Skradziony iPhone 4
Napisano 18 listopada 2010 - 18:06
Przykro mi pisać, ale muszę. Kilka dni temu zakupiłem w salonie Orange iPhone 4 (16GB) w Abonamencie, i teraz mam wielki problem :roll: ... Wysiadając z Autobusu, został mi skradziony perfidnie z rąk iPhone który przez kolejną godzinę po kradzieży był zalogowany do sieci tz. Włączony telefon był z moją kartą, na szczęście nie zostało nic wydzwonione jak blokowałem kartę ale po tej godzinie telefon został przypuszczam wyłączony. Cały fakt i sytuacje zgłosiłem na Policje i jak mi powiedzieli będzie prowadzone śledztwo by odleźć telefon, nie kazali blokować IMEI bo jak go zablokuje to oni nic już nie będą mogli na to poradzić a nawet nie będą mogli namierzy ale czy oni w ogóle będą go namierzać? Nie wiem sam co o tym myśleć, może ktoś z was coś słyszał lub ma podejrzenie co do skradzionego iPhone 4 poniżej podaje jego dane.
Dane telefonu:
Serial No: 82041A5CA45
Part No: MC603LP/A
IMEI: 01241800***83221
Obszedłem niby wszystkie salony na terenie Kruszwicy był aż chyba jeden, dzwoniłem także do salonów znajomych w Radziejowie (K-P) by poinformowali mnie jak będzie jakiś telefon w salonie zgłoszony do naprawy czy też chciałby go ktoś sprzedać. W Inowrocławiu w pobliskiej miejscowości, niedaleko Kruszwicy gdzie został on mi skradziony także byłem w 3 salonach i rozmawiałem o tej sytuacji oraz Kontakcie zemną.
Bardzo zależy mi na odnalezieniu tego telefonu, jestem w stanie zapłacić za jego znalezienie nawet do 1200 zł :sad:
Zgłosiłem fakt o kradzieży także w salonie Orange (Inowrocław na ul. Królowej Jadwigi ..) ale tam powiedzieli że Ich to nie interesuje, zdziwiło mnie to aż bo telefon był nowy i nawet nie chcieli pomóc w śledztwie Policji, mam się gdzieś z tym kierować czy coś?
Ps. Co do miejsca zdarzenia i daty, było to Kruszwica (Kujawsko-Pomorskie - 88-150) na rynku, podczas wysiadania z autobusu (godz: 09;05)
Pozdrawiam, i dzięki z góry :?
Napisano 18 listopada 2010 - 18:23
Napisano 18 listopada 2010 - 18:34
Napisano 18 listopada 2010 - 18:44

Napisano 18 listopada 2010 - 18:44
Napisano 30 stycznia 2011 - 09:18

Napisano 31 stycznia 2011 - 16:00
Napisano 31 stycznia 2011 - 19:57
złodziejom powinno się łapę obcinać..
nie nawidzę złodziejstwa. łapę jak łapę, ale męskiej części powinno się obcinać penisy, żeby się te łajzy nie rozmnażały.
Napisano 31 stycznia 2011 - 20:00
nie nawidzę złodziejstwa. łapę jak łapę, ale męskiej części powinno się obcinać penisy, żeby się te łajzy nie rozmnażały.
No co ty... w takim przypadku połowa (większa) rządu była by bez "męskości".
Napisano 31 stycznia 2011 - 20:06
Napisano 10 marca 2011 - 21:40
Napisano 10 marca 2011 - 21:48
Witajcie, po paru miesiącach... po telefonie nici, jak na razie telefonu nikt nie odzyskał. Śledztwo na policji zostało umorzone z powodu braku dowodów, eh jak to w Polsce naszym pięknym kraju bywa. Ktoś sobie używa ip4 nadal, lecz po ostatniej konsultacji z Policją jutro jadę ew. w sobotę z rana zablokować IMEI telefonu bo dalsze spekulowanie Policji nie daje mi nic do myślenia bo oni i tak nic nie robią a telefon sobie złodziej używa lub ktoś komu go rzekomo sprzedał jako własny. Mam nadzieje że kupiec który kupił go od złodzieja będzie miał wątpliwości jak mu telefon się zablokuje z powodu blokady IMEI... Cóż, teraz to tylko na to mogę liczyć.
Niestety tak sie kończy większość spraw z kradzierzami. Co do odnajdowania telefonów to mój wujek odzyskał swoją Nokie 8800 po dwóch latach od kradzierzy, kontrolowali kolesia i telefon był zgłoszony jako kradziony miej nadzieje może szybciej wróci do Ciebie.
Osobiście życzę Ci szybkiego znalezienia telefonu.
Ps.Teraz będzie większe prawdopodobieństwo znalezenia w serwisach itp.
Napisano 14 marca 2011 - 16:26
Napisano 14 marca 2011 - 16:49
Napisano 15 marca 2011 - 20:49
Ja myslę, że telefonu raczej nie odzyskasz, ale możesz spróbować pójść na policje i oni ci za 300zł mogą namierzyć iPhone przez GPS:)
Wiesz może coś więcej na temat tego namierzania, na serio napisałeś o tym 300 zł czy tylko tak?
Napisano 16 marca 2011 - 08:26
Ja myslę, że telefonu raczej nie odzyskasz, ale możesz spróbować pójść na policje i oni ci za 300zł mogą namierzyć iPhone przez GPS:)
Ręce mi opadły! Większej głupoty już dawno nie czytałem!
Napisano 16 marca 2011 - 09:07
---------- Wpis dodano o 11:07 ---------- Poprzedni wpis dodano o 10:58 ----------
Skuteczność zależy od Policji co miasto to inaczej ( niestety).
Napisano 16 marca 2011 - 19:06
Napisano 18 marca 2011 - 07:40
zgłaszaj na Policję, jak zadzwoni to wpadnie po numerze IMEI.
Co to za brednie? Odnajdywanie telefonu po IMEI? Masz w ogóle pojecie jak przebiega taka operacja, jaki trzeba mieć sprzęt, jaki jest jej koszt i ilu ludzi trzeba do tego zaangażować? Polecam artykuł z nr9 Angory pt. "Zamów karawan! Pierwszy będzie syn".
Kilka słów z artykułu
-policja i prokuratura bezradne
-anonimowa komórka
-/burmistrz/...zażądał bardziej stanowczych kroków. komendant nacisnął odpowiednie sprężyny...(po to żeby sprowadzić sprzęt)
-(sprowadzono) specjalna aparatura namierzająca telefon (korzysta z niej głównie ABW i w PL są 2sztuki)
-zdumienie policjantów że komendantowi udało się ściągnąć taką aparaturę do Grudziądza (mieli czas 2xpo 6 godzin)
A mowa w tym artykule o nękaniu przez psychola sms-ami samorządowca a byłego prezydenta Grudziądza.
Artykuł ten powinien naświetlić jak "łatwi i tanio" jest namierzyć telefon <-- ironia oczywiście
O telefonie raczej zapomnij, chyba że przez przypadek złapią kogoś i przy kontroli znajdą Twój telefon (taj jak wyżej ktoś opisywał o telefonie wujka

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych