Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rejestracja w App Store - czy podawać prawdziwe dane ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zernat

Zernat
  • 84 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 15:32

Witam.Z tego linku:

Rejestracja w iTunes bez karty kredytowej :: Piotr Konieczny, blog

Rozkminiłem jak zarejestrować się bez kart kredytowej, ale doszedłem to etapu na którym trzeba podać imię i nazwisko, adres zamieszkania itp. Ale zastawiam się czy jest sens je podawać. Do czego one będą wykorzystane ? Gdzie będą one widoczne ? Raczej jestem przeciwny podawaniu takich danych :/

I mam jeszcze jednio pytanko. Czy może po podaniu tych danych następne okienko pyta się mnie w jakim App Store chce się zarejestrować ? Ponieważ chcę się zarejestrować w App Store USA ale nigdzie nie byłem o to zapytany ;p

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź.

Dodam jeszcze że szukałem tutaj jak i poprzez Google ale nic nie znalazłem. Dlatego będę bardzo wdzięczny za pomoc :)

#2 Bernioleq

Bernioleq
  • 211 postów
  • SkądNiemcz, Poland

Napisano 14 listopada 2010 - 15:55

Nie musisz podawać swoich prawdziwych danych.

#3 Zernat

Zernat
  • 84 postów

Napisano 14 listopada 2010 - 16:03

A przed chwilą znalazłem jeszcze jakieś spekulacje że jednak te fałszywe dane mogą przeszkodzić w reklamacji albo pełnym użytkowaniu App Store. Czy to prawda ? I czy w przyszłości da się je zmienić ? (Nazwisko, imię, miejsce zamieszkania itp.) I po dokładniejszym przejrzeniu funkcji App Store zmieniłem język na Angielski(Amerykański) i przy rejestracji ustawiłem region US czy w takim wypadku jest to równoznaczne z tym że rejestruje się w App Store Amerykańskim na którym będą działać Gift Cardy ?

#4 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 14 listopada 2010 - 16:15

I po dokładniejszym przejrzeniu funkcji App Store zmieniłem język na Angielski(Amerykański) i przy rejestracji ustawiłem region US czy w takim wypadku jest to równoznaczne z tym że rejestruje się w App Store Amerykańskim na którym będą działać Gift Cardy ?

Tak.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych