Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Klawiatura Apple - zamiennik

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 joda

joda
  • 24 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 23:26

Witam. Pracuje w firmie gdzie posiadamy okolo 200 macow. Klawiatur ktore przychodza z macami (wireless) nie uzywamy z powodu zartownisiow:P glownie IT hehe. Z uwagi na to, ze klawiatury Apple, ktorych kupujemy srednio 10 na miesiac kosztuja nas okolo 40 funtow za sztuke szukam tanszego zamiennika, ktory wygladem i funkcjonalnoscia przypominal by Aluminium Keyboard i bylo w pelni funkcjonalny z OS X. Wyglad aczkolwiek nie jest wymogiem :P Szukalem na googlach i natknalem sie na post na jakiejs stronie gdzie jakas chinska firma robi zamiennik Aluminum Keayboard ktory wyglada tak samo, aczkolwiek nie bylo podanych zadnych zrodel do strony firmy badz czego kolwiek. Czy ktos zna jakies zamienniki, moze jakies firmy ktore nakierowaly by mnie na znalezienie takowego zamiennika? Z gory dzieki za odpowiedzi i przepraszam za brak polskich znakow. Pozdrawiam.

#2 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 listopada 2010 - 23:35

z powodu żartownisiów? wytumacz mi.. bo nie mogę dojść o co chodzi.

#3 joda

joda
  • 24 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 23:37

Nie no to jako przyklad. Glupie zarty typu zamienianie myszek miejscami itp. Glownie z powodu tego, iz przy takiej ilosci sprawia to wiecej problemow niz daje korzysci. Tak zalozylismy z gory i podjelismy taka decyzje aby zaoszczedzic sobie czas w razie ewentualnych problemow z lacznoscia, ladowaniem bateri itp. Takie dzialanie prewencyjne :)

#4 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 listopada 2010 - 23:41

rozumiem to może zamawiajcie przewodowe klawiatury apple.. najlepiej odrazu te z numeryczną klawiaturą

#5 joda

joda
  • 24 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 23:43

NO wlasnie to napisalem w pierwszym poscie. Ze zamawiamy klawiatury Apple Aluminium keyboard poniewaz nieuzywamy bez przedwodowych. Z uwagi na to ze jedna kosztuje nas srednio 40 funtow a zamawiamy okolo 10 miesiecznie, szukam tanszego zamiennika, aby ograniczyc te koszty. Przepraszam jesli zle zawarlem wszystko w pierwszym poscie;]

#6 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 08 listopada 2010 - 00:06

trudno powiedzieć. każda klawiatura USB będzie działać. w wypadku tych windowsowych, klawisz z logo win będzie odpowiadał Commandowi. ja w tej chwili korzystam z klawiatury microsofta, takiej z dodatkowymi przyciskami.. i po podłączeniu elegancko zainstalowało mi się oprogramowanie do tej klawiaturki, i mogę programować te przyciski.. wiem że odbiegłem od tematu, ale chciałem podkreślić, że znane firmy (logitech czy microsoft) robią klawiatury by makowcy nie mieli problemów ich używać. tak mi się wydaje..

#7 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 08 listopada 2010 - 00:07

Kup zwykłą M$ lub Logitech na USB. Jakościowo będzie wystarczająca a wydasz 6x mniej.
Podobne podróbki Klawiatura SLIM Qoltec K228 usb jak Apple, SUPERCIENKA KLAWIATURA MEDIATECH SLIM APPLE STYLE, Klawiatura mini Genius jak klawiatura Apple myślę, że nie będą tak trwałe.

#8 Spoxzielo

Spoxzielo
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 09 listopada 2010 - 20:22

a nie można by tak tych bezprzewodowych gdzieś sprzedawać i za te pieniądze kupić applowskie przewodowe?

#9 twec

twec
  • 175 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 grudnia 2010 - 20:59

Co do tych "podróbek", to nie mogę się zgodzić. Mam u siebie dwie klawy M$, dwie Logitecha i trzy Geniusa (te odpowiedniki macowskich - LuxeMate i200, LuxeMate i220, SlimStar i220). I tak, M$ luzik, Genius luzik, Logitech wymięka - po kilku miesiącach są w takim stanie, jakbym wyciągnął je ze śmietnika. Wracając jednak do tematu, to polecam jednak oryginalne Apple. Z nimi nic się nie równa. Ewentualnie jest też teraz taki fajny M$, który jest wygięty i kompaktowy, ale podejrzewam, że też będzie kosztował sporo. Z tańszych to Genius - LuxeMate i220 jest bardzo cicha i metalowa.

#10 jedsok

jedsok
  • 208 postów
  • SkądZoliborz

Napisano 02 stycznia 2011 - 13:40

Ale klawisz windowsowy jest chyba tam gdzie makowy alt, prawda? Czy nie jest to irytujace? Bardzo jestem przyzwyczajony do wszelkich skrotow klawiaturowych z uzyciem jablka.

#11 dudi

dudi
  • 337 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 stycznia 2011 - 17:32

poopisujcie sobie klawiatury markerem czy czymś i po problemie

#12 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 02 stycznia 2011 - 18:27

A z wirelessami co robicie? Wywalacie do śmieci? Spylcie je komuś, starczy na wired i pół litra.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych