpie. Synchronizuje go tylko na moim Macbooku.
Czyli jak mam wrzucic Skype'a, aby nic mi z telefonu na 100% nie zniknelo? :cry:
Napisano 20 listopada 2010 - 13:36
Systemowych ani Cydii nie ruszy. Nie usunie Ci również JB. Jedyne co może skasować to aplikacje dograne przez poprzedniego właściciela, jeśli takie posiadasz. Pozdro
Napisano 20 listopada 2010 - 19:03
Hurra! Zadzialalo! mam Skype'a i nic mi nie usunelo.
Dziękuje za pomoc. :razz:

Napisano 22 listopada 2010 - 11:38
Nie chcę zakładać nowego tematu, a ten wydaje mi się najbliższy tematyce mojego problemu
Mianowicie chodzi mi o ilość bibliotek iTunes zsynchronizowanych z danym iPhonem, z tego co mi wiadomo ich liczba jest ograniczona. Czy teraz więc, kiedy chcę sprzedać mój telefon, po wyzerowaniu jego ustawień w ustawienia --> ogólne ---> wyzeruj --> "wyzeruj wszystkie ustawienia" oraz "wymaż zawartość i ustawienia" zapamiętane dane dot. iTunes również zostaną wymazane? Pytam ponieważ nie chcę aby ktoś kto kupi mój telefon musiał borykać się z tego typu problemami np. nie będzie mógł zsynchronizować z iTunes na swoim komputerze bo liczba dostępnych do synchronizacji bibliotek iTunes jest już wykorzystana (jednocześnie kupujący zapewne zażąda zwrotu pieniędzy;)).
Pozdrawiam
Napisano 22 listopada 2010 - 13:17
Masz rację co liczby bibliotek. Jest ona bardzo ograniczona i wynosi dokładnie 1. No chyba, że w ostatnich dniach sporo się zmieniło.. Być może mylisz liczbę bibliotek z liczbą komputerów, które można autoryzować w AppStore. Nabywca Twojego telefonu i tak będzie musiał lub chciał zsynchronizować iPhone'a ze swoim iT i nie ma w tym względzie żadnych limitów. W ciągu całego "życia" aparatu możesz go synchronizować z nieskończoną liczbą bibliotek, ale tylko z jedną na raz. Próba synchronizacji z nową biblioteką skutkuje nadpisaniem danych w telefonie (muzyka, podcasty, filmy, programy etc.), zawartością z tejże (nowej) biblioteki.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych