problem z nagraniem mp4 jako dvd
Started by
marrylin
, 15 Nov 2010 18:32
No replies to this topic
Posted 15 November 2010 - 18:32
Witam,
cały dzień dzisiaj siedzę i kombinuję jak nagrać film w formacie mp4 na płytę DVD żeby móc odtworzyć go w odtwarzaczu DVD.
Prześledziłam łącznie chyba z 5 tutoriali i 10 różnych wątków i próbowałam chyba wszystkiego.
Na dobry początek - odtwarzacz do Samsung DVD s424 - w instrukcji jedyna informacja to taka, że akceptuje mp3 oraz płyty dvd-r i cd-r. o formatach nic a nic.
Najpierw spróbowałam największą oczywistość - nagrałam po prostu mp4 na płytę - nie zahulało.
Następnie spróbowałam 2 różnych programów - Aimersoft DVD Creator oraz Iskysoft DVD Creator - które ogólnie nie różnią się prawię niczym. I film działał - z tym mankamentem, że programy nakładają na środek obrazu nalepkę z nazwą programu i logiem - która jest widoczna przez cały film...
Na koniec rada z tego forum - iMovie i iDVD.
no więc:
iMobvie - gdy importuję plik z filmem pokazuje mi się okienko i niby wszystko jest ok tyle tylko, że w żadnym nowym zdarzeniu klatek nie ma. Po prostu się nie pojawiają.
jeśli chodzi o iDVD robię wszystko krok po kroku, wybieram film, wybieram jakieś menu, sprawdzam na drzewku czy nie ma żadnych błędów - nie ma - próbuję nagrać i... dupa. Klikam na kółko radioaktywne a ono się otiwera... i zamyka. A nagrywania jak nie było tak nie ma.
Już nie wiem czy to coś z moim kompem jest nie tak, czy ja coś robię źle czy film jest za duży albo jakiś nie wiem, dziwny?
Jakby co ma 577,4 MB.
Ktoś pomoże? Próbuję nagrywać bajki dla dzieciaków, którym to obiecałam - a póki co tylko porażka za porażką i aż wstyd się przyznać...
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users