Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie przychodzą połączenia

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 MJ90

MJ90
  • 17 posts

Posted 17 November 2010 - 17:20

Nabylem dzisiaj iPhonea 3GS i nurtuje mnie jeden problem. Nikt do mnie nie może się dodzwonić, a ja do innych bez żadnych problemów. Komunikat jaki slyszą po dluzszej ciszy 'uzytkownik poza zasiegiem'. Zasięg mam full. SMS tez nie przychodzą. Sprawdzalem rożne karty sieciowe, we wszystkich tak samo. Moje parametry iP 3GS, soft 4.1 z plikiem SSH. Jakieś sugestie?

#2 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 17 November 2010 - 17:27

-Reset Network Settings.

#3 MJ90

MJ90
  • 17 posts

Posted 17 November 2010 - 17:35

Jak to zrobić? Wcześniej robiłem to przez wyjście karty sim / tryb samolot / aplikacje boss prefs - tutaj mi nie działa... Jakoś inaczej mam to zrobić?

#4 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 17 November 2010 - 18:05

-wejdż w: Settings-General-Reset.

#5 MJ90

MJ90
  • 17 posts

Posted 17 November 2010 - 18:14

Nie poskutkowalo... Nadal jestem poza zasięgiem.

#6 robertk572

robertk572
  • 1109 posts
  • SkądNEW YORK

Posted 17 November 2010 - 18:17

-No to czas na Restore softu.

#7 MJ90

MJ90
  • 17 posts

Posted 17 November 2010 - 20:51

Hm najpierw skontaktuje się z właścicielem, od którego kupiłem telefon - teraz nie wiem czy i jak skorzystać z pliku shsh.
A czy to nie jest związane z 'cellular data settings'? Widziałem tutoriale, które pokazują jak to uruchomić na soft 4.1, a jest to związane z zasięgiem.

edit:
Udało mi się 2 razy dodzwonić z domowego na iphonea, ale nie następnie z komórki już nie. To nie będzie wina ze stykami?

---------- Wpis dodano o 20:51 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:50 ----------

Ok problem rozwiązałem. Włączyłem w opcjach połączenia 3G i teraz mogą do mnie dzwonić. Innymi słowami, tak jak się naczytałem soft 4.1 stwarza problemy, jeśli chodzi o zasięg. Mam nadzieję, że poprawią to.
robertk572, dzięki za odpowiedzi i cierpliwość.

#8 orzels

orzels
  • 759 posts

Posted 19 November 2010 - 21:03

Możesz też mieć taką przypadłość jaka dotknęła mnie (tyle że na iP4) - starsze karty sim mogą sobie nie radzić z uzyskiwaniem połączeń telefonicznych podczas włączonego internetu w telefonie. W przypadku dalszych problemów spróbuj wyłączyć Dane sieci komórkowej i zobacz czy zadziała.

#9 iMaks

iMaks
  • 1323 posts
  • SkądWarszawa

Posted 20 November 2010 - 01:30

starsze karty sim mogą sobie nie radzić z uzyskiwaniem połączeń telefonicznych podczas włączonego internetu w telefonie. W przypadku dalszych problemów spróbuj wyłączyć Dane sieci komórkowej i zobacz czy zadziała.

Jeżeli korzystasz z sieci 3G to możesz dodatkowo dzwonić ew. odbierać połączenia.
Jeżeli korzystasz z EDGE to możesz dzwonić ale są problemy aby się do Ciebie dodzwonić.

#10 MJ90

MJ90
  • 17 posts

Posted 21 November 2010 - 22:00

Możesz też mieć taką przypadłość jaka dotknęła mnie (tyle że na iP4) - starsze karty sim mogą sobie nie radzić z uzyskiwaniem połączeń telefonicznych podczas włączonego internetu w telefonie. W przypadku dalszych problemów spróbuj wyłączyć Dane sieci komórkowej i zobacz czy zadziała.

Działa! Wielkie dzięki. Na 4 próby wszystkie dodzwoniły się do mnie. Wreszcie mogę przestać korzystać z 3G non stop bo bateria trzyma mi mega krótko.
I fakt, że moja karta SIM jest stara (2003r) jeszcze z napisem idea ;p Tak, czy siak wielkie dzięki.

Edit:
Ok sprawdziłem dokładnie jak to działa. Testowałem 2 karty idea z 2003r i play 2009. Przy wyłączonych danych sieci kom. można się dodzwonić do ideai i playa. Przy włączonych danych sieci kom. nie można się dodzwonić ani tu ani tu. Jeżeli włączę 3G jestem dostępny tu i tu.
Innymi słowami, starość karty nie ma tutaj wpływu.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users