Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jaki najlepszy odtwarzacz filmów z możliwością odtwarzania napisów.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 bussik

bussik
  • 14 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 10:49

Witam! Mam pytanie. Jaki jest najlepszy odtwarzacz multimedialny na Maca, który obsługuje napisy *.txt . Znalazłem 2 odtwarzacze : MYC Player i VLC Media Player, który z nich jest lepszy, czy jest jeszcze lepszy od nich jakiś odtwarzacz?? :D Proszę o odpowiedź Pozdro

#2 janek220

janek220
  • 268 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 11:03

Ja polecam PYM Playera.

#3 marcelwindsurfer

marcelwindsurfer
  • 87 postów
  • SkądStawiguda

Napisano 12 listopada 2010 - 11:21

koniecznie PYM ... prosty w obsludze wyszukuje i sam wrzuca napisy ...

#4 deejayscream

deejayscream
  • 163 postów
  • SkądWałcz

Napisano 12 listopada 2010 - 12:09

Sprawdź Movist a na pewno się nie zawiedziesz.

#5 gefty

gefty
  • 321 postów

Napisano 13 listopada 2010 - 21:59

VLC, albo boxee jeśli potrzebujesz odtwarzacza w media center

#6 misiekgruby

misiekgruby
  • 3 212 postów
  • SkądKraków

Napisano 16 listopada 2010 - 10:24

Osobiście korzystam z VLC + jakiś fajny theme. Obsługuje napisy txt, można również zmienić ustawienia wyświetlanego tekstu.

#7 dany

dany
  • 221 postów
  • SkądWawa

Napisano 16 listopada 2010 - 14:24

nie wiem jak teraz ale pym kiedys nie obslugiwal dzwieku wielokanalowego. VLC obsluguje. reszta wspomnianych to nawet nie wiem. zatrzymalem sie VLCi jest dobrze :)

#8 woland_pinol

woland_pinol
  • 42 postów

Napisano 18 listopada 2010 - 17:26

VLC jest doskonały! Ma tylko jedną drobną wadę - Jeśli napisy są tak skonstruowane, że brakuje w nich znacznika czasu w którym napis ma zniknąć, tj, kiedy w pliku z napisani jest tylko informacja, kiedy napis ma się pojawić, wówczas napis pozostaje na ekranie do momentu, dopóki nie pojawi się kolejny. Wygląda to tak, że w scenach akcji na ekranie przez długi czas widać napis z poprzedniego dialogu... Inne odtwarzacze mają ustawione coś takiego, że dany napis może wyświetlać się maksymalnie X sekund... Jest to jedyna wada VLC który jest pod każdym względem doskonały, jednak przez to muszę mieć dodatkowy player, jak trafiam na jakieś napisy, które w VLC wciąż tkwią na ekranie. Chyba, że któryś z forumowiczów wie, jak się z tym problemem uporać?

#9 sproject

sproject
  • 206 postów
  • SkądWrocław

Napisano 18 listopada 2010 - 17:45

Mnie tam MPlayer OSX Extended się podoba, a z PYM Playera korzystam jedynie gdy MacBook podpięty jest to telewizora LCD, bo generuje on napisy w wysokiej rozdzielczości.

#10 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 19 listopada 2010 - 10:44

wow...srednio kilka topicow na strone "jaki player do napisow" o_O :D ludzie czytajcie troche forum a nie nabijacie nowe tematy jeden za drugim ?.. a moderator spi . .. zima przyszla ;(

#11 imielski

imielski
  • 373 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 14:03

Quictime wyświetla przecież napisy W jaki sposób można wyświetlać filmy w formacie DivX z polskimi napisami ? Można to zrobic na kilka sposobów Jestem zwolennikiem ograniczenia instalacji dodatkowych programów. Mamy przecież w MAC OS X Quick Time. Samodzielnie nie wyświetla on filmów w formacie DivX. Potrzebny jest dodatkowy plugin. Jednym z lepszych jest Perian. Bedziemy mogli ogladac filmy z napisami z wykorzystaniem Quick Time, bez duplikowania dodatkowych narzędzi i programów. Potrzebny Perian, SRTool i napisy do niego. SRTool to aplikacja, do konwersji napisów z pliku tekstowego do formatu .srt, wymaganego przez Periana Perian odtwarza pokaźną ilość formatów • Formaty: AVI, DIVX, FLV, MKV, GVI, VP6, VFW • Video: MS-MPEG4 v1 & v2, DivX, 3ivx, H.264, Sorenson H.263, FLV/Sorenson Spark, FSV1, VP6, H263i, VP3, HuffYUV, FFVHuff, MPEG1 & MPEG2 Video, Fraps, Snow, NuppelVideo, Techsmith Screen Capture, DosBox Capture • Audio: Windows Media Audio v1 & v2, Flash ADPCM, Xiph Vorbis (in Matroska), and MPEG Layer I & II Audio, True Audio, DTS Coherent Acoustics, Nellymoser ASAO • AVI obsługa AAC, AC3 Audio, H.264, MPEG4, VBR MP3 i inne • Obsuga napisów SSA/ASS, SRT, SAMI Inną alternatywą jest pobranie odpowienich playerów z ich własnymi kodekami służącymi do odtwarzania odpowienich formatów. Najbardziej znane na MAC OS X to VLC. Jednak w ten sposób dublujemy pewne narzędzia w tym wypadku playera - przeciez mamy juz QuickTime !

#12 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 19 listopada 2010 - 14:09

Jestem zwolennikiem ograniczenia instalacji dodatkowych programów.

SRTool to aplikacja, do konwersji napisów z pliku tekstowego do formatu .srt

Nie widzisz w tym pewnej sprzeczności? SRTool też jest programem:) Konwertowanie napisów? Co za marnotrawienie czasu:) Lepiej sobie VLC zainstalować i po sprawie.

#13 imielski

imielski
  • 373 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 13:04

Nie widzisz w tym pewnej sprzeczności? SRTool też jest programem:) Konwertowanie napisów? Co za marnotrawienie czasu:) Lepiej sobie VLC zainstalować i po sprawie.

Nie ma sprzecznosci, bo srtool nie dubluje żadnej funkcjonalnosci w przeciwienstwie do vlc. Po za tym porównaj obietość srtool i vlc - po co mi drugi player ?????

#14 Pikczer

Pikczer
  • 3 postów

Napisano 20 listopada 2010 - 20:54

MPlayera nie musisz instalowac.

#15 kubateam

kubateam
  • 200 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 listopada 2010 - 20:50

A jak wznawiać film po wyłączeniu VLC ? Pozdrawiam

#16 rych

rych
  • 8 postów

Napisano 12 grudnia 2010 - 12:14

mam pytanko zainstalowałem sobie VLC i nie moge wrzucic tam napisów txt. w opcji dodania napisów widać je ale sa szare nie aktywne. Wyczytałem na forum ze musza mieć taka sama nazwe pliku i powinno byc ok. u mnie napisów nie odtwarza. help...

#17 jachu76

jachu76
  • 150 postów

Napisano 20 grudnia 2010 - 18:02

mac os x 10.4 tiger Witam, mam system os x 10.4 tiger, zainstalowałem codeci divx i odtwarzacze MPlayer, PYM Player i VLC, żaden z ninch nie chce mi odtworzyć filmu avi, co może być tego przyczyną ? Pozdr

#18 snowfun

snowfun
  • 3 postów

Napisano 21 grudnia 2010 - 23:55

mam pytanko zainstalowałem sobie VLC i nie moge wrzucic tam napisów txt. w opcji dodania napisów widać je ale sa szare nie aktywne. Wyczytałem na forum ze musza mieć taka sama nazwe pliku i powinno byc ok. u mnie napisów nie odtwarza. help...

No i ja mam ten sam problem.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych