Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Powiadomienia Push nie działają - globalny problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 ravenns

ravenns
  • 47 postów
  • SkądSosnowiec, Poland, Poland

Napisano 07 listopada 2010 - 18:31

Witajcie, niedawno nabyłem IP4, poprzednio przez rok pracowalem na 3gs. Od początku kiedy zacząłem używać iP4 zaobserwowałem problem ze nie dostaje powiadomień push z niektórych aplikacji np: Tv Guide pl, Facebook. Za googlowałem i znalazłem taki link:
Push notification doesn't work on iPhone4 | Facebook

Co ciekawe problem tyczy sie iP4, na 3gs znajomym wszystko działa. Powiedzcie mi jak to jest u was z iP4 czy też macie takie problemy z pushami ?

#2 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 listopada 2010 - 18:34

U mnie wszystko gra. Co prawda nie używam Facebooka, ale Textie i BeejiveIM radzą sobie świetnie z powiadomieniami.

#3 pangelard

pangelard
  • 140 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 18:47

u mnie z facebookiem bylo tak, ze dostawalem powiadomienia ze ktos zupelnie nie znany dodal komentarz do moich zdjec. Oczywiscie zadnych komentarzy nie bylo. wiec po prostu wylaczylem powiadomienia, bo rzeczywiscie jest cos nie tak.

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 19:15

Jezeli telefon jest hacktywowany to moga wystapic problemy z pushem...

#5 ravenns

ravenns
  • 47 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 19:19

Nic nie było robione z telefonem, fabr. był bez sim locka a jailbreaku nie potrzebuje. Polecam zajrzeć do linku z pierwszego posta.

#6 daFojtek

daFojtek
  • 18 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 19:32

u mnie to samo, w wiekszosci aplikacji nie dostaje powiadomien. Czasami dostaje powiadomienia ale po kilku godzinach

#7 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 19:57

To nie wiem, u mnie wszystko dziala z pushami bez problemu i praktycznie natychmiastowo, poczta, FB, palringo, gamecenter, whatsapp, softphone, twitter, skype. Wszystko natychmiast dochodzi.

#8 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 07 listopada 2010 - 21:10

U mnie na gg nie działają pushe, ale to chyba dlatego, ze gg software leje na użytkowników ciepłym moczem i nie robi żadnych update swojej zajebistej aplikacji. Na facebook dochodzą, ale na zasadzie jak się ich zwali 10 to wtedy się pojawia info. Z game center tylko dobrze dochodzą (!)

#9 martzel

martzel
  • 55 postów
  • SkądKonin

Napisano 08 listopada 2010 - 12:49

a ja potwierdzam problem z pushem. Mam Iphone 4 nigdy nie jailbreakowany z Ery na najnowszym sofcie i powiadomienia w niektórych programach nie działają. Działa Skype, działa mail, ale już TV Guide nie działa ...

#10 corba

corba
  • 242 postów
  • SkądBielsko-Biała

Napisano 08 listopada 2010 - 12:59

U mnie wszystko w porządku z wykopem, facebook i innymi.

#11 2LM

2LM
  • 154 postów
  • SkądWroclaw, PL

Napisano 08 listopada 2010 - 13:12

My Football PRO 2 - poprawiło się ostatnimi dniami, ale wcześniej (przed wrześniem) było dużo lepiej. Nie pomyślałem, że może to być związane z przesiadką z "3GSa" na "4"?

#12 martzel

martzel
  • 55 postów
  • SkądKonin

Napisano 09 listopada 2010 - 11:59

Żeby było ciekawiej, wczoraj wieczorem Push w aplikacji TV Guide zaczął działać poprawnie ... ki czort? W ten oto sposób mam znowu Push'a w swoim telefonie.

#13 ravenns

ravenns
  • 47 postów

Napisano 09 listopada 2010 - 13:19

Potwierdzam, dostałem wczoraj maila od supportu TV Guide, ze już wszystko powinno działać, tak więc sprawdziłem i ciesze sie działająca aplikacją, niestety Facebook dalej nie przesyła push notif.

#14 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 09 listopada 2010 - 14:22

Zdaje sie, ze to problem leżący po stronie poszczególnych programów a nie modelu iPhone.

#15 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 listopada 2010 - 19:53

witam, ja również coś mam z powiadomieniami, mianowicie mam 3G S'a bez JB i od zainstalowania 4.1 powiadomienia nie przychodzą, ani w GG ani z Facebooka, Godfingera, We Rule itd. nie wiem o co chodzi może to wina softu?

#16 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 11 listopada 2010 - 22:38

Znaczy, ze nie jestem jedyny, ktory nie otrzymuje zadnych powiadomien z Facebooka. Dobrze wiedziec, ale jeszcze lepiej byloby moc to rozwiazac. W kwestii GG, z tego, co czytam i po sobie widze, nikt w nowej wersji nie otrzymuje powiadomien.

#17 cwirke

cwirke
  • 117 postów
  • SkądPoznań

Napisano 11 listopada 2010 - 23:39

myśle, że 4.2 to naprawi, bo troche denerwuje brak powiadomień. Już nie mam pomysłów co to może być.

#18 Pieka

Pieka
  • 647 postów

Napisano 12 listopada 2010 - 00:37

A ja wlasnie przed chwila dostalem pierwszy raz powiadomienie o wpisie na FB. Co prawda o dodaniu notki na tablicy, ale moze to bedzie wstep do powiadamiania o wszystkim, co jest zaznaczone, czyli rowniez m.in. o komentarzach. Poprzedzilo to przejrzenie ustawien na WWW oraz usuniecie starych wpisow dotyczacych aplikacji z wczesniej posiadanych sprzetow. Czas pokaze jak jest w rzeczywistosci. Nowa odslona iOS juz dzisiaj, wiec szybko sie przekonamy, co poprawili, a co byc moze skopali ;)

#19 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 12 czerwca 2011 - 15:36

Witam, niestety ale muszę odświeżyć temat ponieważ również mam taki problem. Iphone 4 soft 4.3, bez jb, bez simlocka i powiadomienia nie działają ani na palringo ani na facebooku twitterze itd. ktos wie jakie moga byc tego przyczyny?

#20 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 czerwca 2011 - 16:08

nikt nie ma tego problemu ? ~~

#21 piotrgo88

piotrgo88
  • 192 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 19 czerwca 2011 - 14:59

Mi tez w ip4(4.3.3 jb sn0wbreeze+gevey) dzialaja jak chca, w facebook.app nie dzialaja, a text freek nie dzialaja, natomiast w viberze dzialaja wysmienicie. Push doctor nie instalowalem, myslicie, ze powinienem zainstalowac?;)

#22 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 21 czerwca 2011 - 08:39

Insalowalem tego push doctora i nie działały mi wszystkie powiadomienia( tylko jedno) mnie to już irytuje i prawdopodobnie zrobię restore bez wgrywania starych ustawień. Mam tylko pytanie, czy jest możliwość przeniesienia archiwum SMS w inny sposób?

#23 Mariano28

Mariano28
  • 1 postów

Napisano 28 sierpnia 2011 - 11:33

Witam.Mam ten sam problem tyle,że do wczoraj powiadomienia z facebooka czy whats app'a dziłałay bez zarzutu.Teraz coś zfixowało i zero powiadomień,a nic nie przestawiałem.......Taka magia elektroniki.U kolegi na 3GS to samo.

#24 szczuri

szczuri
  • 14 postów

Napisano 03 kwietnia 2012 - 17:51

Ja miałem wszystko ładnie poustawiane w SAM było Wildcard Activated i dostawałem wszystkie powiadomienia , a teraz nic nie działa i nie mogę znaleźć przyczyny mimo tego ,że dalej mam Wildcard Activated. Zamówiłem kartę macierzystą mam nadzieję, że to pomoże.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych