Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPHONE 3G vs NOKIA E90

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 pepe14000

pepe14000
  • 21 postów
  • SkądTarczyn, Poland

Napisano 07 listopada 2010 - 17:45

Witam mam zamiar kupić jeden z tych telefonów jednak nie mam pojęcia który wybrać. Proszę o rade i o subiektywną ocenę tych telefonów.

#2 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 07 listopada 2010 - 17:50

szukaj 3GS bo 3G podobno muli na nowym sofcie 4.X. Nic tylko czekać aż Apple uśmierci go jak iphone 2G.

#3 pepe14000

pepe14000
  • 21 postów
  • SkądTarczyn, Poland

Napisano 07 listopada 2010 - 17:53

ale 3gs to nie zchodzi poniżej 1000 a E90 to za 500zł można kupić :/

#4 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 07 listopada 2010 - 17:57

to szukaj przynajmniej 3g bez simlocka (fabryczny nie jakiś programowy) bo od tych zmian softu i nerwów z odblokowaniem osiwiejesz

#5 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3 177 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 18:04

Miałem oba, E90 jest ciekawa, ale wygodą obsługi nie dorównuje iPhone'owi. Jest strasznie duża i ciężka, ma niezbyt wygodną klawiaturę qwerty, sam system jest ok, chociaż nie ma na nią wiele aplikacji z uwagi na nietypowy wyświetlacz wewnętrzny. iPhone dużo lepiej nadaje się od przeglądania Internetu, Wifi działa zdecydowanie sprawniej. O liczbie gier i aplikacji nie muszę chyba wspominać - na iOS jest ich mnóstwo. Jeżeli masz ograniczone fundusze, lepiej kupić ładnego iPhone'a pierwszej generacji (błędnie nazywanego 2G) niż obdarte 3G. Jedynymi różnicami na korzyść nowszego są GPS, obsługa softu 4.x oraz inny wygląd. Starszy iPhone jest z kolej dużo solidniejszy, na 3.1.3 zrobiłem JB, pousuwałem zbędne daemony, zainstalowałem Backgroundera i telefon działał jak marzenie. A jak koniecznie chcesz tapetę pod ikonami i inne upiększacze, możesz zainstalować Winterboarda.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych